24 دی 1398
شماره خبر: 228826

وعده ها زنگ می زنند

سپیدار‌آنلاین: گروه گزارش

وعده ها زنگ می زنند


بر اساس وعده رییس دانشگاه علوم پزشکی وقت، بیمارستان کمالشهر باید تا فروردین امسال به بهره برداری می‌رسید، اما زنگ زدگی میلگرد‌های سازه بیمارستان در مرحله فونداسیون، گویای تو خالی بودن این وعده ها است.

عصر یک روز با طروات در فروردین 96بود، بالادست کمالشهر پر شده بود از شقایقهای وحشی، حتی در زمین یک هکتاری که آن روز تعدادی از شهروندان و ریش سفیدان خندان و خوشحال به آنجا می رفتند. قرار بود آن روز کلنگ بیمارستان 100 تختخوابی بر زمین زده شود. همه آمدند و کلنگ بر زمین زده شد و پس از آن صدای غرش بیل های مکانیکی و کامیونها فضای بهاری را پر هیاهو کرد و شقایقها هم یکی یکی از طبیعت برچیده شد. البته آن روز کسی ناراحت شقایقها نبود چون قرار بود مردم یک شهر بزودی از خدمات درمانی مناسب برخوردار شوند و سلامتی شهروندان به کام همه خوشتر بود حتی شقایقها.
آیین کلنگ زنی بیمارستان

کلنگ ساخت بیمارستان صد تختخوابی کمالشهر بیست و سوم فروردین سال ۹۶ بر زمین زده شد و دکتر درفشی، رییس دانشگاه علوم پزشکی وقت در این مراسم وعده داد: این بیمارستان بر اساس برنامه ریزی های انجام شده تا 20 ماه دیگر به بهره برداری خواهد رسید و در صورت بروز مشکل در روند اجرایی حداکثر 24 ماهه تکمیل و راه اندازی خواهد شد.طهایی، استاندار وقت البرز هم گفت: این بیمارستان با هزینه ۳۰ میلیارد تومانی ساخته خواهد شد و از آنجایی که بودجه ساخت آن در سفر استانی رییس جمهور به البرز تامین شده است بنابراین هیچ مشکلی در اجرای پروژه نخواهیم داشت.وی در ادامه یادآور شد که زمین یک هکتاری ساخت بیمارستان را مدیریت شهری هبه کرده و برای تجهیز بیمارستان نیز مدیریت شهری، هفت میلیارد تومان تعهد کرده است.اما قریب به یک سال است که نه تنها بیمارستان ساخته نشد بلکه سقف اول ساختمان آن هم ساخته نشدو میلگردهای زنگ زده در محل اجرای پروژه، چهره ی یاس و نا امیدی به خود گرفته و سکوت معناداری در آنجا حاکم است.
بیمارستان، مطالبه جدی کمالشهری ها

کمالشهر جمعیت بیش از یکصد و هفتاد هزار نفر دارد و در غرب شهرستان کرج و در کنار آزاد راه کرج-قزوین و جاده قدیم قزوین قرار گرفته است و مسافران استانهای غرب، شمال و شمال غربی کشور از این محدوده عبور می کنند. در کنار این موضوع وجود بیش از چهارصد کارخانه و کارگاه صنعتی نیز در حریم این شهر خود بیانگر اهمیت وجود بیمارستان و مراکز درمانی و اورژانسی در این شهر است. از سویی مسیر دسترسی کمالشهر به کلانشهر کرج همیشه و در بسیاری از ساعات شبانه روز دارای بار ترافیکی سنگین است که متاسفانه به همین دلیل سالهاست که برخی بیماران اورژانسی کمالشهر در مسیر رسیدن به بیمارستان دچار آسیب جدی شده اند و حتی جان خود را هم از دست داده اند. به همین دلیل یکی از مطالبات جدی مردم از مسئولان مختلف شهر و استان، احداث بیمارستان است.یکی از اهالی کمالشهر با اشاره به جمعیت بالای منطقه و نیاز آنها به بیمارستان می‌گوید:‌ بارها به دلیل مسافت طولانی، بیماران و به‌خصوص حادثه‌دیدگان در تصادف جان خودشان را از دست داده و یا دچار آسیب‌های جبران‌ناپذیر شده‌اند.
شهروند دیگری می گوید:‌ نبودن بیمارستان در این شهر باعث تحمیل هزینه‌های بسیار زیادی به بیماران و خانواده‌های آنها می‌شود. هزینه رفت‌وآمد و وقتگیر بودن آن، مردم کمالشهر را با چالش‌های جدی روبه‌رو کرده است. از طرفی رفتن به درمانگاه‌های خصوصی هزینه بالایی دارد که با توجه به این‌که مردم کمالشهر از قشر ضعیف جامعه هستند، امکان پرداخت هزینه‌ها را ندارند.یکی دیگر از ساکنان کمالشهر با اشاره به این‌که مردم این شهر از وجود بیمارستان محروم هستند، می‌گوید:‌ مراکز درمانی کمالشهر محدود می‌شود به چند درمانگاه که امکانات جراحی ندارند.وی با اشاره تردد زیاد در آزاد راه کرج قزوین می گوید : هر هفته شاهد چندین تصادف در آزادراه هستیم که اگر بیمارستان نزدیک باشد، بسیاری از فوتی‌ها زنده می‌مانند، بنابراین لازم است که این بیمارستان هرچه زودتر تکمیل شود و مسئولان باید ارزش بیشتری برای جان مردم قائل باشند.
زمین گیر شدن بیمارستان در گام نخست

پروژه بیمارستان صد تختخوابی کمالشهر که در روزهای نخست با سرعت بالایی در حال انجام بود، امیدها را در دل شهروندان کمالشهری زنده کرد و همه امیدوار بودند که وعده دولت در پایان بیست ماه تحقق پیدا کند. این این امید بعد از چهار ماه کم کم جای خود را به یاس داد.دانشگاه علوم پزشکی استان هزینه پیمانکار را پرداخت نکرد و پروژه به خواب رفت. رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی، ابتدا علت را سه برابر بودن صورت وضعیت مالی نسبت به فعالیتهای انجام شده عنوان کرد و البته بعد از بررسیهای کارشناسی، این ادعا درست تشخیص داده شد و نخستین پیمانکار از ادامه کار انصراف داد. و البته بعد از آن مشخص شد که دانشگاه علوم پزشکی هم هیچ پولی برای پرداخت هزینه های کارشناسی شده اقدامات پیمانکار ندارد.بعد از کش و قوسهای فراوان، پیمانکار دوم انتخاب شد و او هم بعد از فعالیتی اندک، موفق نشد که از دانشگاه علوم پزشکی هزینه های قانونی خود را دریافت کند و او هم انصراف داد.بعد از تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی، مدیران جدید دانشگاه عنوان می کنند که هیچ بودجه ای از جانب دولت برای ساخت بیمارستان دریافت نکرده اند و توان ساخت بیمارستان را با بودجه های فعلی ندارند. جلسات مختلفی برگزار شد و مدیران استان سعی کردند پرداخت هزینه های مالی پیمانکاران را از شهرداری کمالشهر مطالبه کنند.رییس شورای اسلامی کمالشهر که از ابتدای پروژه در جریان اطلاعات دقیق قرار دارد، می گوید: بر اساس تفاهمنامه با دانشگاه علوم پزشکی، مدیریت شهری موظف بوده که اسناد زمین یک هکتاری را به نام دانشگاه علوم پزشکی انتقال دهد که البته در زمان بندی مناسب این کار انجام شده و برای پرداخت هفت میلیارد تومان بر اساس همان تفاهمنامه قرار است برای تجهیز بیمارستان پول یا ملک بدهیم که این آمادگی همچنان وجود داردقهرمانپوران در پاسخ به این سوال که چرا حاضر به پرداخت هفت میلیارد تومان در ابتدای کار نیستید؟گفت: برخلاف تفاهمنامه عمل نمی کنیم چون خلاف مقررات است، ضمنا هیچ تضمینی وجود ندارد که اگر هزینه های پیمانکاران را شهرداری پرداخت کند ادامه کار از سوی دانشگاه علوم پزشکی انجام خواهد شد یا خیر؟ چون شواهد حاکی از آن است که دانشگاه علوم پزشکی در تامین بودجه ساخت بیمارستان مشکل دارد.از سوی دیگر معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی البرز در رابطه با آخرین وضعیت ساخت بیمارستان 100تختخوابی کمالشهر می‌گوید: در ابتدای ساخت بیمارستان قرار بود شهرداری کمالشهر با دادن زمین و 7‌میلیارد تومان اعتبار به ساخت بیمارستان کمک کند. شهرداری زمین را به علوم پزشکی تحویل داد و ما کار ساخت بیمارستان را شروع کردیم، اما 7 میلیارد تومان هنوز پرداخت نشده است.مرادی می‌گوید:‌ اکنون پیمانکار آماده است که مابقی کار را شروع کند، اما به دلیل نبود بودجه ما مجبوریم کار را تعطیل کنیم، در صورتی که اگر این 7 میلیارد پرداخت شود، کار با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.
اختلاف ها همچنان ادامه دارد

نایب رییس شورای شهر کمالشهر با بیان این‌که دانشگاه علوم پزشکی به تعهدات خود در قبال ساخت بیمارستان عمل نکرده است، می‌گوید: پیمانکاری که دانشگاه علوم پزشکی کار ساخت را به آن واگذار کرده بود صلاحیت ساخت بیمارستان را نداشته است. ما بارها خواستیم که پیمانکار خلع ید شود، اما این اتفاق نیفتاد. اکنون بیمارستان در همان مرحله فونداسیون مانده است، در صورتی که پیمانکار باید همان 2 سال قبل سقف طبقات را هم با مبلغی که پرداخت شده بود، به پایان می‌رساند.نیک فلاح افزود: شورای شهر هر سال بودجه ساخت بیمارستان را پیش بینی می‌کند، چراکه ساخت بیمارستان برای مردم شهر بسیار مهم است، اما دانشگاه علوم پزشکی کوتاهی می کند و به بهانه پرداخت 7 میلیارد تومان توپ را در زمین شهرداری می‌اندازد.این عضو شورای شهر کمالشهر می‌گوید: کمالشهر با مشکلات بسیاری در زمینه کمبود سرانه فضای سبز، سرانه ورزشی و مشکلات شهری روبه‌روست، اما با این وجود زمینی را که می‌توانستیم صرف کمبودهای شهرکنیم در اختیار دانشگاه علوم پزشکی گذاشته‌ایم تا صرف ساخت بیمارستان شود؛ در صورتی که شهرداری هیچ وظیفه‌ای در ساخت بیمارستان ندارد، اما به خاطر رفع مشکلات مردم این کار را انجام داده‌ایم، اما طرف مقابل هیچ انگیزه‌ای برای تکمیل بیمارستان ندارد.
مجمع خیران سلامت استان به دنبال باز کردن گره

چندی است که مجمع خیران سلامت برای حل مشکل ساخت بیمارستان کمالشهر اعلام آمادگی کرده و در همین رابطه نشستهای مختلفی با مسئولان دانشگاه علوم پزششکی استان و مدیریت شهری کمالشهر داشته است.دکتر حسین کریم رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز می گوید: امیدواریم با همیاری مسئولان ارشد استانی بتوانیم در سال ۹۹ ردیف بودجه ای پایدار از سازمان برنامه و بودجه کشور برای ساخت این بیمارستان در نظر بگبربم و بیمارستان کمالشهر را از بلاتکلیفی نجات دهیم.البته در دیدار مشترک مسئولان دانشگاه علوم پزشکی، مدیریت شهری کمالشهر و اعضای مجمع خیران سلامت استان مصوب شد مجمع خیران سلامت استان بخشی از ساخت بیمارستان کمالشهر را بر عهده بگیرد تا این مطالبه جدی مردم تحقق پیدا کند.اگر این وعده ها به سرانجام برسد، پروژه نیمه کاره بیمارستان دیگر در سکوت زمینهای بیرون از شهر فریاد دادخواهی نحواهد کرد و شقایق های وحشی هم دیگر نگران از بین رفتن جان هیچ انسانی نخواهند بود.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود