هم افزایی دولت و مردم در البرز
سپیدارآنلاین: گروه گزارش
ساماندهی ۶۷ محله کم برخوردار در استان البرز موجب شد تا هم افزایی بین دولت ، سرمایه های اجتماعی و مردم روند جدیدی از تعامل و همفکری برای زدودن محرومیت از این محله ها شکل بگیرد و به عنوان یک الگوی کشوری مطرح و عملیاتی شود.
باید چاره اندیشی ویژه ای برای حل مشکلات و آسیب های اجتماعی ناشی از این محلات پیش بینی می شد و این مهم جز با هم افزایی دستگاه های اجرایی و مردم استان البرز میسر نبود .
براین اساس بهمن ماه سال ۱۴۰۰ قرارگاه اجتماعی البرز در راستای تحقق منویات رهبرمعظم انقلاب با همراهی افراد متخصص و جهادی و میدان دار مقابله با آسیب های اجتماعی این استان تشکیل شد.استان البرز به عنوان منطقه مهاجرپذیر دارای چالش ها و مباحث خاص خود است زیرا این استان سهم ۵.۹ درصدی از مهاجرت پذیری کشور را دارد ؛ تراکم جمعیتی البرز ۵۶۲ نفر در هر کیلومتر مربع است بنابراین به لحاظ میزان جمعیت رتبه یازدهم کشوری را دارد.
با تشکیل قرارگاه اجتماعی متشکل از دستگاههای اجرایی ،گروه های مردمی با محوریت معتمدان محلات محرومیت زدایی در البرز وارد مرحله جدیدی شد که امروز در نتیجه این هم افزایی شاهد اجرای بیش از ۲ هزار پروژه هم افزایی در ۶۷ محله کم برخوردار استان هستیم .تاکنون بیش از ۷۰ نشست قرارگاه اجتماعی با هدف بررسی راهکارها و چالش ها دراین زمینه برگزار شده که در نشست امروز اعضای این قرارگاه که با حضور رییس دفتر بازرسی ویژه ریاست جمهوری بر گزار شد، دستگاه های اجرایی به بیان عملکرد ها دراین زمینه پرداختند ضمن اینکه معتمدان محلی از اقدامات انجام شده درآن ها اعلام رضایت داشتند ." سید مهدی میرغفاری" رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) دراین نشست گفت: توزیع ۱۱ هزار و ۶۰۰ بسته معیشتی ، ۱۳ هزار و ۲۰۰ بسته لوازم التحریر و ۱۰۸ سری جهیزیه از جمله اقدامات حمایتی در مناطق کم برخوردار البرز بوده است .
وی بیان کرد: توزیع ۳۷۳ وسیله گرمایشی و ۵۲۶ وسیله سرمایشی همراه با ارایه خدمات رایگان پزشکی و دندانپزشکی برای این مردم درجهت تامین رفاه بیشتر برای آنان داشتیم .
میرغفاری همچنین از ارایه بسته حمایتی برای فرزندان چندقلو خبرداد و افزود: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در راستای سیاست های محرومیت زدایی آماده هرنوع همکاری دراین زمینه است .
فعالیت ۱۳ خانه هلال در مناطق کم برخوردار البرز
"محمدباقر خلفی"مدیر عامل جمعیت هلالاحمر استان البرز، در نشست قرارگاه اجتماعی استان با ارائه گزارشی از عملکرد این نهاد گفت: ۱۳ خانه هلال در محلات کمبرخوردار یا محلات هدف قرار گرفتهاند.وی افزود: در این ۱۳ محله، موفق شدیم بیش از ۵۳ هزار نفر را در سامانه جمعیت هلالاحمر ثبتنام کنیم که از این تعداد، ۲۹ هزار و ۸۰۰ نفر زیر ۳۵ سال و مابقی بالای ۳۵ سال هستند.
خلفی ادامه داد: تا امروز، اعضای خانههای هلال ۸۴۱ دوره آموزشی را گذراندهاند و بیش از ۱۵ هزار نفر در این دورهها شرکت کرده و موفق به اخذ گواهینامههای مرتبط با آموزشهای امدادی، مخاطرات، پیشگیری و کمکهای اولیه شدهاند.وی یادآورشد: ۷۶۲ ایستگاه پایش سلامت در سطح استان برپا کردهایم که بهصورت نوبتی به غربالگری اولیه سلامت نظیر کنترل قند خون و فشار خون پرداختهاند و ۱۸۵ کاروان سلامت در محلات مستقر شدهاند.خلفی همچنین به همکاری هلالاحمر با سایر نهادها اشاره کرد و گفت:در قالب طرح یاس، با همکاری کمیته امداد و سازمان فنی و حرفهای، سرپرستان خانوارهای آسیبپذیر به دورههای مهارتآموزی و مشاغل خانگی هدایت شدند تا به توانمندسازی پایدار دست یابند.
هم افزایی دولت و مردم در البرز/۶۷ محله کم برخوردار در مسیر توسعه
همکاری ۳۵۰ مرکز نیکوکاری برای حل مشکلات محلات کم برخوردار
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان البرز نیز درادامه از اجرای طرح تواتمندسازی محلات خبرداد و گفت: کمیته امداد به عنوان یک نهاد مردمی در قالب ۱۳ خانه امداد و ۳۵۰ مرکز نیکوکاری همراه شده است ." محمد رضا البرزی " ادامه داد: ۲۳ هزار زن سرپرست خدمت می گیرند از کمیته امداد و با کمک استاندارالبرز درسال گذشته بحث مشاغل خانگی مدنظر قرار گرفته است .
البرزی گفت: سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال وام مشاغل خانگی پرداخت شده است .وی اضافه کرد: این وام ها برای زنان سرپرست خانواری بوده که قادر به ارایه تضامین نیستند. ۵۵ درصد مددجویان این نهاد در محله های هدف قرارگاه اجتماعی استان هستند.مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان البرز یاد آورشد: درمجموع کمیته امداد و بهزیستی این استان ۱۰۰هزار مددجو را تحت پوشش دارند و ۹۰۰ هزار نفرنیز بصورت موردی حمایت می شوند .آموزش مهارت آموزی و آموزش ۵۰ معتاد ، ایجاد کارگاه های تخصصی برای مهارت های فنی و حرفه ای نیز در نشست در زمره عملکردهای ارایه شده بود.
منبع ایرنا