17 مرداد 1396
شماره خبر: 182144

پویایی اقتصاد جامعه درگرو ترویج فرهنگ بهره وری

سپیدار‌آنلاین: گروه گزارش

پویایی اقتصاد جامعه درگرو ترویج فرهنگ بهره وری


این حقیقت انکار ناپذیر را همه دولتمردان و فعالان بخش خصوصی باور دارندکه بهره وری می تواند قوی ترین پشتوانه تولید، توزیع، صادرات و درنهایت پویایی اقتصاد جامعه قلمداد شود .
با این حال کارشناسان اقتصادی حرکت ها در این مسیر را بسیار کند و لاک پشتی ارزیابی کرده و توفیق درحد انتظار در این زمینه را درگرو برنامه ریزی های اصولی و تلاش جمعی همه مجریان نظام و فعالان بخش خصوصی عنوان می کنند. به گزارش ایرنا، در استان البرز با هدف کنکاش و ریشه یابی درخصوص عوامل موثر در ضعف بهره وری در صنعت، کشاورزی و خدمات استان ، گفت وگوهای جداگانه ای با کارشناسان ذیربط انجام داده است که ماحصل این گفت وگوها درپی می آید : رئیس اتاق بازرگانی البرز کم توجهی ها نسبت به رفع موانع رشد بهره وری را به معضلی خطر آفرین تشبیه می کند که تداوم آن اجرای کامل سیاست های اقتصاد مقاومتی را با چالش مواجه خواهد کرد. رحیم بنامولایی می گوید: برای رهایی از این معضل باید از همه ظرفیت های علمی ، دیدگاه ها و نظرات اندیشمندان و نیز تجربیات صاحبان فکر و اندیشه در بخش تولید استفاده شود. وی می افزاید: ابزار و امکانات لازم برای رشد بهره وری در کشور مهیا است چرا که از نعمت های الهی و امکانات، استعداد ها و توانایی های فراوانی در این زمینه برخوردار هستیم .
وی اضافه می کند: تنها کافی است همه مجریان نظام و بخش خصوصی با همدلی و هماهنگی در مسیر رشد بهره وری برنامه ها و راهکارهای علمی مناسبی را تهیه ، تدوین و عملیاتی کنند. رئیس پارلمان بخش خصوصی استان البرز بازنگری در نقش حاکمیت در اقتصاد و اجرای اصل 44 قانون اساسی با هدف کاهش تصدی گری دولت را از جمله مواردی عنوان کرد که بستر را برای گام های نخست در مسیر تقویت و رشد بهره وری آماده می کند . وی تاکید دارد: بایستی مدیران شرکت های دولتی که عمدتاً زیانده هستند بیش از این در مقابل خصوصی سازی مقاومت نکنند و اجازه دهند بستر برای رشد و تقویت بهره وری و اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی هموار شود. رئیس پارلمان بخش خصوصی البرز معتقد است: ترویج فرهنگ بهره وری نیازمند اصلاح و ایجاد تحول در نظام آموزشی کشور است . وی می گوید باید در کتب درسی مدارس ابتدایی ، دبیرستان ها و دانشگاهها راه های دستیابی به بهره وری و تاثیر آن در پویایی اقتصاد خانواده و جامعه گنجانده شود تا نسل نوجوان و جوان پس از پایان تحصیلات با آگاهی کامل وارد بازار کار شود.
وی می افزاید: ارتقای بهره وری به ویژه در صنایع کوچک و متوسط که در مقابل نوسانات اقتصاد آسیب پذیر هستند باعث مقاوم سازی این صنایع در مواجه شدن با شوک های اقتصادی خارجی خواهد شد. وی اضافه می کند : حذف مقررات و ضوابط پر پیچ و خم اداری ، مقابله جدی با فساد و رانت خواری و ایجاد ثبات و پایداری در سیاست های اقتصاد مقاومتی ، از دیگر مواردی است که دولت دوازدهم را در ارتقای بهره وری یاری خواهد داد. یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی مورد سئوال گزارشگر ایرنا بیتا بیات نایب رئیس اتاق بازرگانی البرز بود که یکی از روش های موثر در ارتقای بهره وری را استفاده مطلوب و بهینه از 'سرمایه' و ' نیروی کار' به عنوان دو عامل اصلی مطرح می کند. وی می گوید: تا زمانی که زمینه های لازم برای حضور فعال در بازار آزاد و روحیه رقابت پذیری در بخش تولید و صادرات حاکم نشود ، ارتقای بهره وری از شعار به عمل تبدیل نخواهد شد. این فعال اقتصادی دستیابی به اقتصادی پایدار را در گرو ترویج فرهنگ بهره وری ذکرکرده ومی افزاید: تحقق این مهم تلاش مضاعف دولت و عزم ملی را می طلبد. جعفر سلیمانی دیگر کارشناس اقتصادی مورد سووال گزارشگر ایرنا بود که به دولت دوازدهم توصیه کرد: ارتقای بهره وری را به عنوان یک اقدام محوری در دستور کار قرار دهد. وی که عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی استان البرز نیز می باشد می گوید: برای رسیدن به جایگاه و مصداق واقعی بهره وری 'از حرف تا عمل' راهی بس طولانی و ناهموار را در پیش رو داریم. وی می افزاید: تجربه تلخ دهه های گذشته بیانگر آن است که اقتصاد دولتی به لحاظ ساختارها و نحوه اعمال مدیریت در حرکت به سمت ارتقای بهره وری موفق نبوده است. وی با تاکید بر ضرورت کاهش تصدیگری دولت و واگذاری اقتصاد جامعه به مردم اضافه می کند: تا زمانی که سکان اقتصاد کشور در دست دولت باشد بهره وری مورد انتظار حاصل نخواهد شد. جعفر سلیمانی حضور پر رنگ و نقش آفرین بخش خصوصی در تصمیم سازی های کلان را راهکاری مهم در ارتقای بهره وری و رشد اقتصادی کشور عنوان کرد.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود