24 بهمن 1403
شماره خبر: 319901

مطالبه‌ای که پس از یک دهه محقق شد

سپیدار‌آنلاین: گروه گزارش



فردیس شهر پرجمعیتی که تا سال گذشته حتی یک تخت بیمارستانی هم نداشت و وجود بیمارستان یکی از مطالبات دیرینه مردم بود، حالا بیش از ۵۳۰ تخت بیمارستانی در دو بیمارستان مجهز دارد.
یادمان هست؛ تاهمین یکسال پیش فردیس شهری بود فاقد سرانه‌های درمانی؛ یعنی پرتراکم‌ترین شهر خاورمیانه با‌جمعیتی بیش از۸۰۰هزار نفر حتی یک تخت بیمارستانی هم‌ نداشت. اگر مثلا درد آپاندیس امانت را می‌بُرید یا جراحتی با خونریزی به تنت می‌افتاد، معلوم نبود تا اولین بیمارستان کرج می‌رسی یا نه؟! چه سختی‌هایی که مردم این شهر به خاطر نبود بیمارستان نکشیدند و چه انسان‌های ارزشمندی مثل بابک معصومی در این شهر، فقط با یک افت فشار یا سکته خفیف قلبی و ... به خاطر نبود بیمارستان از دست نرفتند.
دردهای نداشتن بیمارستان
روزهای کرونایی را همه به یاد داریم. در هر کوچه و محله که می‌گذشتی چندین خانه سیاهپوش داغ عزیزش بود. درمانگاه‌های فردیس خصوصا پارسیان شده بود امید مردم. پزشکان خصوصی و داروخانه‌ها هم کنار مردم بودند. اما داروهای بیمارستانی مثل رمدسیویر، سرم و غیره در فردیس نبود که نبود. حتی دیابتی‌ها هم انسولین گیرشان نمی‌آمد. مردم باید داروها را با قیمت چند برابر از شهرهای دیگر تهیه می‌کردند. چون بیمارستان نداشتیم، سهمیه داروهای بیمارستانی خصوصا سرم هم نداشتیم. ظرفیت بیمارستان‌های کرج و تهران هم پُر بود و بیماران فردیس از اینجا رانده و از آنجا مانده شده بودند. تا جایی که پزشکان برای دانشگاه علوم پزشکی البرز طومار نوشتندکه؛ آقا نگاه ویژه به فردیس داشته باشید و به دلیل نبودن بیمارستان در این شهرستان، سهمیه سرم و داروهای تزریقی بیمارستانی فردیس را حذف نکنید.اما درد بی‌بیمارستانی فردیس فقط اینها نبود، جراحان متخصص هم نمی‌توانستند در فردیس مطب داشته باشند. چون باید بیمارانشان را به بیمارستان شهری که پروانه مطبشان مربوط به آن بود، می‌فرستادند. فردیس بیمارستان نداشت و جراحان عملا نمی‌توانستند در این شهر فعالیت کنند و اجازه فعالیت در دو شهر هم به آنها داده نمی‌شد. این یعنی هزینه نداشتن بیمارستان برای بیماران فردیسی.
تولد بیمارستان شهید سلیمانی از حرف تا عمل
همه این درد‌ها یک طرف، بیمارستان نصفه و نیمه فردیس طرف دیگر. مردم هر روز از فرماندار، امام جمعه و رسانه‌ها احوال وضعیت بیمارستانی را می‌پرسیدند که اسمش از سال ۸۹ با اختصاص ۱۷ هزار متر زمین در اراضی ۱۱۰ شهرک منظریه توسط شورای شهر کرج، بر سر زبانها افتاد و در ۷ شهریور ۹۰ بیمارستان فردیس با ظرفیت ۱۶۰ تختخواب برای اولین بار کلنگ‌زنی شد. ۲۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات مسکن و شهرسازی به احداث این بیمارستان تخصیص داده شد. اما ظاهرا این اعتبار جذب نشد و بیمارستان فردیس در حد همان دایره گچی دورِ کلنگ، ماند.در دولت بعدی یکبار دیگر بیمارستان کلنگ‌زنی شد و با اختصاص ۴۰ میلیارد، ظرفیتش هم به ۳۲۰ تختخواب رسید. اما تا سال ۹۴ جز دیوارکشی و تجهیزکارگاه اثری از بیمارستان فردیس دیده نمی‌شد. سال ۹۵ در سفر پرخرج روحانی به البرز ،۶۰ میلیارد تومان اعتبار به صورت نقدی و اوراق بهادار به بیمارستان فردیس اختصاص داده شد. اما تا سال ۹۹، پروژه بیمارستان فردیس ۴۵ درصد بیشتر پیشرفت نکرد. در سال پایانی دولت تدبیر، استاندار وقت بارها و بارها وعده افتتاح بیمارستان تا پیش از پایان دولت را داد اما این وعده عملی نشد.
اولین بیمارستان فردیس
در سال ۱۴۰۰ با تغییر دولت و پیگیری‌های مکرر مجتبی عبدالهی استاندار البرز و مسوولان، به ویژه فرماندار وقت فردیس، در سفر اول آیت‌الله رئیسی به البرز، ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار ساخت و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار تجهیز به بیمارستان فردیس اختصاص داده شد. بخش قابل توجهی از اعتبارات صرف بدهی دولت قبلی به پیمانکار بیمارستان شد و ساختمان بیمارستان تقریبا تکمیل شد به طوریکه ۲۱ بهمن ۱۴۰۱، با پذیرش اولین بیمار، بخش اورژانس بیمارستان شهید سلیمانی فردیس راه‌اندازی شد.بالاخره در ۱۷ آذر ۱۴۰۲ بیمارستان شهید سلیمانی فردیس با حضور آیت‌الله رئیسی، رئیس جمهور شهید، رسما افتتاح شد. این بیمارستان که با اختصاص ۹۵۰۰ متر مربع زمین از سوی شورای دوم فردیس مساحتش به بیش از ۲۷هزار متر مربع رسیده، با زیربنای ۲۴هزار مترمربع در ۶ طبقه و هزینه ۷۰۰ میلیارد تومان، در قالب سه بلوک، به صورت عمومی (جنرال) ساخته شده و ظرفیت تعداد تخت‌های آی‌سی‌یو بیمارستان فردیس از ۷ تخت به ۳۷ تخت افزایش یافته است. ۶۷ درصد اعتبارات و ۵۰ درصد عملیات ساخت این بیمارستان توسط دولت سیزدهم تامین شده و درواقع فردیس تولد اولین بیمارستانش را مدیون دولت سیزدهم است.در این بیمارستان بخش های اورژانس، زنان،‌ مردان، اتاق عمل، اطفال، زایشگاه، رادیولوژی، آزمایشگاه کلینیک تخصصی، داروخانه، CCU , ICU در این بیمارستان فعال است. البته هنوز کاستی هایی از جمله کمبود پزشکان متخصص، دستگاه سی‌تی اسکن و برخی تجهیزات را دارد و همچنان برای تکمیل تجهیزات نیازمند حمایت دولت و یا خیرین سلامت است. اما نیازهای اولیه شهرستان را برطرف می‌کند و جراحی‌های مختلفی از جمله جراحی تومورهای چند کیلویی از بدن بیماران، سزارین و غیره در این بیمارستان انجام شده‌است. حالا بیماران اورژانسی به جای بیمارستان امام حسین محمد شهر یا شهید مدنی کرج، به بیمارستان شهید سلیمانی فردیس منتقل می‌شوند و اقدامات اولیه در بیمارستان فردیس می‌تواند در نجات جان انسان‌ها موثر باشد.
بیمارستان به آفرین؛ تنها بیمارستان هوشمند البرز در فردیس
به جز بیمارستان شهید سلیمانی، فردیسی‌ها از سال ۹۴ منتظر افتتاح بیمارستان به‌آفرین هم بوده‌اند. بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی خصوصی به‌آفرین که در زمینی به مساحت پنج هزار متر مربع و با زیربنای ۲۸ هزار مترمربع در ۱۲ طبقه، در بلوار شهید اسمی یا همان کانال غربی ساخته شده است. بیمارستان‌ به‌آفرین سال‌ها مشکلاتی در مسیر صدور پروانه بهره‌برداری داشت که با پیگیری مسوولان شهرستان حل شد و بیمارستان در ۱۱ بهمن امسال همزمان با فرا رسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با حضور محمدجعفر قائم‌پناه معاون رئیس جمهور افتتاح شد. این بیمارستان دارای سکوی فرود بالگرد امدادی است. اولین و تنها بیمارستان هوشمند البرز، مجهز به جدیدترین تجهیزات و سامانه‌های هوشمند بیمارستانی است و دارای بخش‌های مختلف تشخیصی، درمانی تخصصی و فوق تخصصی است. این بیمارستان دارای بخش‌های بستری، اورژانس، سه اتاق عمل، زایمان، ای سی یو، سی سی یو ، آزمایشگاه، رادیولوژی، درمانگاه، داروخانه، سی تی اسکن، ماموگرافی و سنجش تراکم است.‌ نیروهای متخصص مانند قلب و عروق، بیهوشی، ارتوپدی، داخلی و اطفال در این بیمارستان مستقر هستند و به گفته دکتر تقوایی‌نیا رئیس این بیمارستان، در نوبت شب از متخصصان اورژانس بیشتر استفاده می شود تا بتوانند بیماران بدحال را پذیرش کنند. آمبولانس هم از جمله تجهیزات این بیمارستان است.
از صفر تا صعود
برای فردیس پرجمعیت و پرترافیک که نامش همیشه در کنار سرانه‌های بهداشتی با لفظ فقر و محرومیت می‌آمد، وجود دو بیمارستان غنیمت است و علیرغم همه کاستی‌ها، قطعا می‌تواند بخشی از نیازهای فردیس را تامین کند. ضمن اینکه میانگین استاندارد سرانه تخت بیمارستانی کشور در آذر سال ۱۴۰۲ از سوی بهروز رحیمی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت و درمان حدود ۱.۸۹ اعلام شده است. چندی بعد در تیرماه سال جاری داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه وقت می‌گوید که با افتتاح پروژه های درمانی دولت آیت‌الله رئیسی، سرانه تخت بیمارستانی در کشور به ۲.۸ رسیده است یعنی به ازای هر هزار نفر ۲.۸ تخت بیمارستانی در کشور وجود دارد. به گفته مسوولان مربوطه، به ازای افزایش هر ۸۵۰۰ تخت بیمارستانی، سرانه کشوری یک دهم بالا می‌رود. بنابراین رسیدن به سرانه ۲.۵ شاید اندکی اغراق‌آمیز به نظر برسد. اما اگر حتی سرانه کشوری را ۲ و میزان جمعیت فردیس را ۸۰۰ هزار نفر در نظر بگیریم، با یک ضرب و تقسیم ساده مشخص می‌شود سرانه تخت بیمارستانی به ازای هر هزارنفر جمعیت در فردیس ۱.۵ است و این رقم برای فردیس نسبت به میانگین سرانه کشوری مطلوب به نظر می‌رسد.اگرچه چشم انتظاری فردیسی‌ها برای هر کدام از این دو بیمارستان طولانی شد، اما در عرض یکسال،ز فردیس در سرانه تخت بیمارستانی از صفر به اوج رسید.گفتنی است طبق آمارها سرانه تخت بیمارستانی در جهان حدود ۳.۱ به ازای هر هزار نفر است.

منبع فارس

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود