22 شهریور 1393
شماره خبر: 129195

البرز مهیای فتح قله های اقتصاد مقاومتی

سپیدار‌آنلاین: گروه سیاسی

البرز مهیای فتح قله های اقتصاد مقاومتی


نماینده عالی دولت در استان البرز، در مروری جامع، سرفصل های منشور اقتصاد مقاومتی را در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری تببین و الگوهای بومی سازی شده این اقتصاد پویا را در استان تشریح کرد.
سید حمیدطهایی در « همایش کارگروه علمی - تخصصی اقتصاد مقاومتی استان البرز» که در سالن جاسبی دانشگاه آزاد کرج برگزار شد،نوید الهی را از آن مقاومتگران در شرایط سخت اقتصادی دانست و اظهارداشت: درجنگ اقتصادی، شرایط ما این است که بشارت الهی را همراه خود ببینیم و بدانیم؛ شرط آن استقامت است، استقامتی از جنس اقتصاد مقاومتی. وی عملیاتی سازی راهبردهای مقام معظم رهبری را در استانها نوعی ابتکار عمل دانست و گفت: ایده خوبی است که تببین سیاست های اقتصاد مقاومتی در همه استانها صورت پذیرد، در این راه چارچوب ها و برنامه ه باید شفاف باشد تا آگاهانه، عالمانه، با انگیزه و قدرت راه را ادامه دهیم.
حفظ رشد اقتصادی و کاهش آسیب پذیری از آثار اقتصاد مقاومتی
مهندس طهایی خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتي به تعبير رهبر معظم انقلاب این است که هم روند رو به رشد اقتصادی در کشور محفوظ بماند و هم آسیب پذیری اقتصادی کاهش پیدا کند وبه تعريف ديگر به يک ملت امکان و اجازه می دهد که حتی در وضعيت فشار هم رشد و شکوفايی خودشان را داشته باشند.
اقتصاد مقاومتی، خوداتکایی داخلی در بحران ها و مخاطرات است
استاندار البرز در ادامه با اشاره به فرازهایی از سخنان مقام معظم رهبری در ابلاغیه اقتصاد مقاومتی، خاطرنشان شد: اقتصاد مقاومتی خواهد توانست در جهانی که مخاطرات خارج از اختیار ما قرار دارد، در شرایط بحران های مالی، اقتصادی و... با حفظ دستاوردهای کشور در زمینه های مختلف،با تأسی از اصول قانون اساسی، سندچشم انداز 20 ساله اقتصاد، متکی به دانش و عدالت با رویکردهای درون و برون نگر، پویا، پیشرو، الهام بخش از نظام اقتصاد اسلامی امنیت را برای اقتصاد کشور فراهم آورد. مهندس طهایی در محور دیگری از سخنان خود ضمن یادآور شدن ارتقاء ساختاری کرج از شهرستان به استان، خاطرنشان کرد: استان البرز در 4 سال گذشته با مصوبه هیئت دولت و مجلس محترم، به عنوان استان جدید التاسیس، از شهرستانی استان تهران بزرگ جدا و با جمعیتی بالغ بر 2.5 میلیون نفر در زمره سی ویکمین استان کشور قرار گرفت.
هر شهرستان استان البرز، یک ظرفیت برای اجرای راهبردهای اقتصاد مقاومتی
وی افزود: این استان 6 شهرستان دارد که هر شهرستان آن نیز شرایط خاص خود را دارد و در بحث راهبردهای اقتصاد مقاومتی بر اساس ظرفیت های هرشهرستان باید برنامه ریزی کرد. نماینده عالی دولت در استان البرز ادامه داد: امیدوارم با رویکرد توسعه ای و تدبیر و امیدی که دولت محترم، در برنامه های خود به عنوان محور اصلی کار قرار داده است، در استان البرز هم از استعدادها و امکانات بهره مند شده و شرایط را برای پیاده کردن اقتصاد مقاومتی فراهم کنیم.
اقتصاد مقاومتی منشوری تمام نما از جهاد دست اندرکاران نظام اجرایی کشور
مهندس طهایی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی همانند منشوری تمام نما است که در آن مجموعه ای از دست اندرکاران، تلاشگران و خدمتگزاران نظام اجرایی کشور، با هم متعهد، به اجرای راهبردهای مقاومت اقتصادی هستند. وی افزود: اقتصاد مقاومتی، منشور اقتصادی بوده که اگر درست و به جا اجرا شود طرحی پویا و نجات بخش استان است.
مهندس طهایی تصریح کرد: هر کدام از ما سفیری از جانب دولت هستیم که باید در حوزه کاری خود این برنامه را در جهت خدمت به جامعه و رونق و رشد به انجام برسانیم.
نقش « مردم» در اقتصاد مقاومتی ویژه دیده شود
استاندار البرز نقش مردم را نیز در اجرای راهبردهای مقام معظم رهبری مهم خواند و تصریح کرد: در نگاه مقام معظم رهبری ، «مردم» محور اصلی هستند و تأکیدات داهیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر این است که مردم باید محور باشند و همه با هم تلاش خود را در این زمینه بکار ببندیم.
افزایش اعتبارات استان از سهم صندوق توسعه ملی
وی افزود: یکی از اقدمات استان در راستای اقتصاد مقاومتی، اختصاص اعتبارات و تسهیلات صندوق توسعه ملی در خصوص توسعه خط تولید ، حمایت از صنایع فعال و نیمه فعال، مشارکت سیستم بانکی در راستای : تأمین نقدینگی سرمایه در گردش واحدهای تولیدی ؛ استمهال معوقات بانکی واحدهای تولیدی فعال؛ مساعدت به منظور احیاء واحدهای تولیدی بدهکار تعطیل شده و تحت تملک سیستم بانکی ؛ تعیین تکلیف واحدهایی که هیچگونه عملیاتی نداشته و صرفا به قصد انتقاع از ارزش افزوده خریداری شده ؛همکاری همه جانبه دستگاه های خدمت رسان به منظور ایجاد و توسعه زیرساختها ، ایجاد زمینه مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی درجهت ارتقاء سطح فعالیت است.
جای جای البرز مستعد بومی سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی
استاندار البرز استقرار مراکز علمی و پژوهشی و دانشگاه ها را نیز ظرفیتی ویژه در اجرا و بومی سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی در این استان برشمرد و گفت: این استان علی رغم وسعت جغرافیایی کوچک در حال حاضر نقش ویژه ای را صادرات کشاوزی نیز ایفا می نماید و از این پتانسیل نیز می توان به منظور راجرای راهبردهای اقتصاد مقاومتی بهره برد. وی افزود: وجود معادن متنوع شن و ماسه و تنوع محصولات زراعی و وجود چندین دانشگاه و مراکز تحقیقاتی در زمینه های مختلف صنعتی و کشاورزی بهره مندی از دهها هزار دانشجو سبب شده تا استان از پتانسیل بالای فنی و مهندسی بالایی برخوردار باشد.
افزایش سهم حق آبه استان و بهره گیری از حوزه آبریزهای جدید
مهندس طهایی همچنین در حوزه آبرسانی نیز،استفاده از پساب تصفیه شده شهرها، برنامه ریزی جهت افزایش سهم حق آبه استان در حوزه آبریزهای جدید را نیز به عنوان برنامه های اولویت دار در تأمین و حفظ منابع آب موجود در استان برشمرد.
گشایش راه های البرز در اولویت قرار دارد
وی پیرامون برنامه ریزی های مدیریت ترافیک در استان نیز بیان کرد: اتوبان تهران – کرج در حال حاضر با این حجم ترددها که نمودعینی آن در تعطیلات عید فطر به نزدیک به 7 میلیون تردد رسید، در حال حاضر کشش و توان این حجم ترافیک را ندارد و یکی از برنامه های اولویت دار ما در این رابطه نیز گشایش راه ها است. استاندار البرز در پایان افزود: در توسعه امور شهری و رفاه مردم در شهرها نیز اقداماتی انجام شده که با همت همه سازمانها، دانشگاه ها، شوراها، شهرداران، فرمانداران، همراهی ائمه جمعه، نمایندگان در مجلس و در فضای وحدت بخش استان هم هدف و هم افق و در جهت رفع مشکلات و توسعه رونق اقتصادی استان، در شتاب است و این میثاقی است که مسئولان استانی سرمشق کاری خود دارند. شایان ذکر است، این همایش هم اکنون در سالن همایش های دانشگاه آزاد اسلامی کرج با سخنرانی نمایندگانی از مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه دارد.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود