خانه ای برای وفاداران بی پناه
سپیدارآنلاین: گروه گزارش
اکثر سگهایی که امروز به عنوان سگ ولگرد شناخته میشوند، روزگاری از باغ، خانه یا ویلایی محافظت میکردند، جایی برای زندگی داشتند و لااقل روزی یک وعده سیر غذا میخوردند.
اکثر سگهایی که امروز به عنوان سگ ولگرد شناخته میشوند، روزگاری از باغ، خانه یا ویلایی محافظت میکردند، جایی برای زندگی داشتند و لااقل روزی یک وعده سیر غذا میخوردند ولی به خاطر بی مهری صاحبشان در گوشه ای رها شده و حالا برای زنده ماندن می جنگند. این سگها که اغلب در مناطق حاشیه ای شهر متمرکز هستند، در سرمای زمستان گرسنگی میکشند، با تشنگی تابستان کنار میآیند، از مردم کتک میخورند، بیمار میشوند ولی دوام می آورند تا نشان دهند "سگ جانند". انگار کسانیکه از پرسه این سگها در گوشه و کنار شهر شکایت میکنند و از آنها به عنوان حیوانات مزاحم نام میبرند فراموش کردهاند عامل اصلی وجود این زبان بستهها در محیط شهری خود ما هستیم. مایی که به یک موجود زنده مثل اسباب بازی نگاه میکنیم و بدون ذرهای مسئولیت پذیری به خود حق میدهیم وقتی از بازی خسته شدیم، آن را به امان خدا رها کنیم. مطمئنا در این دنیا هیچ کاری بی جواب نمی ماند و اگر روزی از کنار موجودی که جز ما پناهی ندارد به راحتی بگذریم، روزگار نتیجه اش را پنهان و آشکار به ما برمیگرداند...
از نگاه بی رحمانه برخی به سگهای بلاصاحب که بگذریم، به افرادی میرسیم که همه توان و تمرکز خود را برای ساماندهی این حیوانات گذاشته و نسبت به زنده گیری و انتقال آن ها به تنها پناهگاه سگهای بلاصاحب کرج (واقع در حلقه دره) اقدام میکنند. این افراد تلاش میکنند با تزریق واکسن، انگل زدایی، عقیم سازی، ایجاد فضایی برای زندگی، غذا رسانی و سایر خدمات، زندگی را برای این حیوانات آسان کنند.
چهارسال از راه اندازی پناهگاه سگ های بلاصاحب حلقه دره میگذرد
سرپرست سازمان پسماند شهرداری کرج با اشاره به وضعیت پناهگاه سگهای بی صاحب حلقه دره اظهار کرد: بر اساس دستورالعمل کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب، این پناهگاه سال 1393 در مرکز حلقه دره توسط شهرداری کرج راه اندازی شد. وی ادامه داد: این پناهگاه با مساحت هفت هزار متر در دو سوله احداث شده و از یکی از این سوله ها به عنوان جان پناه استفاده میشود و دیگری مخصوص قرنطینه، واکسیناسیون و عقیمسازی این حیوانات است. وی با اشاره به ظرفیت این پناهگاه توضیح داد: طبق استاندارد پناهگاه حلقه دره ظرفیت نگهداری از 350 تا 400 قلاده سگ را با شرایط مناسب دارد و هر ساله تعداد زیادی سگ زنده گیری و برای نگهداری به این مرکز انتقال داده میشود. نصیری در پاسخ به این سوال که آیا سگ های زنده گیری شده "یوتانایز" میشوند، اظهار کرد: هیچ یک از سگهایی که زنده گیری میشوند یوتانایز نمی شوند چون این برخلاف دستورالعمل کمیته کنترل جمعیت بلاصاحب استان است.
عقیم سازی 700 قلاده سگ عقیم
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج گفت: با انتقال سگها به مرکز حلقه دره، حیوانات غربالگری و واکسیناسیون و در صورت نیاز عقیم سازی میشوند. وی اظهار کرد: از اول سال تا کنون حدود دو هزار قلاده سگ از مناطق مختلف شهر جمع آوری شده و با تلاشNGO ها، سمنها و شبکه مردم نهاد استانداری، بیش از 700 قلاده سگ عقیم سازی و توسط سمن ها رها سازی شده است. این مسئول در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به بازسازی بخشهایی از این پناهگاه توضیح داد: عملیات بهسازی و اجرای برخی طرحهای عمرانی در این مرکز در حال انجام است و با اتمام آن فضای زندگی برای سگهای این مرکز مناسب تر خواهد شد. وی ابراز کرد: جدا سازی محل زندگی سگ ها، بهسازی محل آبخوری و غذا خوری حیوانات و ساماندهی شبکه فاضلاب تنها بخشی از طرحهای در حال اجرای در این مرکز است.
جمعیت سگهای بلاصاحب کرج در حال افزایش است
سرپرست سازمان پسماند شهرداری کرج با اشاره به افزایش تعداد سگهای بلاصاحب کرج، اظهار کرد: به دلیل رها سازی سگها توسط صاحبان ویلا و باغات مناطق حاشیهای کرج و همچنین زاد و ولد زیاد این حیوانات، تعداد سگ های بلاصاحب شهر طی سالهای گذشته افزایش یافته است.
ضرورت راه اندازی یک پناهگاه جدید در کرج
وی توضیح داد: بدون شک یک پناهگاه پاسخگوی جمعیت فعلی سگ های بلاصاحب نیست و به دنبال راه اندازی مرکز دیگری هستیم. نصیری خاطر نشان کرد: دستور شهردار کرج مبنی بر اختصاص زمین برای ساخت دومین پناهگاه سگهای بلاصاحب کرج صادر شده و با تایید جانمایی آن، در آیندهای نزدیک عملیات ساخت آن در بخشی از پارک کوهستان باغستان غربی آغاز می شود.
طرح عقیم سازی سگهای بلاصاحب با جدیت پیگیری میشود
وی ابراز کرد: برای کنترل جمعیت سگ ها، طرح عقیم سازی را با جدیت بیشتری پیگیری میکنیم چون تا زمانیکه عملیات عقیم سازی انجام نشود هر سال شاهد افزایش جمعیت این حیوانات در سطح شهر خواهیم بود.این مسئول ابا اشاره به اینکه عملیات زنده گیری و عقیم سازی سگهای بلاصاحب از عهده هر کسی برنمی آید، اظهار کرد: همه افراد حیوان دوست صلاحیت زنده گیری سگها را ندارند چون زنده گیری غیر اصولی هم به سگ ها آسیب می رساند و هم جنبه بصری مناسبی ندارد. نصیری اضافه کرد: حامیان حیوانات باید اجازه بدهند مسئولان ذی ربط و کسانیکه در امر زنده گیری تخصص دارند این کار را اصولی انجام دهند تا شاهد نتیجه دلخواه باشیم. وی در ادامه با اشاره به تعامل حامیان حیوانات برای عقیم سازی سگ های بلاصاحب اضافه کرد: بسیاری از کلینیکهای دامپزشکی شهر عقیم سازی را با قیمت مناسب انجام میدهند و حامیان حیوانات با تقبل بخشی از این هزینهها در کنترل جمعیت سگ های بلاصاحب کرج سهم به سزایی دارند. این مسئول ابراز کرد: با توجه به ظرفیت محدود پناهگاه حلقه دره، تعدادی از سگهای عقیم شده رها سازی میشوند و محل رها سازی آنها اغلب فضایی است که قبلا در آن زندگی میکردند و از آنجا زنده گیری شده اند.
محل خاصی برای رها سازی سگها تعیین نشده است
نصیری توضیح داد: به طور اصولی محل رها سازی سگهای بلاصاحب باید بر اساس شرایط زیست حیوانات مشخص شود ولی تا به امروز محیط زیست استان محلی برای این کار در نظرنگرفته و ما ناچاریم این حیوانات را در محلهایی که قبل جمع آوری کرده ایم رها سازی کنیم. وی با اشاره به محل رهاسازی سگهای بلاصاحب کرج گفت: این سگ ها اغلب توسط حامیان حیوانات در مهر شهر، کیانمهر وشهرک خاتم رها سازی میشوند. این مسئول با اشاره به مناطق تمرکز سگهای بلاصاحب کرج ابراز کرد: در حال حاضر سگ های بلاصاحب کرج بیشتر در شاهین ویلا، باغستان، مهر شهر و کلاک متمرکز هستند.
حیوانات بی پناه را در سرمای زمستان فراموش نکنیم
وی با اشاره به ضرورت توجه شهروندان به سگ های بلاصاحب توضیح داد:به هر حال این حیوانات مخلوقات خداوند هستند و برای ادامه حیات به توجه نیاز دارند. وی گفت: با توجه به اینکه این حیوانات در فصول سرد برای پیدا کردن غذا با مشکل مواجه میشوند، از شهروندان تقاضا میشود پسماندهای غذایی خود را تجمیع و در صورت امکان در طرح های غذارسانی شرکت کنند. این مسئول اظهار کرد: بدون شک اگر عملیات غذارسانی به این حیوانات درست و اصولی انجام شود، کمتر شاهد پرسه آن ها در خیابانهای شهر خواهیم بود.
المیرا دادمهر