درصد بالایی از واحدهای تولیدی ساوجبلاغ غیرفعال هستند
سپیدارآنلاین: گروه گفتگو
کاندیدای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر درصد بالایی از واحدهای تولیدی در منطقه ساوجبلاغ غیرفعال هستند، گفت: اگر به موقع به آنها رسیدگی نشود، وضع نامناسبی در حوزه اشتغال در این منطقه ایجاد میشود.
محمود بهمنی در سال 1326 در فشند (روستایی در شمال هشتگرد) به دنیا آمد و دارای لیسانس اقتصاد گرایش بانکداری، فوق لیسانس مدیریت بانکداری و دکترای مدیریت بازرگانی است. وی رئیس کل بانک مرکزی ایران از سال 1388 تا 1392 و نیز نماینده ایران در صندوق بینالمللی پول بود. او پیش از تصدی دبیرکلی بانک مرکزی، دارای سمتهایی چون معاونت و ریاست اعتبارات کل بانک ملی ایران، ریاست ادارات سرمایهگذاری، سازمان و روشهای بانک، مدیریت امور معاملات و تسهیلات و بررسی طرحها بوده است. بهمنی دارای 17 سال سابقه تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی و موسسه عالی بانکداری و تدریس در دورههای مدیریت میانی و عالی بانک است. وی در سالهای 79 تا 86 عضو هیات مدیره بانک ملی ایران بوده و در هیات مدیره برخی شرکتهای تحت پوشش بانک ملی همچون شرکت سرمایهگذاری، آزاد راهها، لاستیک کرمان، چاپخانه بانک ملی و غیره به نمایندگی این بانک عضویت داشتهاست. آنچه میخوانید مشروح گفتوگوی تسنیم با محمود بهمنی، کاندیدای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی است.
تسنیم: به چه علتی پا به عرصه انتخابات آن هم از حوزه ساوجبلاغ گذاشتید؟
بهمنی: پس از دولت جدید باید تغییراتی ایجاد میشد و به همین سبب این وظیفه را به افراد دیگری تحویل دادم و به عنوان مشاور ستاد اجرایی حضرت امام(ره) منصوب شدم که پس از آن نیز مسئولیت های دیگری داشتم و کارنامه موفقی از دولت دریافت کرده بودم اما برای مردم منطقه خود به سبب اینکه در این حوزه فعال نبودم، نتوانسته بودم کاری انجام دهم، بنابراین بیشترین و مهمترین انگیزه بنده برای ورود به صحنه انتخابات، خدمت به مردم منطقه ساوجبلاغ است. مجموعه مناطق ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان برای من ارزش زیادی دارند و افتخار میکنم برای مناطقی بتوانم کار کنم که افرادی مانند آیتالله طالقانی، جلال آل احمد و سایر افراد موفق در آن پرورش یافتهاند.
تسنیم: چه برنامه هایی برای این مناطق پس از موفقیت در انتخابات مجلس شورای اسلامی دارید؟
بهمنی: برنامههای بسیار زیادی برای این منطقه دارم که یکی از مهمترین آنها اشتغال است و با توجه به سوابق کاری در سیستم بانکی میدانم که چگونه از طریق سیستم بانکی میتوان واحدهای تولیدی را از رکود کنونی نجات دهیم. در حال حاضر درصد بالایی از واحدهای تولیدی غیرفعال هستند و درصد کمی با ظرفیتهای پایین مشغول به کار هستند که اگر به موقع به آنها رسیدگی نشود، وضع نامناسبی در حوزه اشتغال در این منطقه ایجاد میشود. امید است بتوانیم با تعامل با دولت بر مشکلات این حوزه فائق آییم.
تسنیم: مهمترین مشکلات این منطقه را چه مواردی می دانید؟
بهمنی: مشکلات مربوط به حوزه بهداشت و درمان سبب شده به حداقل 2 بیمارستان خوب و تخصصی در این منطقه نیاز داشته باشیم و به مردم خدمات رسانی کنیم. همچنین معضلات مربوط به بحث آب از دیگر مواردی است که در صورت موفقیت در انتخابات این موضوع را در مجلس شورای اسلامی دنبال میکنیم. به این امر واقفیم که یک نماینده مجلس خوب باید قانونگذار خوبی باشد و بتواند قوانین را به درستی تدوین و اصلاح نماید چراکه قانون کنونی میطلبد مجریان خوبی را برای اجرایی شدن آن به کار بگیریم و باید تلاش شود تا افراد بر اساس صلاحیت و شایسته سالاری، برگزیده شوند. همچنین نظارت بر اجرای صحیح قانون نیز توسط نمایندگان رصد میشود و برای حل آن چاره جویی میکنیم.
تسنیم: آیا در بحث سرمایه گذاری خارجی برنامه خاصی دارید؟
بهمنی: به طور حتم برنامههایی را در دستور کار دارم چراکه معتقدم باید سرمایهگذاریهای خارجی را جذب کنیم و در این منطقه نیز امکانات بسیار زیادی برای جذب سرمایه گذار وجود دارد. سرمایه ها و استقراض خارجی ما نباید کالاهای مصرفی باشد، بلکه باید بیشتر در حوزه سرمایهگذاری های زیربنایی تلاش کنیم و حتی پس از برجام نیز معتقد هستیم منابع به دست آمده را در حوزه زیربنایی، ماشین آلات و تجهیزات به جای کالاهای لوکس و تجملی هزینه کرده و بازپرداخت و سود اقساط را از محل درآمدهای کسب شده پرداخت کنیم. با توجه به تجربیات و اطلاعات بنده در سال های گذشته و نیز مراجعات فراوان سرمایهگذار در این زمینه، می توانیم برای کشور و منطقه نظرآباد، ساوجبلاغ و طالقان، سرمایه های خوبی را جذب کنیم.
تسنیم: با توجه به وضعیت نامطلوب صنعت در این منطقه، چه اقداماتی برای رونق بخشیدن به این حوزه و استفاده از ظرفیتهای داخلی با توجه به بحث پسابرجام میتوان انجام داد؟
بهمنی: معتقد هستم در قانون واردات برای تعرفههای گمرکی و سود بازرگانی باید تغییراتی اعمال شود و برای صادرات قوانین آسان تری در نظر بگیریم تا بتوانیم از محل درآمدهای ارزی کشور را اداره کنیم. زمانی که واردات کنترل شود، بالطبع خروج ارز کاهش مییابد و می توانیم ارز را در تجهیزات زیربنایی و ماشین آلات مصرف کنیم تا بازدهی مناسب را داشته باشیم. امروز صنعت کشور به گونهای است که نباید در درجه نخست به سوی کلنگ زدن و نیز اتمام صنایع نیمه کاره برویم بلکه باید کارخانههای در حال تعطیلی را در اولویت قرار دهیم و حتی کارخانههای تعطیل شده را در درجه دوم قرار دهیم. باید تلاش کنیم ظرفیت کارخانههای در حال تعطیلی افزایش یابد و در این راستا با میانگین 30 میلیون تومان ارائه تسهیلات می توانیم ظرفیت واحدهای تولیدی و صنعتی را افزایش دهیم که در این صورت عرضه بالا رفته و در نتیجه پس از مدتی قیمت کالاها کاهش مییابد. زمانی که نقدینگی به درستی مصرف شود، عرضه متاثر میشود، در حالی که اگر این مهم کنترل نشده و این پول در بخش بازار و سفته هزینه شود، بازار را متاثر کرده و در نهایت سبب ایجاد تورم میشود.
تسنیم: بحث کم آبی و حق آبه سد طالقان را در مجلس چگونه پیگیری میکنید و آیا برنامهای در این حوزه دارید؟
بهمنی: با توجه به اینکه در دهه آینده در کل کشور مشکل آب وجود دارد، باید از هم اکنون پیش بینی های لازم را در این زمینه داشته باشیم. چاه های غیرمجاز در این حوزه از اهیمت زیادی برخوردارند که باید به آن توجه کنیم، همچنین در حوزه کشاورزی و شرب باید به درستی اقدام کنیم چراکه از این پس نمیتوانیم به صورت غرقابی در این مناطق عمل کنیم و باید به سمت مکانیزه شدن آبیاری پیش رویم و چاه های آبی که سطح آن بسیار پایین رفته باید تعیین تکلیف شوند. امیدواریم منطقه ساوجبلاغ با این وسعت که می تواند بهترین منطقه از نظر آب و هوایی و کشاورزی باشد، با بکارگیری صنایع تکمیلی برنامهریزی لازم برای جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان و نیز تقویت دامداران صورت پذیرد. باید بازارهای واسطه را کاهش داده و بازارهایی که به طور مستقیم کالای کشاورزان را خریداری میکنند، تقویت کنیم.
امروز باید تعاونیها را بر اساس اصل قانون اساسی برای ایجاد اشتغال تقویت کنیم و تعاونیهای تولید، توزیع و مصرف با همکاری یکدیگر بتوانند قسمتی از مشکلات بخش صنعت و تولید را حل کنند.
تسنیم: در مورد مبارزه با زمین خواری، تغییر کاربری و مشکلاتی از این دست توسط یقه سفیدها چه برنامهای دارید؟
بهمنی: من فردی قانونگرا هستم و اجازه نمی دهم از قانون تخطی شود و قوانین لازم در این حوزه باید اجرا شود و مبالغ مربوط به دستگاههای خدماتی نیز توسط یقه سفیدها باید پرداخته شود. در این صورت جایی برای سوء استفاده از مناطق باقی نمیماند البته نمیتوانیم بگوییم منطقه به مدینه فاضله تبدیل میشود اما موارد لازم در نظر گرفته میشود و به بهترین صورت برای حل آن وارد عمل میشویم.
منبع: تسنیم