16 مرداد 1404
شماره خبر: 328889

کاهش بروز سرطان‌های پستان و تخمدان، از فواید شیردهی برای مادران

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



به مناسبت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر ، فرزانه خوش اخلاق عضو هیات علمی گروه کودکان دانشکده پرستاری با تأکید بر اهمیت روزافزون تغذیه نوزاد با شیر مادر، بر نقش بنیادین این شیوه تغذیه‌ای در ارتقاء سلامت نوزادان، مادران و جامعه تأکید و گفت : ..
شیر مادر، ترکیبی بی‌نظیر از مواد مغذی، آنتی‌بادی‌ها و عوامل رشد است که نه‌تنها نیازهای کامل تغذیه‌ای شیرخوار را در شش ماه نخست زندگی تأمین می‌کند، بلکه به‌عنوان نخستین واکسن طبیعی، در کاهش خطر ابتلا به عفونت‌های تنفسی، گوارشی و حتی بیماری‌های مزمن غیرواگیر مانند دیابت نوع ۱ و چاقی در سال‌های بعد زندگی نقش کلیدی دارد.وی ادامه داد : مطالعات نشان می‌دهند که تغذیه انحصاری با شیر مادر می‌تواند تا ۸۷۰ هزار مورد از مرگ‌ومیر سالانه نوزادان در سراسر جهان را کاهش دهد. همچنین، شیردهی منظم با کاهش خطر بروز سرطان‌های پستان و تخمدان، دیابت نوع ۲، و بهبود سلامت روانی، از مادر نیز حمایت می‌کند.خوش اخلاق با بیان اینکه موفقیت در تغذیه با شیر مادر مستلزم حمایت همه‌جانبه از مادران است گفت : آموزش مستمر، حمایت عاطفی و حرفه‌ای در محیط‌های درمانی، تسهیل سیاست‌های حمایتی مانند مرخصی زایمان، و اجرای برنامه‌های بیمارستان دوستدار کودک، از جمله عوامل کلیدی در استمرار این فرآیند حیاتی به شمار می‌روند.وی ادامه داد : مراقبین سلامت و بهداشت و پرستاران، با بهره‌گیری از ظرفیت علمی و آموزشی خود، متعهد به ارتقاء آگاهی عمومی و تقویت سیاست‌های حمایتی در راستای ترویج تغذیه با شیر مادر هستند و امید است با تکیه بر دانش روز، رویکرد بین‌رشته‌ای و تعامل مؤثر با مراکز بهداشتی و درمانی، گام‌های مؤثری در جهت فرهنگ‌سازی، آموزش کادر درمان و توانمندسازی مادران در دوران شیردهی برداشته و همچنان در مسیر ارتقاء سلامت مادر و کودک با جدیت فعالیت نماییم.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود