31 تیر 1404
شماره خبر: 327953

کمبود مربی، تجهیزات و مواد مصرفی سه چالش فنی و حرفه‌ای البرز

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



معاون آموزش، پژوهش و برنامه‌ریزی اداره کل آموزش فنی حرفه‌ای استان البرز با بیان اینکه فنی و حرفه‌ای البرز با چالش چون کمبود مربی، تجهیزات و مواد مصرفی مواجه است، گفت: آموزش مهارت محور از الزامات روز و یکی از ضروری‌ترین فاکتورها برای افراد جویای کار و ورود به بازار کار است.
محمدرضا زیدی با اشاره به گرامیداشت هفته کارآفرینی و ترویج آموزش‌های فنی حرفه‌ای گفت: روز ششم مرداد در تقویم رسمی کشور به عنوان روز کارآفرینی و ترویج آموزش‌های فنی حرفه‌ای و هفته منتهی به این روز به عنوان هفته ملی مهارت نامگذاری شده است.زیدی افزود: در این هفته برنامه‌هایی از سوی ادارات کل و سازمان فنی و حرفه‌ای در سطح ملی برای ارج نهادن به مهارت آموزی و کلیه فعالان این بخش در نظر گرفته می‌شود که از جمله این برنامه‌ها گرامیداشت پیشکسوتان مهارتی، برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهای مختلف، افتتاح آموزشگاه‌های آزاد و مراکز کارگاهی است.
وی افزود: آموزش مهارت محور از الزامات روز و یکی از ضروری‌ترین فاکتورها برای افراد جویای کار و ورود به بازار کار است. در اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان البرز، هفت مرکز دولتی و نزدیک به هزار مرکز خصوصی با نام آموزشگاه آزاد مربوط به آموزش مهارت محور داریم که نزدیک به ۶۰ درصد آنها در حال حاضر فعال هستند.زیدی مطرح کرد: در بخش دولتی، آموزش گروه‌هایی چون کارجویان، زندانیان، سربازان، روستاییان و عشایر، دانش آموزان، دانشجویان و زنان بی سرپرست مطرح است.وی ادامه داد: در اجرای آموزش‌ها در مراکز ثابت و دولتی رشته‌هایی که از لحاظ تجهیز کارگاهی نیاز به سرمایه گذاری زیادی دارد؛ مثل کارگاه‌های تراش، جوشکاری و درودگری به صورت رایگان برگزار شده و رشته‌های خدماتی بیشتر در بخش خصوصی و آموزشگاه‌های آزاد ارائه می‌شود.
وی با بیان اینکه استان البرز به عنوان یک استان پیشرو در آموزش‌های مهارت محور، هایتک و نوظهور است، عنوان کرد: این رشته‌های آموزشی در اداره کل راه‌اندازی شده و در این راستا طی دو سال گذشته آموزش خانه‌های هوشمند، پرینترهای سه بعدی و پنل و سلول‌های خورشیدی و انرژی‌های تجدیدپذیر را در استان البرز راه اندازی کردیم.زیدی در ادامه مطرح کرد: در مورد آموزش جوش برای اولین بار در کشور در مراکز آموزش فنی حرفه‌ای استان دوره‌ای اجرا شده که مبتنی بر آموزش جوشکاری و استفاده از شبیه سازهای جوش است.معاون آموزش پژوهش و برنامه‌ریزی اداره کل آموزش فنی حرفه‌ای استان البرز گفت: به هر حال در این راستا با محدودیت‌ها و چالش‌هایی هم روبرو هستیم که مهمترین آن در حال حاضر کمبود نیروی انسانی و مربی است و این موضوع در سیاست‌های استخدامی لحاظ نشده است.وی ادامه داد: بحث دیگر بودجه‌ است. از این نظر در تجهیز کارگاه‌ها و مواد مصرفی در تنگنا هستیم. در مقایسه با استان‌های دیگر به دلیل درآمدزایی خوبی که داشتیم این کمبودها کمرنگ‌تر است اما امیدواریم از طریق کمک‌های دولتی بتوانیم این مسیر را با قدرت ادامه داده و شرایط لازم را برای آموزش مهارت محور برای گروه‌های آموزشی همچنان فراهم کنیم.
زیدی گفت: وظیفه ما در واقع ایجاد مهارت است که این وظیفه یا با ارتقا مهارت‌ها یا با آموزش به کارجو اتفاق می‌افتد. بنابراین ایجاد مهارت برای افزایش شانس ورود به بازار کار مورد توجه قرار دارد و برای تحقق بیشتر آن با صنایع ارتباط داریم. معاون آموزش، پژوهش و برنامه‌ریزی اداره کل آموزش فنی حرفه‌ای البرز یادآور شد: آموزش دیدگان بعد از تکمیل دوره به صنایع استان معرفی کرده و سپس رهگیری می‌کنیم که چه تعداد از این آموزش دیدگان در نهایت مشغول به کار شده‌اند. وی ادامه داد: سال گذشته حدود ۵۰ هزار نفر آموزش دیده داشتیم که با رهگیری‌های انجام شده بیش از ۶۰ درصد آنها جذب بازار کار شده که آمار رضایت بخشی است.

منبع ایسنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود