16 شهریور 1393
شماره خبر: 128809

سرگردانی شهروندان تَنکمانی در کوچه پس کوچه های مشکلات

سپیدار‌آنلاین: گروه گزارش

سرگردانی شهروندان تَنکمانی در کوچه پس کوچه های مشکلات


27 آذرماه سال 87 روستای تَنکمان که در غرب استان البرز واقع شده است رخت شهر شدن به تن کرد، این روستا تازه شهر شده با گذشت 6 سال و به رغم تلاش مسئولان امر در کوچه پس کوچه های مشکلات سرگردان است، به طوری که برای بسیاری از مردم چاره ای جز کوچ اجباری به دیگر شهرها برای دستیابی به امکانات بهتر نمانده است.
کمبود منابع آبی مهمترین مشکل مردم این شهر است که از شهر بودن فقط عنوانش را یدک می کشد. شهر تَنکمان به عنوان قطب کشاورزی استان البرز محسوب می شود ولی با مشکل حفاری های غیرمجاز چاه آب که باعث پایین آمدن منابع آب زیرزمینی شده است، دست و پنجه نرم می کند. به گفته اهالی شهر در فصل تابستان در برخی ساعات روز با مشکل قطعی آب مواجه هستند و این در صورتی است که مجبور به پرداخت قبوض آب با مبالغ هنگفت هستند. یکی دیگر از مشکلات مردم تَنکمان کمبود مراکز بهداشتی و درمانی است، که در بسیاری از موارد مجبور به مراجعه به شهرهای هشتگرد و نظرآباد هستند که این موضوع به نوبه خود مستلزم هزینه و صرف وقت است و به نظر می رسد که مسئولان امر بیش از پیش باید به فکر احداث بیمارستانی برای مردم این شهر باشند. کمبود فضاهای سبز شهری و پارکها یکی دیگر از مشکلات قد و نیم قدی است که مردم این شهر با آن دست به گریبانند، و این نکته نباید از خاطر مسئولان امر دور بماند که جمعیت این شهر ترکیبی از جوانان و افراد سالخورده است و برای گذران وقت احتیاج به استفاده از امکانات رفاهی و تفریحی دارند. عنوان کردن مشکلات از سوی اهالی شهر ما را به یاد روستاهای 10 و یا 15 سال پیش می اندازد که به علت بسیاری از مشکلات، کمبودها و کاستی ها مردم مجبور به کوچ اجباری از روستاها به شهرها می شدند و گویا چنین سرنوشتی دامن برخی شهروندان تَنکمانی را گرفته است.
تعداد مجوز های ساخت و ساز به تعداد انگشتان دست نمی رسد
یکی دیگر از مشکلاتی که در صدر جدول مشکلات این شهر قرار دارد و مردم از این معضل به قدر کافی در عذاب هستند، حجم بالای رفت و آمد وسایل نقلیه سنگین که در حال جا به جایی محصولات کشاورزی به دیگر شهرهای استان است، این مشکل با مشکل کمبود فضاهای سبز دست در دست هم آلودگی هوا را تشدید می کند و ریه های تنفسی شهر و همچنین مردم را با مشکل جدی مواجه کرده است. یکی از اهالی روستا قطعي‌هاي مکرر آب، خرابی راه‌های شهری و محورهای روستايی، عدم دسترسی به سرويس حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوسرانی، تاکسی و حتی مينی‌بوس به نسبت جمعیت این شهر را عمده ترین مشکلات شهری می داند. این شهروند تَنکمانی که خود از کشاورزان منطقه است، در ادامه اظهار می دارد: شهر شدن دردی از مردم دوا نکرده است و یکی از مشکلات اين شهر عدم نظارت دقيق شهرداری بر ساخت و سازهای غير مجاز است به طوری که از ابتدای سال جاری تعداد مجوزهای صادره براي ساخت و سازهای قانوني به انگشتان يک دست هم نمی‌رسد. رضا دیده بان شهردار شهر تَنکمان در این خصوص می گوید: شهر تَنکمان فاقد طرح تفصیلی است و ما طبق طرح هادی روستایی عمل می کنیم در بخش بافت های فرسوده که در داخل شهر قرار گرفته است یک مجوز صادر شده است و در مابقی موارد مجوزی صادر نشده است. دیده بان می افزاید: در سال جدید هزینه بیمه ساختمانی اضافه شده است و سازمان نظام مهندسی نیز برای نظارت بر نقشه های ساختمانی بابت هر یک متر 50 هزار تومان هزینه دریافت می کند با این تفاسیر برای مردمی که در این شهر زندگی می کنند پرداخت چنین هزینه های به صرفه نیست وقتی شهروندان توان پرداخت هزینه های مجوز ساختمانی را ندارند قطعا مجوزی هم صادر نخواهد شد. این مسئول در جواب سوال دیگر مبنی بر اینکه آیا ناوگان حمل و نقل عمومی به نسبت جمعیت شهر خدمات ارائه می کنند یا خیر؟ تصریح می کند: این شهر 4 هزار و 300 نفر جمعیت دارد و برای دسترسی به شهرهای هشتگرد و نظرآباد 2 خط تاکسی وجود دارد که در این 2 خط 75 دستگاه تاکسی مشغول خدمات دهی به شهروندان هستند.
