شیر مازوت نیروگاه منتظرقائم البرز برای حفظ محیط زیست بسته می شود
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز از نیروگاه منتظرقائم واقع در شهرستان فردیس به عنوان آلاینده ترین منبع ثابت هوا در این استان یاد کرد و گفت: شیر سوخت مازوت این نیروگاه به زودی بسته می شود.
حسین محمدی در آستانه هفته محیط زیست در جمع خبرنگاران، افزود: این نیروگاه به اندازه یک شهر از سوخت مازوت به خصوص در فصل سرما که دچار وارونگی هوا نیز می شویم، استفاده می کرد. وی اظهار داشت: از سالیان گذشته برای در اختیار گذاشتن سوخت استاندارد به این نیروگاه کوتاهی هایی صورت گرفته بود ولی در هفته محیط زیست با دستور مراجع قضایی شیر مازوت این نیروگاه را قطع می کنیم و اجازه استفاده از این سوخت به این نیروگاه داده نخواهد شد. وی بیان کرد: شرکت گاز استان نیز قول مساعد برای تامین 100 درصدی گاز نیروگاه منتظر قائم را داده است که تحقق این امر یک قدم مفید و مثبت برای ارتقا کیفیت هوای استان به ویژه فردیس است. محمدی یکی دیگر از گام های مثبت برای بهبود هوای استان را هماهنگی های لازم با سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مبنی بر استفاده از تمامی واحدهای صنعتی استان از سوخت گاز مایع برشمرد. وی همچنین مکلف کردن واحدهای تولیدی بزرگ استان برای مجهز شدن به سیستم تصفیه خانه و کنترل و کاهش آلودگی هوا را از دیگر اقدامات برای ارتقا کیفیت هوای استان عنوان کرد و افزود: در سال گذشته 20 واحد بزرگ به سیستم تصفیه فاضلاب و فیلتراسیون مجهز شدند که امسال این عدد به دو برابر خواهد رسید. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز از تجهیز 10 واحد به سیستم پایش لحظه ای برای کنترل آلودگی هوا در هفته محیط زیست خبر داد و بیان کرد: تجهیز این تعداد واحد در این مدت زمان یک موفقیت بزرگ برای مجموعه محیط زیست استان است.
تخصیص سهم یک درصد فروش واحدهای آلاینده برای محیط زیست
محمدی یکی دیگر از اقداماتی را که در سال های گذشته از آن غفلت شده بود را اختصاص سهم یک درصد فروش واحدهای آلاینده استان به شهرداری ها دانست و گفت: این درصد پس از اخذ در اختیار دهیاری ها و شوراها قرار خواهد گرفت تا برای احیای حفظ محیط زیست و فضای سبز استفاده شود. وی اظهار داشت: در سال 92 حدود شش واحد معرفی شدند و در سال 93 این عدد به 32 واحد رسید که کارخانه سیمان آبیک نیز در این فهرست قرار گرفت تا از این درصد به عنوان ابزاری برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی صنعتی قرار گیرد.
مجوز ساخت تصفیه خانه پیشرفته فردیس و هشتگرد صادر شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز در ادامه به حوزه مدیریت فاضلاب در استان اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین اقدامات انجام شده در این حوزه صدور مجوز ساخت دو تصفیه خانه پیشرفته در شهرستان های فردیس و هشتگرد است. وی صدور این مجوزها را به عنوان موفقیتی بزرگ برای مدیریت فاضلاب و تصفیه آن برشمرد و افزود: ساخت این دو تصفیه خانه فرصت مناسبی است تا از ظرفیت فاضلاب های خانگی و صنعتی که همیشه به هدر می رود به صورت استاندارد در بخش صنعت و کشاورزی استفاده شود. محمدی استان البرز را یکی از استان هایی دانست که در بحث مدیریت فاضلاب بسیار ضعیف عمل کرده و اضافه کرد: فقط حدود پنج درصد از فاضلاب تولیدی در استان تصفیه می شود. وی گفت: در استان البرز طی یکسال حدود 30 میلیون متر مکعب فاضلاب صنعتی و حدود 200 میلیون متر مکعب فاضلاب خانگی تولید می شود که با تصفیه این فاضلاب ها و بازچرخانی این آب ها می توان کمک بزرگی به بخش صنعت و کشاورزی استان و همچنین ایجاد کمربند سبز در اطراف شهرها کرد.
دولت و رسانه در حفظ همگانی محیط زیست کوتاهی کرده اند
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز همچنین در بخش دیگری از سخنان خود محیط زیست را متعلق به تک تک مردم دانست و افزود: بر اساس اصل پنجاهم قانون اساسی حفظ محیط زیست یک وظیفه همگانی است ولی برای تحقق این اصل کوتاهی کرده ایم. وی اظهار داشت: زمانی که می گوییم یک وظیفه همگانی است یعنی حفظ آن بر دوش همه آحاد مردم است، پس باید دید به چه میزان عرصه را برای حضور مردم فراهم کرده ایم؟ وی حضور بخش دولتی و رسانه را در این امر کمرنگ عنوان کرد و به آخرین بیانات مقام معظم رهبری در جمع فعالان در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی اشاره کرد و فرمایشات ایشان را بیانگر عمق فجایع در محیط زیست در دهه های گذشته دانست.
بحران آب در البرز جدی است
محمدی در ادامه به یکی از مهمترین معضلات استان در حوزه محیط زیست که همان بحران آب است، پرداخت و گفت: آب از لحاظ کمی و کیفی در این استان دچار مشکل است و آب های مورد استفاده در هر بخش بایستی از استاندارد آن بخش برخوردار باشد. وی افزود: متاسفانه بیش از 90 درصد فاضلاب تولیدی در بخش صنعت و کشاورزی را وارد محیط می کنیم و آب محیط را آلوده کرده و کشاورزان نیز آن را برای آبیاری استفاده می کنند. وی اضافه کرد: به همین لحاظ هر روزه در البرز و کشور با بسیاری از امراضی مواجه می شویم که با ریشه یابی آن می توان نقش معضلات زیست محیطی را مشاهده کرد. مدیرکل حفاظت محیط زیست همچنین به حوزه مدیریت پسماند استان اشاره کرد و گفت: در این حوزه اقدامات مناسبی شروع شده و سند مدیریت پسماند سال گذشته تهیه شده و وظیفه هر دستگاه در این برنامه مشخص شده است. وی افزود: بر اساس این سند تلاش می شود تا تمام زباله های استان در یک جا مدیریت شود که منطقه حلقه دره را برای این منظور انتخاب کرده ایم. محمدی با اشاره به نقش مدیریتی شهرداری در این حوزه و لزوم حضور سرمایه گذاران برای اجرای این طرح، اضافه کرد: زباله های تولیدی در شهرستان های ساوجبلاغ و نظرآباد نیز در اختیار مدیریت شهری کرج قرار می گیرد و در آینده ای نزدیک نیز زباله های جاده چالوس نیز به این منطقه منتقل خواهد شد. وی گفت: همچنین به منظور مدیریت نخاله های ساختمانی نیز سازمان مدیریت پسماند کلنگ مرکز بازیافت نخاله ها را به زودی بر زمین می زند و دیگر اجازه تخلیه نخاله در حصارویسه داده نخواهد شد.
افزایش پنج برابری روزهای پاک
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز در ادامه به آلودگی آب و هوای کرج اشاره کرد و افزود: کلانشهر کرج به عنوان یکی از سه کلانشهر آلوده کشور است که ما را با چالش جدی آلودگی هوا مواجه کرده است. وی به ارایه طرح جامع کاهش آلودگی هوا در اردیبهشت ماه سال گذشته توسط دولت اشاره کرد و بیان کرد: در استان البرز نیز تکالیف تمامی دستگاه ها برای این منظور مشخص شده است. محمدی یکی از اقدامات خوب در سال گذشته را توزیع بنزین یورو چهار دانست و اضافه کرد: پس از توزیع این سوخت، تعداد روزهای پاک نسبت به مدت مشابه قبل از آن پنج برابر افزایش یافت و روزهای ناپاک نیز به نصف کاهش یافت. وی اشاره کرد: همچنین با این روند در سال گذشته تعطیلی مدارس و یا ادارات را به خاطر آلودگی نداشتیم. در این نشست مدیر کل حفاظت محیط زیست استان البرز به سوالات خبرنگاران در خصوص وضعیت حیات وحش منطقه، تعطیلی پنج شنبه ها، شهرک های صنعتی، مدیریت فاضلاب، پدیده ریزگردها، محیط بانان، صدور مجوز معدن و ... پاسخ داد. همه ساله از 15 خرداد لغایت 21 خرداد ماه بعنوان هفته محیط زیست نامگذاری شده است.
منبع ایرنا