تغییر رویه های قدیمی در شهرداری ها امری ضروری است
سپیدارآنلاین: گروه شهری
معاون مالی اقتصادی شهرداری کرج، ارتقاء ساختارهای مدیریتی در شهرداری ها را مهم ارزیابی کرد و برای تحقق این مهم تغییر رویه های قدیمی و سنتی و حرکت به سوی اجرای مدرن و سیستمی برنامه ها و سیاست گذاری ها را مطرح و بر انجام این روش کارآمد از سوی مدیران شهری تاکید کرد.
فرج الله ایلیات عنوان کرد: به منظور تحقق آنچه مطرح شد علاوه بر مدیریت مدرن و بکار بستن سیاستهای ویژه به تفکر نوین نیز نیاز داریم؛ افکار نوین و به کارگیری منابع انسانی متخصص نیز برای پاسخگویی به این نیاز کارساز است. وی، ادامه داد: پیشرفت جوامع امروزی در گرو حرکت همزمان و همسو با تغییرات اجتناب ناپذیری است که در بستر زمان رخ می دهد؛ برای داشتن امتیاز مثبت در خصوص تحقق توسعه و آبادانی روش های قدیمی، روشهایی ناکارآمد تلقی می شوند و مهمترین علت این ناکارآمدی نیز عدم تناسب این رویه ها با ساختارها و تقاضاهای جدید است. ایلیات، بیان کرد: در صورتی که ساختارهای مدیریتی سازمانی همچون شهرداری که در لحظه با مردم و خواسته های متعدد و متنوع آنها مواجه است با رویه های جدید همخوانی و همسویی نداشته باشند؛ آنچه تحت عنوان مدیریت از سوی این سازمانها اعمال می شود، بدون شک ناکارآمد است و به تبع آن خدماتی که ارائه می گردد نیز طی گذشت زمان با رکود مواجه خواهد شد. وی با عنوان این موضوع تاکید کرد: نظام مدیریت شهری باید پاسخگوی نیازها و خواسته های نسل جدید باشد؛ بر این اساس لازم است مدیران شهری برای هدایت و رهبری منابع این مجموعه خدمات رسان اعم از منابع انسانی و مالی به نحوی اثر گذار برنامه ریزی کنند و در این برنامه ریزی جامعیت را برای همه بخش های مرتبط با پیشرفت و تحقق اهداف لحاظ کنند. ایلیات با اشاره به رشد سریع فناوری های اطلاعات و ارتباطات، تاثیراتی که این فرآیند بر مدیریت شهری می گذارد را یادآور شد و افزود: رسالت سازمان مردم نهاد شهرداری در مواجه با این موضوع دستیابی به تکنولوژی های مدرن خدمت رسانی است؛ با بهره گیری از این سازو کار بحران ها و چالش های فرا روی خدمت رسانی که اجتناب ناپذیر نیز می باشد، به نحوی موثر رفع می شود.
هوشمند سازی شهری گزینه ایده آل پیشرفت و توسعه
معاون مالی و اقتصادی شهرداری کرج، هوشمند سازی شهری را گزینه ای ایده آل برای پیشرفت و توسعه شهر خواند و به منظور دستیابی به این مدل از توسعه، افزود: مدیران شهری باید بر احیاء شهری که در آن اعم اقدامات و امور به صورت الکترونیکی شدن پیش می روند، متمرکز شوند؛ بهره گیری از شهر و شهروند الکترونیک نیز مولفه ای برای دستیابی به این مهم است. ایلیات، ادامه داد: حرکت به سمت شهر الکترونیک نمونه بارزی برای حرکت جوامع شهری به سمت مدرن شدن و فاصله گرفتن از سنت های قدیمی انجام امور است. با این روند شهر نظامند و آرام ادامه حیات می دهد و مردم نیز رغبت بیشتری برای زندگی در این نوع جوامع از خود نشان می دهند. وی، اظهارداشت: ارتقاء کیفیت اداره و مدیریت شهری، توسعه پایدار شهری، نهادیه کردن استراتژی های مدیریت کارآمد، تدوین و گسترش چارچوب های موفق مدیریتی از ره آوردهای نوین گرایی با محور شهروند مداری است. با توجه به خروجی های این مهم امیدواریم رویکرد شهرداری کرج بیش از پیش به سمت تخصص گرایی و نوین گرایی سوق داده شود.