ساماندهی وضعیت حمل و نقل تا حدود زیادی به مصوبات شورای ترافیک استان مربوط می شود
شهردار شهر تَنکمان یادآور می شود: به علت مقرون به صرفه نبودن، خط اتوبوس بین شهری وجود ندارد ولی شهرداری 2 دستگاه مینی بوس برای حمل و نقل مسافران در نظر گرفته است که در حال حاضر مشغول به ارائه خدمات هستند. دیده بان بیان می کند: در حال حاضر تاکسی های موجود در سطح شهر با دریافت 900 تومان 20 کیلومتر را طی می کنند و برای مردم به صرفه است که از تاکسی برای رفت و آمد به هشتگرد و نظرآباد استفاده کنند. شهردار تَنکمان می گوید: ساماندهی وضعیت حمل و نقل و همچنین اضافه کردن اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی در سطح شهر تا حدود زیادی به مصوبات شورای ترافیک استان مربوط می شود که امیدواریم با وجود مشکلات بتوانیم اتوبوس را وارد خط بین شهری کنیم. وی در جواب سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا تجهیزات آتش نشانی شهرداری جوابگوی نیاز شهر است؟ اعلام می کند: شهرداری تَنکمان بهترین و مجهزترین تجهیزات آتش نشانی را دارد و در این بخش نیز نیروهای ماهری مشغول ارائه خدمات به شهروندان هستند. دیده بان در ادامه تاکید می کند: آتش نشانی شهرداری تَنکمان 18 روستا را تحت پوشش دارد و علاوه بر این تعداد در برخی موارد برای اطفای حریق به شهرستان قزوین هم اعزام می شود.
نقد حق مسلم شهروندان در جامعه است
وی در جواب سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا در سطح شهر سطل مکانیزه وجود دارد؟ یادآور می شود: در همه سطح شهر سطل های مکانیزه تعبیه شده است. این در صورتی است که خبرنگار مهر عکسی از یکی از خیابان های سطح شهر گرفته است که زباله ها به علت عدم وجود سطل مکانیزه رها شده است، آقای شهردار پس از اطلاع از چنین قضیه ای به خبرنگار مهر می گوید: در اسرع وقت برای تعبیه سطل مکانیزه در این خیابان اقداماتی خواهد شد. وی در انتها در رابطه با خرابی معابر و مشکلاتی که مردم با آن دست به گریبانند اظهار می دارد: در حریم شهر معابر و خیابان ها آسفالت سرد شده است. و این در صورتی است که عکس های موجود خرابی برخی معابر را نشان می دهد، آقای شهردار در ادامه می افزاید: مسیرهای منتهی به خارج شهر در بسیاری از موارد مانند مسیر منتهی به کارخانه قارچ پویا و یا مسیری که در انتهای خیابان تختی قرار دارد و محلی ها از آن با عنوان مسیر "کوره ها" یاد می کنند در حوزه اختیارات مدیریت شهری نیست و ساماندهی این خیابان ها در چارچوب وظایف جهادکشاورزی است ولی معابری که در سطح شهر است آسفالت سرد شده است و مابقی معابر که دارای مشکل هستند به زودی ساماندهی می شوند. در پایان باید گفت؛ شهروندان سرمایه اصلی شهر و به تبع مدیران و مسئولان هستند، وقتی که شهروندان اعضای رسمی یک شهر محسوب می شوند بنابراین به حق خواستار دریافت بهترین خدمات از سوی مدیران شهری و مدیران اجرایی شهر هستند و مسئولان نباید از خاطر دور دارند که نقد حق مسلم شهروندان جامعه است.

منبع مهر

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود