31 تیر 1397
شماره خبر: 198719

ضرورت بازشناسی جایگاه رسانه در البرز

سپیدار‌آنلاین: گروه گزارش

ضرورت بازشناسی جایگاه رسانه در البرز


رسانه ها به عنوان رکن اساسی مردم سالاری دینی جایگاه رفیعی در رساندن پیام متقابل مردم و مسئولان دارند و در صورتی که شان و جایگاه واقعی آنان مدنظر قرار گیرد، می توانند اهرم های اصلی برای ایجاد آرامش، ثبات و اعتماد باشند.
ارزش اطلاع رسانی و آگاهی بخشی بر هیچ کس پوشیده نیست و هر گام و اقدامی در جهت ساماندهی امور کشور نیازمند این است که از طریق رسانه ها به اطلاع مردم رسانده شود تا همراهی آنان را جلب کند.
همراهی مردم با برنامه ها، با اهمیت ترین موضوع در موفقیت و به نتیجه رسیدن آنها است، این روزها نیز که در فصل تابستان بحث ضرورت مصرف بهینه انرژی مطرح شده، بدون هماهنگی مردم، برنامه ها به نتیجه مطلوب نخواهد رسید و در این بین رسانه ها به عنوان تاثیرگذارترین بخش در افکار عمومی می توانند این همراهی را ایجاد کنند. از سویی انعکاس نظرات و نقدهای مردم به مسئولان جایگاه رفیعی در شفاف سازی خواسته ها و نیازهای جامعه و برنامه ریزی درست و هدایت منابع دارد که این مهم نیز از طریق فعالیت رسانه ها و توجه مسئولان به رسانه ها تحقق می یابد. تدوین و الصاق پیوست فرهنگی و رسانه ای به قوانین برای اجرای دقیق قانون ضرورتی انکارناپذیر است و از این طریق ضمن اطلاع رسانی مستمر نسبت به ضرورت رعایت و اجرای دقیق قوانین، دیدگاه های مردم نیز به مسئولان برای قانونگذاری و اجرا در مسیر مطلوب تر رسانده می شود. حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب نیز در جریان مراسم تنفیذ حکم دکتر روحانی به عنوان رییس دولت دوازدهم، بر اهمیت شنیدن نظرات مخالف، آشفته نشدن از شنیدن این نظرات و انتقادپذیر بودن مسئولان تاکید کردند. حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس ‌جمهوری در اردیبهشت ماه سال جاری با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی کامل و دقیق به مردم، گفت: باید فضای لازم جهت آگاهی و نظارت مردم بر امور وجود داشته باشد. وی خاطرنشان کرد: برخی می ‌گویند مردم اطلاعات نداشته باشند تا شب راحت بخوابند،‌ بله مردم راحت بخوابند، اما اطلاعات داشته باشند.
ارتباط نداشتن با رسانه ها، ایجاد مانع در پیش پای فعالیت های رسانه ای و بی توجهی به این موضوع مهم می تواند زیان های جبران ناپذیری داشته باشد که بی اعتماد ناشی از آگاهی نداشتن، مهم ترین آسیبی است که وارد می شود. رسانه ها اهرم مناسبی برای پاسخگویی مسئولان به ملت محسوب می شوند که این مهم بارها مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری قرار گرفته و از این طریق نقاط قوت و ضعف عملکردها بیش از پیش آشکار شده و برنامه ها بیشتر در جهت رفع خواسته ها و مطالبات مردم تدوین و اجرا می شود. پاسخگو نبودن به رسانه ها که به واقع زبان گویای افکار عمومی محسوب می شوند، مانع رسیدن به اهداف و هدایت امور در مسیر درست خواهد شد و به همان میزان پاسخگویی باعث ساماندهی امور و اعتماد بیشتر مردم و همراهی بیشتر آنان خواهد شد.
مسئولیت سنگین رسانه ها در مقابله با تهدید و تحریم
با بدعهدی آمریکایی ها و خروج این کشور از معاهده جهانی برجام، رسانه های غربی نیز جنگ روانی علیه ملت ایران به راه انداخته و پروژه تحریم سازی را دنبال می کنند. مقامات کاخ سفید نیز با توسل به فعالیت های رسانه ای سعی در افزایش فشارها بر ایران اسلامی دارند و در این بین جایگاه رسانه های ایران برای مقابله با جنگ روانی دشمن تعیین کننده است. امروز مسئولیتی مضاعف بر دوش رسانه های کشور به ویژه ایرنا به عنوان رسانه رسمی نظام قرار گرفته تا در مصافی رسانه ای جنگ روانی آمریکا برای بی اعتمادی مردم ایران را به شکست بکشانند.
البرز استانی جوان با مشکلات متعدد زیرساختی نیازمند رسانه های قوی
استان البز به عنوان سی و یکمین استان کشور در سال 89 بدون در نظر گرفتن زیرساخت های لازم شکل گرفت و اکنون نیز درگیر مسایل و مشکلات زیرساختی فراوان است و بر این اساس هدایت استان در مسیر درست نیازمند داشتن رسانه های قوی برای اطلاع رسانی دقیق و تحلیل شرایط موجود است. استان البرز برغم دارا بودن ظرفیت های صنعتی، کشاورزی و فرهنگی و جاذبه های تاریخی و تمدنی کم نظیر به طور کامل نتوانسته از این ظرفیت ها استفاده کند، گرچه گام های خوبی از سوی دولت برای توسعه استان برداشته شده و اعتبارات مناسبی اختصاص یافته است. دژ 9 هزار ساله مادها یا همان تپه ازبکی تنها یکی از جاذبه های تاریخی استان است و شرایط اقلیمی و طبیعی البرز و دارا بودن دشت های سرسبز و بکر، رودخانه خروشان کرج و کوهستان های خوش آب و هوا در مسیر جاده کرج - چالوس و شهرستان طالقان و علاوه بر این دارا بودن بیابان های جذاب شرایط مناسبی را برای جذب گردشگر به وجود آورده که از این طریق می توان توسعه پرشتابی را برای استان رقم زد. رسانه های استان البرز همواره برای معرفی قابلیت های استان تلاش کرده و از همه ظرفیت های خود بهره برده اند و اعتماد به رسانه ها می تواند انگیزه دوچندان برای تلاش بیشتر را فراهم آورد، گرچه نیازمند پالایش در این عرصه نیز هستیم تا رسانه های قدرتمند با هدف اطلاع رسانی شفاف و دقیق به مردم به منظور همراه ساختن آنها با برنامه های توسعه ای استان داشته باشیم. اگر وجود رسانه ها از دیرباز ضروری و با اهمیت بوده، امروز این ضرورت بیش از پیش آشکار شده و مسئولان استان باید بیش از هر زمان دیگری اقدام به برقراری ارتباط مستمر با رسانه ها کنند. در شرایطی قرار داریم که دشمن فشارهای بسیاری را وارد می سازد تا ملت ایران از مسیر به حق خود دست بردارد، دولت نیز تمام تلاش خود را برای مقابله با هجمه ها به کار گرفته و در این بین همراهی و اعتماد بیشتر مردم نیازمند فعالیت رسانه ها و نزدیک ساختن هر چه بیشتر ملت و دولت است. رسانه ها نیز در صورتی می توانند موفق عمل کنند که مسئولان جایگاه واقعی فعالیت رسانه ای را به درستی شناخته و برای هر حرکتی، برنامه رسانه ای داشته باشند و رسانه ها را همراه خود در توسعه استان بدانند.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود