هشتمین کارگروه اجتماعی ، فرهنگی ، سلامت ، زنان و خانواده تشکیل شد
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
، هشتمین کارگروه اجتماعی ، فرهنگی ، سلامت ، زنان و خانواده با محوریت اولین مجمع سلامت استان البرز به ریاست معاون اجتماعی و فرهنگی استاندار و با حضور نماینده ویژه وزیر کشور و معاونین و مدیران دانشگاه علوم پزشکی البرز و با حضور دیگر دستگاه های دولتی و غیر دولتی در سالن شهدای دولت استانداری تشکیل شد.
گفتنی است ارائه گزارش دانشگاه علوم پزشکی البرز و اولویت های سلامت در استان در سال 1404 ، پیگیری اعتبارات ابلاغی آسیب های اجتماعی در سال 1403 و پیگیری مصوبات قبلی از دستورات این کار گروه بود.دکتر زهرا داداشی، رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه گفت : دبیرخانه سیاستگذاری سلامت، واحد هماهنگ کننده، تصویب، اجرا و ارزشیابی سیاستها و برنامههای موضوع توسعه سلامت در استان است .وی به اهداف برگزاری مجمع سلامت استان اشاره کرد و گفت : استفاده حداکثری از مشارکت مردم ، ارتقای آگاهی مسئولیت پذیری و پاسخگویی اجتماعی ، توانمندسازی و مشارکت ساختارمند جامعه در حفظ سلامت ، تشکیل تشکل های خیریه از طریق مجامع سلامت، حمایت طلبی و جلب همکاری برای بهبود نظام سلامت را از اهداف این مجمع برشمرد.دکتر داداشی به اولویت های مهم سلامت در سال 1404 ازجمله پیشگیری از سقط جنین و تقویت مرکز مردمی نفس ، تولید نان سالم از آرد کامل برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر و پیشبرد برنامه های سلامت روان در مراکز سراج اشاره کرد.رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه 10 علت اول مرگ در استان البرز در سال 1402 در زنان و مردان را تشریح کرد که به ترتیب سکته قلبی، پنومونی، سکته مغزی، دیابت، حوادث ترافیکی، سرطان کولون ، مسمومیت با مواد روانگردان، سرطان معده، سرطان سینه، سرطان نای و برونش جزء این ده علت بودند.
وی با بیان اینکه استان البرز پایلوت در اجرای طرح نان کامل و سالم است به اهمیت و تاثیر نان کامل در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر پرداخت.
دکتر داداشی در ادامه به چالش های عوامل خطر بیماری های غیر واگیر اشاره کرد: کم تحرکی، تغذیه ناسالم مصرف دخانیات و الکل آلودگی هوا و کاهش استرس تحرک بدنی ناکافی ۶۲ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال بر اساس پیمایش سال ۱۴۰۰ تبلیغات کالاهای آسیب رسان سلامت در سطح شهر فروشگاهها رسانه ها به عنوان مثال نوشابه های انرژی زا و.. سرانه نامناسب ورزش همگانی کارکنان ادارات دانش آموزان دانشجویان، زنان و سالمندان وی در خصوص سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی و اقدامات ملی مرتبط با رکن "مصرف و سلامت غذا" بر بهبود کیفیت زنجیره گندم، آرد و نان با تأکید بر معرفی ارقام گندم با درصد پروتئین بالا، غنیسازی آرد با عناصر ریز مغذی،کاهش درصد سبوس گیری و جنینگیری از گندم،استفاده از افزودنی های متناسب با نیاز بیماری های شایع و ارتقای فناوری پخت و افزایش تنوع نان صنعتی تاکید کرد.
در ادامه دکتر ولی پوری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بر اجرای دقیق مصوبات و مشارکت همه دستگاه های تاکید کرد و افزود: برای حفظ سلامت و ارتقا اجتماعی استان باید همه تلاش بکنیم خوشبختانه اقدامات خوبی در زمینه اجتماعی صورت گرفته و بسیاری از معضلات و چالش هایی که در استان وجود داشته است کمتر شده و اقدامات خوبی در زمینه کاهش آسیب و ساماندهی معتادان انجام شده است. وی ادامه داد: بحث پیشگیری از سقط جنین با توجه به رویکرد کشور و جوانی جمعیت بسیار مهم است و همه دستگاه ها باید در این امر همکاری لازم را داشته باشند.
در پایان از فعالان و دستگاه های همکار در اجرای برنامه های سلامت و امنیت غذایی استان تجلیل شد