14 فروردین 1395
شماره خبر: 160523

ظرفیت های البرز برای تبدیل شدن به قطب علم و فناوری کشور

سپیدار‌آنلاین: گروه گزارش

ظرفیت های البرز برای تبدیل شدن به قطب علم و فناوری کشور


استان البرز با دارا بودن استعدادها و توانمندی های برتر، ظرفیت های لازم را برای تبدیل شدن به قطب علم و فناوری در کشور دارد و در صورت اهتمام مسئولان به این امر مهم و برنامه ریزی دقیق، این ظرفیت ها به فعلیت درآمده و زمینه بروز و ظهور بیشتری پیدا می کند.
مهاجرپذیری گرچه مشکلاتی را نیز برای استان البرز داشته، اما یکی از محسنات آن تجمیع استعدادهای علمی از نقاط مختلف کشور است که تعبیر ایران کوچک که از سوی مقام معظم رهبری برای این استان مطرح شد، گویای این حقیقت است. استقرار مراکز بزرگ تحقیقاتی، پژوهشی، علمی و دانشگاهی کشور در این استان ظرفیت تبدیل شدن البرز به قطب علمی ایران را مضاعف کرده است. وجود مراکز پژوهشی و تحقیقاتی مانند موسسه سرم سازی رازی، موسسه تحقیقات دام و طیور، موسسه تحقیقات و اصلاح بذر و نهال، پژوهشگاه مواد و انرژی، بخش هایی از انستیتو پاستور ایران و در مجموع حدود 54 مرکز علمی و تحقیقاتی البرز را بر قله های علمی و فناوری کشور نشانده است و بهره برداری به موقع و درست از این ظرفیت ها نیاز به برنامه ریزی دقیق و تدوین طرحی جامع برای مطرح شدن این استان در سطح ملی و حتی بین المللی دارد. عطاالله ربانی رئیس پارک علم و فناوری استان البزر نیز می گوید علاوه بر این ظرفیت ها، استقرار مجتمع تحقیقاتی شهدای دانشگاهی شامل 27 شرکت دانش بنیان، 4پژوهشکده و 8 مرکز علمی با فعالیت های متنوع علمی- پژوهشی، بخش دیگری از توانمندی های علمی استان البرز به شمار می رود. قدیمی ترین مراکز دانشگاهی کشور شامل پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیش از صد سال فعالیت در کرج، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه بزرگ آزاد اسلامی و دیگر مراکز بزرگ دانشگاهی از دیگر مزیت های علمی و فناوری استان البرز به شمار می رود. علاوه بر این استقرار بیش از 3500 واحد صنعتی در استان و ایجاد شهرک های بزرگ صنعتی نظیر شهرک های داروئی بزرگ کشور می تواند علم و فناوری در استان را با صنعت درآمیخته و استانی نمونه از لحاظ علمی و صنعتی را در ایران اسلامی به وجود آورد. علاوه بر این قرار گرفتن مرکز تحقیقات کشاورزی، اصلاح بذر و نهال و مرکز تحقیقات و نگهداری بذر گیاهان داروئی کشور در البرز ظرفیت های دیگری است که زمینه لازم برای تبدیل شدن البرز به مرکز تحقیقات جامع کشاورزی در کشور را فراهم کرده است. استان البرز با ظرفیت های علمی و فناوری که در اختیار دارد، محیطی مناسبی برای تبدیل علم به ثروت خواهد بود، در صورتی که توانمندی های علمی آن را به طور دقیق شناسایی کرده و تحقیقات علمی را با نیازهای کشور و منطقه منطبق کنیم و محصولات نهایی با ارزش را تولید کنیم. موسسات و مراکز علمی مستقر در استان البرز دستاوردهای بزرگی را برای کشور در حوزه های مختلف داشته اند که یک نمونه آن اواخر سال 94 در پژوهشگاه مواد و انرژی صورت گرفت.
نخستین ساختمان انرژی صفر کشور تحت عنوان ساختمان سبز 24 اسفند ماه سال جاری با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، استاندار البرز، رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی در محل این پژوهشگاه واقع در مشکین دشت کرج به بهره برداری رسید. محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در این مراسم با اشاره به فعالیت های موثر پژوهشگاه مواد و انرژی و رفع نیازها و پیشبرد علمی کشور، اظهار کرد: این پژوهشگاه که در استان البرز واقع شده است، از آغاز فعالیت به ویژه در دوران دفاع مقدس خدمات ارزنده ای در حوزه تحقیقاتی و فناوری به کشور داشته است. سید حمید طهائی نماینده عالی دولت در استان البرز نیز با اشاره به مراکز معتبرعلمی کشور در این استان به عنوان محل و مرجعی برای تحقیقات دانشمندان، گفت: تبدیل شدن البرز به قطب علمی کشور دور از دسترس نیست. وی با اشاره به استعدادهای این استان در عرصه علمی و تحقیقاتی، اظهار داشت: انتظار می رود استان البرز به عنوان یکی از مراکز علمی تحقیقاتی به نسبت جمعیت، تعداد دانشجویان، حضور مراکز تحقیقاتی و پژوهشی ملی و محققان و پژوهشگران در سطح ملی، همچنین وجود بیش از 3500 واحد صنعتی و تولیدی در بخش کشاورزی، توسعه علمی و فناورانه به عنوان یکی از بخش های قابل توجه و مرجع برای کشور و قطب علم و فناوری باشد. وی با اشاره به اینکه البرز به عنوان یکی از قطب های دارویی کشور نیز به شمار می رود، گفت: حضور بیش از 100 برند ملی در این استان شاخصه های منحصر به فردی را برای این استان فراهم کرده است.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود