97درصد زندانیان داوطلب یادگیری آموزشهای مهارتی گرایش مجدد به جرم ندارند
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
سپیدار آنلاین: مدیرکل زندان های استانداری البرز گفت: تنها سه درصد زندانیانی که به صورت داوطلبانه با شرکت در برنامه های اشتغال و حرفه آموزی زندان ها موفق به کسب گواهینامه می شوند، گرایش مجدد به سمت جرم در آنها دیده می شود.
سید ابوالقاسم علوی اظهار داشت: بودن در زندان در جامعه ضرورتی تلخ و اجتناب ناپذیر است که باید با انسجام و وحدت تمام نهادهای حمایتی و اجتماعی و اتخاذ برنامه های خاص از تلخی های آن کاست و در جهت بازگشت سعادتمندانه زندانیان به جامعه و کاهش اثرات نامطلوب آن بر فرد و جامعه تلاش کرد. علوی افزود: بررسی ها نشان می دهد زندانیانی که داوطلبانه در برنامه های اشتغال و حرفه آموزی شرکت کرده و موفق به اخذ گواهینامه فنی و حرفه ای شوند تنها سه درصد گرایش مجدد به جرم در آنها مشاهده شده است که آن هم اغلب بنا بر اختلالات روانی و سایر علل فردی و اجتماعی است. وی به تشریح بخشی از اقدامات زندانهای استان البرز و موسسات مردمی و حمایتی که در جهت کمک به زندانیان و خانواده آنها تلاش می کنند، پرداخت و گفت: یکی دیگر از نهادهای حمایتی که متکی بر توانمندی های تولیدات خود است بنیاد تعاون و حرفه آموزی صنایع زندانیان است که تاریخچه آن به سال 1333 بر می گردد و اکنون در 31 استان کشور نمایندگی فعال دارد. علوی ادامه داد: این نهاد در زمینه های مختلف اشتغال، تولیدصنایع، کشاورزی، صادرات و واردات تحت نظر مستقیم ریاست قوه قضاییه به عنوان یک واحد مستقل اما مرتبط با مقوله زندانیان فعالیت می کند. علوی گفت: بنیاد تعاون و حرفه آموزی زندانیان در سطح استان البرز به عنوان واحدی نوپا کارخانجات زندان رجایی شهر، ندامتگاه قزلحصار، ندامتگاه کرج و ندامتگاه فردیس فعال بوده و دارای ظرفیتهای بالقوه ای است که امیدواریم در ارتقای این مجموعه نوپا با توجه به اهداف متعالی آن برسیم وی گفت: اصلاح و تربیت، برپایی کلاسهای آموزش عقیدتی و اشتغال و حرفه آموزی در اداره زندانهای البرز به خوبی دنبال می شود.
از ظرفیتهای بخش صنعت برای آموزش و اشتغالزایی زندانیان بهره گرفته می شود
مدیرکل زندانهای استان البرز در بخشی دیگر با تاکید براستفاده از ظرفیت های بخش صنعت ویژه زندانیان به برگزاری نشستی با مدیرکل اداره صنعت و معادن و تجارت استان خبر داد و گفت: به کارگیری زندانیان در بخش صنعت داخل زندان و حتی خارج از آن، جذب صنعتگران برای کار آفرینی، تامین نیازهای صنایع غذایی زندانیان، راه اندازی سوله صنعتی در زندانها از راهکارهای مناسب برای اشتغالزایی و آموزش مشاغل به این گروه آسیب پذیر در سطح کشورمان است. علوی افزود: این طرح به منظور حمایت هر چه بیشتر از زندانیان برای و اشتغالزایی آنان پس از خروج از زندان است.
منبع: خبرگزاری مهر