10 شهریور 1397
شماره خبر: 200891

حمایت از تولید داخلی با خرید نوشت افزارهای ایرانی

سپیدار‌آنلاین: گروه گزارش

حمایت از تولید داخلی با خرید نوشت افزارهای ایرانی


یکی از گام هایی که در آستانه بازگشایی مدارس، امسال خانواده ها برای تحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخلی بر می دارند، انتخاب و خرید نوشت افزارهای ایرانی برای آماده کردن فرزندانشان برای سال تحصیلی جدید است.
یکی از کالاهای فرهنگی که مردم با آن سر و کار دارند، نوشت افزار یا همان لوازم‌التحریر است و این کالا به خصوص با فرا رسیدن روزهای نزدیک به آغاز سال تحصیلی جدید، بیشتر مورد توجه خانواده ها قرار می گیرد. مردم برای انتخاب نوشت افزار ملاک های مختلفی دارند؛ از جمله این ملاک‌ها می توان به قیمت مناسب و کیفیت خوب اشاره کرد. آنچه هم برای کودکان در انتخاب نوشت افزار اهمیت دارد، ظاهر و شکل آن است و اینکه چه طرحی روی جلد دفترشان نقش بسته است. در چند سال اخیر تولیدکنندگان داخلی نوشت افزار پا به پای تولیدکنندگان خارجی حرکت می کنند و در مدت شش سال، توانستند بخشی از بازار نوشت افزار را به دست آورند. در این مدت کاراکترهای مورد توجه کودکان طرح روی نوشت افزارهای ایرانی شدند و مخاطبان کودک و نوجوان هم از طرح های این کاراکترها در نمایشگاه نوشت افزار اسلامی - ایرانی در سال های پیش استقبال کردند. این روزها فرهنگ بیگانه و قهرمان‌های ساختگی آنها با روش‌های مختلف از قبیل تلویزیون و اینترنت، موبایل و... جای خود را در ذهن کودکان باز کرده و رفته رفته تبدیل به اسطوره می شود و معرفی فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی به فرزندان این سرزمین از طریق افزایش تولید اقلام فرهنگی میسر خواهد شد. نمادهای متعدد در محصولات تولید خارج از کشور که همخوانی با فرهنگ ایرانی اسلامی ندارد در حال گسترش است، ده‌ها شخصیت کارتنی خارجی که توسط کمپانی‌های بزرگ تبلیغاتی دنیا، فضای مجازی و رسانه‌ها در سراسر جهان و در کشور ما پراکنده شده اند و بیم این می رود که گوی سبقت را از طرح‌های ایرانی نظیر گرشاسب، دارا و سارا، شاهزاده روم، ثنا و ثمین و ده‌ها طرح دیگر بربایند و در بازارهای ایران جولان بیشتری بدهند. برخی از خانواده‌ها در هنگام خرید به موضوع خرید کالای ایرانی و متناسب با فرهنگ اسلامی توجهی ندارند و بیش‌تر ترجیح می‌دهند که مطابق با مد روز بازار خرید کنند در حالی که مسئولان اعلام می‌کنند، امروز تولید لوازم‌التحریر بومی در ایران به‌ میزان قابل توجهی افزایش یافته و هم ‌اکنون بیش از 60درصد این محصولات در بازار، در داخل تولید می‌شود اما در بازار به نام محصول خارجی عرضه می شود. با توجه به اینکه اقدامات فرهنگی مسئولین درخصوص طرح‌ها و نوشت افزارهای ایرانی اسلامی شایسته است، اما بازهم جای خالی کیفیت و تنوع در لوازم التحریر وطنی احساس می‌شود.
ضرورت فرهنگ سازی
مدیر کل آموزش و پروش البرز گفت: خرید نوشت افزارهای ایرانی - اسلامی درجامعه نیاز به فرهنگ سازی دارد که در این زمینه نیاز به مشارکت و همراهی رسانه های خبری دیداری، نوشتاری ،شنیداری و حتی فضای مجازی داریم. خسرو ساکی افزود: در آستانه سال تحصیلی جدید قرار داریم که یکی از مایحتاج دانش آموزان را برای حضور در کلاس های درس لوازم التحریر تشکیل می دهد. وی اظهار کرد: با توجه به اینکه کشورهای غربی با خلق شخصیت‌های کارتونی جذاب به دنبال ترویج فرهنگ غربی در سایر کشورها به ویژه ایران هستند لذا در زمان باقی مانده تا سال تحصیلی جدید ضرورت دارد اقدامات مناسب برای هدایت مردم به سمت نوشت افزارهای ایرانی - اسلامی صورت گیرد. وی با بیان اینکه 6 سال است که در آستانه سال تحصیلی جدید نمایشگاه های نوشت افزار های ایرانی - اسلامی از سوی آموزش و پرورش در استان البرز دایر می شود، خاطر نشان کرد: در سال اقتصاد مقاومتی باید همه ما خود را موظف به حمایت از کالای ایرانی بدانیم. وی تصریح کرد: سال تحصیلی جدید نزدیک است و والدین و دانش آموزان اقدام به تهیه لوازم مورد نیاز برای رفتن به مدرسه می کنند به همین دلیل برپایی نمایشگاها ایرانی - اسلامی با قیمت مناسب در دستور کار آموزش و پرورش استان البرز قرار گرفت. مدیر کل آموزش و پرورش البرز ضمن دعوت از خانواده ها برای بازدید از این نمایشگاه ها، بیان کرد : والدین با حضور در این نمایشگاه ها و تهیه لوازم التحریر ایرانی با نقش شخصیتهای کارتونی و مدلهای ایرانی اسلامی نبز آشنا می شوند. ساکی گفت: والدین با این اقدام در واقع فرزندان و به ویژه کودکان خود را از هجوم فرهنگ نامتناسب غرب مصون می دارند.
ضرورت ساماندهی بیشتر در تولید نوشت‌افزار
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا، گفت: به دنبال این هستیم که در بازار نوشت افزار به شرایط عادی برگردیم و مشکلات رفع شود و اگر نوشت‌افزارها و سایر برنامه‌های مربوط به آن را با سازماندهی منظم و رقابت سالم پیش ببریم، موفق خواهیم بود. عزیز اکبریان اظهارداشت: اگر امروز که مشکلاتی در عرصه بین‌المللی داریم به سمت افزایش کیفیت کالاها نرویم، قطعا آثار نامطلوب و شدیدی را تجربه می‌کنیم، پس ضرورت دارد از این فضا خارج شویم. وی با ابراز امیدواری از چشم‌انداز مناسب نوشت افزار ایرانی در سال‌های آینده یادآورد شد: امیدواریم فضاهای رقابتی در کشور توسعه یابد و تسهیلات مناسب به تولیدکنندگان داده شود. وی خاطرنشان شد: مشکلات تولیدکنندگان در کمیسیون صنایع و معادن مجلس جمع‎بندی می شود تا بستر مناسب برای ارائه تسهیلات لازم در اختیار تولیدکنندگان فراهم آید.
ضرورت ساماندهی بیشتر در تولیدات نوشت افزار
نماینده مردم کرج، اشتهارد ، فردیس و آسارا در مجلس شورای اسلامی گفت: این استقبال خوب به دلیل کیفیت قابل توجه کالاها و قیمت مناسب آن در شرایط اقتصادی فعلی بود، شرایط اقتصادی که تولید کنندگان را با مشکل مواجه کرده است. محمد جواد کولیوند با اشاره به اینکه درصد افزایش قیمت‌های نوشت افزار معقول است، یادآورشد: با وجود این تولیدکنندگان مشکلاتی دارند که اگر رفع نشود برای سال‌های آینده مسائل حادتر می‌شود و به جایی می‌رسد که تولید مقرون به صرفه نخواهد بود. وی بیان داشت: به دنبال این هستیم که در بازار نوشت افزار به شرایط عادی برگردیم و مشکلات رفع شود و اگر نوشت‌افزارها و سایر برنامه‌های مربوط به آن را با سازماندهی منظم و رقابت سالم پیش ببریم، موفق خواهیم بود. وی اظهارداشت: اگر امروز که مشکلاتی در عرصه بین‌المللی داریم به سمت افزایش کیفیت کالاها نرویم، قطعا آثار نامطلوب و شدیدی را تجربه می‌کنیم، پس ضرورت دارد از این فضا خارج شویم. وی تاکید کرد: امیدواریم فضاهای رقابتی در کشور توسعه یابد و تسهیلات مناسب به تولیدکنندگان داده شود
برپایی نمایشگاه نوشت افزار ایرانی اسلامی در البرز
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش البرز گفت: نمایشگاه نوشت افزار ایرانی اسلامی در سطح استان البرز با رویکرد حمایت از کالای ایرانی برگزار می گردد. مراد مالمیر اظهارداشت : نمایشگاه لوازم و التحریر اسلامی ایرانی ، با همکاری اتحادیه تعاونی های مصرف فرهنگیان ، انجمن تولید کنندگان نوشت افزار کشور، مجمع نوشت افزار اسلامی ایرانی ایران نوشت ، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان و سازمان دانش آموزی برگزار می شود. وی تصریح کرد: اداره کل آموزش و پرورش استان البرز پیرو شعار سال و با رویکرد حمایت از کالای ایرانی و حمایت از تولید ملی اقدام به برگزاری نمایشگاه نوشت افزار ایرانی در سطح استان در 6 نقطه از مدارس اقدام نموده است . وی اضافه کرد: این نمایشگاه با هماهنگی و همکاری نواحی و مناطق در سطح استان بزودی راه اندازی می گردد تا اولیای دانش آموزان نوشت افزار دانش آموزان را بدون واسطه و با کیفیت کالای اصلی ایرانی خریداری کنند. وی ادامه داد: نشست هماهنگی بین معاونین توسعه مدیریت مناطق و همکاران خدوم از راهور استان و سپاه پاسداران استان برگزار شد و هماهنگیهای لازم برای برگزاری باشکوه این مهم انجام پذیرفت. مالمیر هدف از برگزاری این نمایشگاه را ترویج خرید فرهنگ کالای ایرانی و استفاده دانش آموزان از لوازم التحریر های ایراتی - اسلامی ذکر کرد. وی بیان داشت: در بخش لوازم التحریر نیاز به اقدامات پژوهشی و کارشناسی شده داریم تا نوشت افزار های ایرانی با جذابیت و ذائقه دانش آموزان تولید و در بازار توزیع شود.
وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه ها در دو هفته اول شهریورماه در البرز دایر می شود، ادامه داد: عرضه کالای با کیفیت متناسب با فرهنگ ایرانی - اسلامی و همچنین با تخفیف مناسب از جمله شاخص های برپایی این نمایشگاه ها در استان البرز است. وی افزود: برای سوق دادن دانش آموزان به سوی استفاده از نوشت افزار های ایرانی - اسلامی باید به خانواده ها با نگاه به شعار سال نکات آموزشی در زمینه پیامدهای منفی لوازم التحریر خارجی را هشداردهیم. وی ادامه داد: نوشت افزارهای ایرانی نیز باید جذاب ، متنوع و با کیفیت باشند تا دانش آموزان بتوانند لوازم مورد نیاز خود را انتخاب و تهیه کنند.
جذاب بودن کارها برای دانش آموزان
مدیرعامل مجمع نوشت‌ افزار ایرانی - اسلامی با اشاره به استقبال مردم از شخصیت های ایرانی لوازم‌التحریر ایرانی-اسلامی گفت: تاکنون شخصیت کاراکترهای «فیلشاه» در صدر فروش نمایشگاه نوشت‌افزار است. سعید حسینی افزود: در حال حاضر کمتر از 30 درصد تولیدات ایرانی، بازار لوازم التحریر کشور را تشکیل می‌دهد و تلاش می‌شود که این میزان افزایش یابد. وی تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد بیشتر کاراکتر تولیدات لوازم‌التحریر داخلی کشور، خارجی است و کمتر از 10 درصد کاراکترهای تولیدات داخلی لوازم‌التحریر، داخلی است البته این رقم طی چند سال پیش عدد صفر بوده است. وی با بیان اینکه اقدامات ما از سال 91 برای فروش نوشت‌افزار ایرانی-اسلامی و فرهنگ‌سازی کاراکترهای داخلی آغاز شد، گفت: در آن زمان، با شکست طرح دارا و سارا، ذهنیت نسبت به کاراکتر داخلی منفی بود اما الان فضا تغییر کرده است. مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی - اسلامی با بیان اینکه مالکیت معنوی کاراکتر فیلشاه را گرفتیم و در اختیار تولیدکنندگان لوازم‌التحریر قرار دادیم، افزود: در حال حاضر کاراکترهای فیلشاه، حسنا کوچولو، شاهزاده روم، اتل متل یه جنگل، مل‌مل و دیرین دیرین قسمت دفتر از جمله کاراکترهای لوازم‌التحریر این نمایشگاه است. حسینی ادامه داد: برآوردها تاکنون نشان می‌دهد در حال حاضر کاراکتر فیلشاه مورد استقبال تعداد زیادی از مخاطبان قرار گرفته و در صدر فروش است.
لوازم التحریر غربی و رنگ‌بندی جذاب آن
مریم اسدی از مشاوران تحصیلی مدارس آموزش و پرورش البرزبا بیان اینکه لوازم التحریر غربی از رنگ‌بندی جذابتری برخوردار است، اظهارداشت: شخصیت‌های کارتونی غربی در ذهن بچه‌ها بیشتر مانده، به همین دلیل با اصرار سعی در استفاده از آن دارند، درحالی که باید گفت کیفیت نوشت‌ابزارهای غربی بهتر است. وی بیان داشت: برپایی اینگونه نمایشگاه‌ها برای والدین فرصت خوبی است که به همراه فرزندان برای خرید مراجعه کنند و فرزندان بیشتر با این لوازم التحریر آشنا شوند. وی تصریح کرد: طرح‌های ایرانی باعث می‌شود که ذهن کودکان منحرف نشود واین اقدام فرهنگی که قهرمانان کشور با طراحی بر روی لوازم التحریر به دانش‌آموزان شناخته شده، بسیار تاثیرگذار است. وی اضافه کرد: هرجای بازار را که نگاه کنی از تولیدات خارجی وارداتی پر شده و بچه‌ها وقتی این طرح ها می‌بینند، دوست دارند که خرید کنند.
وی خاطرنشان شد: وقتی بازار از تولیدات بیگانه پر شده و جایی برای عرضه کالای ایرانی نیست، چطور می‌توان انتظار داشت از فرهنگ بیگانه تبعیت نکرد. وی با اشاره به اینکه شخصیت‌های کارتونی خارجی با بچه‌ها انس گرفته است، ادامه داد: شخصیت‌های ایرانی برجسته‌ای در تاریخ کشورمان کم نداریم که می‌توانیم همان را به بچه‌ها بشناسیم. این روانشناس یادآورشد: متاسفانه دانش‌آموزان از شخصیت‌هایی که تصویرشان بر روی لوازم التحریر ایرانی نقش بسته اطلاعی ندارند و به همین دلیل جذب آن نمی‌شوند. اسدی افزود: در طرح‌های غربی تصویر برجل ایفل را می بینیم که اتفاقا مورد استقبال کودکان واقع می‌شود این در حالی است که در طرح‌های لوازم التحریر تصویری از آثار باستانی ایرانی و یا نمادهایی چون برج میلاد وجود ندارد. وی با بیان اینکه طرح‌های لوازم التحریر برای همیشه در ذهن کودک می‌ماند، گفت : این طرح‌ها در هویت بخشی به دانش‌آموز مهم است و اگر می‌خواهیم هویت ایرانی- اسلامی در کودک شکل بگیرد، باید در زمینه طرح‌های ایرانی لوازم التحریر فعال‌تر باشیم. *** حمایت از تولید کنندگان فاطمه فیضی از روانشناسان البرزی هم اظهارداشت: یکی از لوازم التحریرفروشان بر این عقیده است که در صورت حمایت از تولیدکنندگان داخلی عرضه لوازم التحریر، می‌توان شاهد فروش لوازم التحریر ایرانی و اقبال مردم به این سمت شد. وی تصریح کرد: استقبال خانوادها از خرید لوازم تحریر ایرانی کم‌تر است، چرا که قیمت این لوازم تحریر بالاتر بوده و از نظر کیفیت درجه پایین‌تری دارد. وی اضافه کرد: حمایت دولت از تولیدکننده با کیفیت بالا، یکی از ابزارهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد و در کشور ارائه طرح‌هایی همچون شخصیت‌های کلاه قرمزی، سنجد، پهلوانان ، شکرستان و فیلشاه مورد استقبال گرفته که حمایت دولت از شرکت‌های ایرانی می تواند نقش موثری در ارتقاء کیفی محصولات داخلی داشته باشد. وی با بیان اینکه ذائقه بچه‌های امروزی بسیار تغییر کرده است، گفت: دانش‌آموزان بیشتر به دنبال وسایلی هستند که شخصیت‌های کارتونی بر روی آن برجسته و با کیفیت باشد، برای همین به طبع آن اجناسی که متقاضی بیشتری دارند را می‌آوریم که به فروش برسند. وی در بحث تفاوت قیمت نوشت افزارهای ایرانی، اسلامی با برندهای خارجی، یادآورشد: مردم باید آگاه باشند که عرضه محصولاتی با برند باربی و نمونه‌های مشابه با هدف تخریب فرهنگ ما است و قطعا حمایت‌های مالی کلانی در پشت پرده وجود دارد، لذا باید نوشت افزارهای ایرانی، اسلامی با هدف تقویت فرهنگ و اقتصاد داخلی خریده شود. فیضی خاطرنشان شد: هدف ما گفتمان‌سازی و جریان‌سازی برای مقابله با سود کلان واردکنندگان و دلالان فعال در صنعت نوشت افزار و همچنین مقابله با تهاجم فرهنگی و دفاع از تولیدات داخلی است. وی بیان داشت: در بازار پرهیاهوی واردات کالای خارجی و استفاده از این برندها، وجود اینگونه نمایشگاه جرقه‌ای برای بازگشت به هویت ایرانی- اسلامی است، به ویژه آنکه فرهنگ‌سازی در قشر کودک و نوجوان تاثیرگذاری بیشتری دارد. استان البرز 460 هزار دانش آموز دارد.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود