25 مرداد 1393
شماره خبر: 127490

مشارکت مدنی جامعه به شتاب کاهش آسیب های اجتماعی می آید

سپیدار‌آنلاین: گروه سیاسی

مشارکت مدنی جامعه به شتاب کاهش آسیب های اجتماعی می آید


عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مشاور اجتماعی استانداری البرز بر ضرورت مشارکت مدنی جامعه به منظور آسیب های اجتماعی تأکید کرد.
سعید معید فر در« نشست بررسی راهکارهای مشارکت مردم در کاهش آسیب های اجتماعی و فرهنگی» به تحلیل و واکاوی مسائل مختلف اجتماعی وتأثیرگذاری آن در مباحث کلان اجتماعی پرداخت و گفت: آسیب های اجتماعی از آغاز زندگی بشر وجود داشته است و وجود خیر و شر مصداق بارز این امر از بدو خلقت با آدمی همراه بوده است. وی با اشاره به اینکه در زندگی انسان امکان بازگشت به گذشته وجود ندارد و نباید تحولات روز به روز بشر را نادیده گرفت، تأکید کرد: تغییرات اجتماعی همپای با گذر زمان وجود دارد و امری اجتناب ناپذیر است، ما در برابر تغییرات اجتماعی در عین مسئولیت باید کنترل، کاهش و مدیریت پدیده ها را نیز داشته باشیم، در غیر این صورت از توسعه باز می مانیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: در حین حرکت با توسعه اجتماعی، باید پیوست های فرهنگی را نیز مد نظر قرار دهیم، به این ترتیب که هر برنامه ای در راستای توسعه ترسیم می کنیم از دو منظر، مزایا و معایب آن را نیز بسنجیم. وی افزود: گاهی اوقات ممکن است با اجرای یک طرح توسعه محور که در ظاهر نقش موثری در جامعه دارد،پیامدها و آسیب هایی را نیز برای طیف خاصی به دنبال داشته باشد. معیدفرگفت: در طول این سالها طرح ها و برنامه های مختلفی کلید می خورد بدون آنکه پیوست فرهنگی و اجتماعی داشته باشد؛ عدم نگاه به ابعاد اجتماعی و فرهنگی در طرح ها موجب شد تا با انبوهی از مسائل اجتماعی مواجه شویم. وی در ادامه با بیان اینکه جامعه آرمانی، جامعه ای نیست که مشکلات در آن وجود نداشته باشد، گفت: باید جامعه را در جریان واقعیت های موجود گذاشت، چرا که عدم آگاهی جامعه خود موجب لاینحل ماندن مشکلات می شود. عضو هیئت علمی دانشگاه تهران همچنین ضرورت پیگیری، پالایش و آمایش آمارها و آسیب های اجتماعی را نیز مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در حوزه مسائل اجتماعی متأسفانه برخی آمارها بدون پالایش است که باید در این زمینه تدبیری اندیشید. وی بیان کرد: ضرورت تعامل مدیران استان با دانشگاهیان نیز از رویکردهایی است که باید مورد پیگیری قرار گیرد و با دعوت از مراکز دانشگاهی، پیوند دوباره ای را در این حوزه ایجاد کرد. مشاور اجتماعی استاندار البرز ادامه داد: در این زمینه نباید آمارها را مخفی کنیم ، قرن ها و سالیان طولانی مردم در مراودات روزانه خود اطلاعات متعددی را رد و بدل می کرده اند و همین امر یعنی آگاهی آنان از مسائل جاری و اجتماعی روزانه موجب می شد تا به فکر رفع و حل آن نیز برآیند، نمونه آن حضور مؤثر پیشکسوتان در محلات و حل مشکلات مردم بود که بارقه های آن امروز کم تر شده است. وی در این رابطه افزود: زمینه مشارکت مدنی مردم برای کاهش آسیب های اجتماعی باید فراهم شود و از این طریق بخش قابل توجهی از مسائل اجتماعی را مطرح کرد.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود