16 آبان 1394
شماره خبر: 152265

توصیه های ایمنی واحد آتش نشانی شهرداری شهر جدید هشتگرد به منظور پیشگیری از حوادث گاز گرفتگی

سپیدار‌آنلاین: گروه شهری

توصیه های ایمنی واحد آتش نشانی شهرداری شهر جدید هشتگرد به منظور پیشگیری از حوادث گاز گرفتگی


با شروع فصل سرما و استفاده از وسايل گازسوز، هرساله تعداد زيادي از هموطنان جان خود را در اثر مسموميت با منوكسيدكربن از دست مي‌دهند.
اين گاز، گازي است بي‌بو و بي‌رنگ و بسیار سمی که به علت عملکرد نامناسب وسیله گرمایشی در اثر سوخت ناقص، نصب نادرست ویا استفاده ناصحیح از آن ایجاد می شود غلظت منو اکسید در مقادیر بسیار پائین نیز برای انسان خطرناک وکشنده است.امسال با شروع زودتر فصل سرد سال واحد آتش نشانی و خدمات ایمنی ضمن درخواست از شهروندان جهت هوشیاری بیشتر و جدی تر گرفتن اتصال اصولی وسایل گرما زا هشدارهای زیر را صادر کرد: با توجه به فصل سرما و استفاده بيشتر خانواده‌ها از وسايل گرمايي گازسوز، خانواده‌ها بايد از علايم شايع گازگرفتگي مطلع باشند و در صورت مشاهده اين علايم، اقدامات اوليه را انجام دهند. گيجي، كرختي مزمن، سردرد ناگهاني و بدون درد از علايم شايع گاز گرفتگي است كه افراد سالم به دليل اين كه اين علايم ديرتر در آنها بروز مي‌كند بايد كاملاً هوشيار بوده و با مشاهده اين علايم، در افرادي كه حساس‌تر هستند، سريع اقدامات اوليه را انجام دهند. انجام اقدامات پیشگیرانه در تمامی شرایط کمک مؤثری جهت جلوگیری از حوادث بزرگ تر در آینده خواهد بود و رعایت چند نکته ایمنی قبل از راه اندازی وسایل گاز سوز گرمایشی، میتواند در پیشگیری از حوادث تلخ و حفظ جان همشهریان عزیزمان بسیار کارآمد باشد:
1- قبل از نصب بخاری از سالم بودن ان اطمینان حاصل شود. استفاده از بخاریهایی که مجهز به سیستم کمبود اکسیژن (ODS) هستند، بسیار با اهمیت می باشد.
2- بررسی نشتی گاز از اتصالات مهم است این کار را می توانید با استفاده از کف آب و صابون انجام دهید.
3- از مکش مناسب دودکش ها مطمئن شوید. تست مکش دودکش ها قبل از نصب لوله دودکش بخاری ضروری میباشد این کار ساده را می توانید با روشن کردن یک تکه روزنامه و قرار دادن آن روبروی لوله دودکش انجام دهید در صورتیکه دودکش بخاری درست کار کند باید شعله آتش را به سمت خود بکشاند.لازم به یادآوری است شاید دودکش شما سال پیش درست سرویس داده باشد ولی این ملاک نیست زیرا امکان دارد در طی این یک سال که از بخاری استفاده نکرده اید جسم خارجی درون دودکش قرارگرفته باشد یا کلاهک افتاده باشد.
4- تمام شیلنگ ها باید با بست استاندارد به شیر ها و لوله های گاز نصب شده باشد.
5- تمام شیرهای مرتبط به وسایل گاز سوز باید مجهز به سر شیر باشند تا در صورت حادثه به سرعت بسته شوند.
6- بدون هماهنگی و اطلاع همسایه ها اقدام به قطع شیر اصلی گاز واحدهای دیگر ننمایید زیر بعضی از خانوادها از وسایل گاز سوزی استفاده میکنند که مجهز به ترموکوپل نیست مانند سماور گازی و با یک بار بازو بسته کردن شیر، شعله خاموش و گازدر واحد منتشر می شود.
7- درصورتیکه وسایل گرمایشی را روشن کردید و احساس سنگینی و سر درد نمودید آن را جدی بگیرید و به بررسی و چک وسایل گاز سوز و سیستم گاز منزل اقدام کنید.
8- درفصل سرما از پوشاندن تمام درز درب و پنجره به بهانه گرمترشدن خانه خوداری نمایید.
9-قبل از روشن نمودن وسایل گاز سوز به بالای پشت بام رفته و از وجود کلاهک H مطمئن شوید. (برای دودکش های معمولی یا بدون فن)
10- در صورت نیاز به مشورت می توانید با آتش نشانی و یا دفاتر نظام مهندسی مناطق تماس بگیرید.
11-از سالم بودن شیلنگ وسایل گرمایشی اطمینان حاصل شود شاید در طول یک سال گذشته پوسیده شده باشند و دوام خود را از دست داده باشند.
12-استفاده از وسایل گاز سوزی که دودکش آن از شیشه و دیوار بیرون داده شده مجاز نیست، وزش یک باد شدید می تواند مانع از مکش دودکش شود. این دودکش ها مکش مناسب ندارند و خطر گازگرفتگي را تشدید می کنند.
13- ما خانوادهای ایرانی عادت داریم که شب کله پاچه را برای صبحانه بار بگذاریم و تاصبح اجاق گاز روشن بماند این کار باتوجه به تغییر ساختار خانه ها از جمله به کار بردن درب وپنجرهای دو جداره و بدون درز و درنتیجه کمبود اکسیژن و نشر گاز CO خطرناک است.
14- دریچه های کوچکی که 30سانتیمتر زیر سقف آپارتمان های شما تعبیه شده دریچه های تأمین هوای وسایل گاز سوز می باشد هرگز مسدود نشوند.
15- لوله های قابل انعطاف یا خرطومی که اشتباهاً به عنوان رابط دودکش استفاده می شوند، دودکش نیستند. امکان اتصال و چفت و بست کامل آنها به وسیله گازسوز و دودکش دیوار وجود ندارد و همچنین به آسانی سوراخ های ریزی در بدنه لوله ایجاد می شود و گاز CO (مونواکسیدکربن) از محل اتصالات و این سوراخ های ریز، نشت می کند و سلامت و جان اعضای خانواده را به شدت تهدید می کند.
16- در استفاده از شومینه به عنوان وسیله گرمایشی رعایت چند نکته ضروری به نظر می رسد:
به علت آنکه عمل احتراق در شومینه در محیط باز صورت می‌گیرد (دردرون محفظه نیست) انتشار محصولات احتراق (شامل co و (co2 در مقایسه با سایر وسایل گاز سوز با محفظه، بسیار بیشتر است. به علت داشتن دمپر دریچه مسدود كننده (دودكش‌)و تنظیم دستی آن، احتمال وقوع خطا واشتباه زیاد و خطر آفرین است.
به علت اتلاف انرژی حرارتی بسیار زیاد در مقایسه با دیگر وسایل حرارتی گاز سوز توصیه نمی‌شود. به علت آنکه عمل احتراق در شومینه در محیط باز صورت می‌گیرد احتمال بازیگوشی کودکان و بروز آتش‌سوزی بسیار زیاد است.
توصیه می‌شود از شومینه صرفاً به عنوان تنها وسیله گرمایشی در محیط استفاده نشود زیرا جنبه تزئینی و لوکس آن بر جنبه گرمایشی آن غالب است.
نکته: استفاده از شومینه به مدت کوتاه مدت آن هم در زمان هوشیاری و بیداری اشكال ندارد. توصیه می‌شود در مکان‌هایی که وسایل گازسوز مورد استفاده قرار می‌گیرد جهت بالابردن ضریب ایمنی محل، از سنسور حساس به گاز CO استفاده شود.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود