دولت یارانه اختصاصی برای کتاب در نظر بگیرد
سپیدارآنلاین: گروه سیاسی
دکتر ایرانی معاون استاندار البرز و فرماندار کرج با حضور در صبحانه کاری در اداره کل کتابخانه های عمومی به بررسی برخی مسایل مربوط به موضوع کتابخانه های شهرستان کرج و وضعیت کتابخانه های عمومی استان پرداخت.
دکتر ایرانی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان کرج که ریاست انجمن کتابخانه های عمومی این شهرستان را نیز بر عهده دارد ؛ با حضور در صبحانه کاری در اداره کل کتابخانه های عمومی استان به بررسی برخی مسایل مربوط به موضوع کتابخانه های شهرستان کرج و وضعیت کتابخانه های عمومی استان پرداخت و سپس از واحد های مختلف اداره کل بازدید کردند. دکتر ایرانی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان کرج نیز با اعلام خرسندی از انتصاب یکی از چهره های فرهنگی استان در امر مطالعه و کتابخوانی که انصافا چهره ای بدون حاشیه ، پر تلاش و با تعامل بالا در میان مدیران استانی هستند گفت: موضوعی با این اهمیت که پیامبر عظیم الشان ما با کتاب مبعوث می شود ، هم نگاه الهی و هم نگاه بشری به اهمیت کتاب مشخص خواهد شد و سخن گفتن بیش از حد هم در این باره از ارزش و اهتمام آن خواهد کاست. ما باید بپذیریم نتوانستیم از فرصت های موجود استفاده کنیم. ارتباط حوزه های علمیه و دانشگاه ها و مراکز علمی با مردم را تسهیل ببخشید. وی ادامه داد: من عرض می کنم که از قابلیتهای مردمی در نقش کتابخوانی تا چه حد بهره مند شده ایم؟ در روستاها چه اقداماتی برای روستاییان داشته ایم؟ صاحب کتاب را ، نویسنده کتاب را ، ناشر کتاب را ترویج کنیم تا جذابیت های لازم در این حوزه فراهم شود. کسانی که متولی امر کتابخوانی مردم هستند روزانه چند ساعت برای مطالعه وقت می گذارند؟ دکتر ایرانی در ادامه افزودند : به دولت تدبیر و امید پیشنهاد می کنم ، دولت محترم در کنار موارد بسیاری چون سوخت و انرژی و سایر مصارف ضروری یارانه های مستقیم و غیر مستقیم پرداخت می کند به نظر من در مسئله مهمی چون موضوع کتاب هم می تواند بیش از این در سبد یارانه ای دانش آموزان و دانشجویان قرار دهد . با توجه به گرانی کتاب ، دولت می تواند یارانه ای مستقیم و یا غیر مستقیم بواسطه بن یا کارت هدیه تامین کند ، این امر باعث تشویق به امر کتابخوانی خواهد شد . وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: کتابخانه های موجود در شهرستان کرج با داشتن جمعیت یک میلیون هشتصد هزار نفری در خور و شان مردم نیست . این امکانات شهرستانی توان پاسخگویی به ظرفیت های موجود را ندارد و توسعه جدی هم نه تنها در حوزه کتاب بلکه در همه حوزه ها بوجود نیامده و همت مضاعفی را می طلبد. خیرین هم از این فرصت استفاده کنند و باقی الصالحاتی را برای خود ایجاد کنند. شورای اسلامی شهر و شهرداری هم در پوشش مدیریت واحد شهری و با اجرای تکالیف قانونی می توانند بخشی از توان و ظرفیت خود را به موضوع کتابخانه ها صرف کنند . من هم بعنوان رییس انجمن کتابخانه های عمومی این شهرستان امادگی دارم تا با کمک سایر متولیان به موضوع کتابخانه ها بیشتر از این بپردازیم. حجت الاسلام والمسلمین فلاح با ارائه گزارشی از وضعیت کتابخانه های عمومی در سطح استان و به خصوص در خصوص کتابخانه های عمومی شهر و شهرستان کرج گفت: با 17 کتابخانه نهادی و 16 کتابخانه مشارکتی در شهرستان کرج نمی توان پاسخگوی نیاز جمعیتی این کلانشهر و بخش های مختلف این شهرستان بزرگ بود. مدیرکل کتابخانه های عمومی استان البرز در ادامه افزود: یکی از اساسی ترین مشکل شهرستان کرج ، فقدان مناسب و به اندازه فضاهای کتابخانه ای متناسب با شاخص ها و استاندارد های موجود می باشد . در سند چشم انداز هم اکنون باید شهرستان کرج 7 الی 8 برابر وضعیت فعلی در شاخص های کتابخوانی اعم از فضا و تعداد کتابخانه و همچنین تعداد منابع کتابخانه ای و عضو رشد داشته باشد .
وی در ادامه با درخواست از حمایت جدی مسئولین ، خیرین و متولیان امر فرهنگ شهرستان کرج گفت: زیبنده نیست کرجی که 98 درصد ان جمعیت باسواد باشد ولی فقط 33 کتابخانه داشته باشد. هر محله باید یک کتابخانه باشد هر روستای بالای 1000 نفر باید شرایط راه اندازی کتابخانه را داشته باشد ، این یک همت می خواهد با شعار هم کاری نمی توان از پی برد.