تشکیل ناحیه ویژه محمود آباد در کرج
سپیدارآنلاین: گروه گزارش
شهرداری کرج مطالعاتی را برای شناسایی نیازها در محله هایی از جمله محمود آباد و سهرابیه، همچنین ناحیه گلدشت و طالقانی در مناطق 7، 12 و 6 انجام داده و مقرر شده در آینده ای نزدیک این نواحی زیر پوشش مدیریت شهری کرج قرار گیرند.
منطقه محمود آباد با مساحت حدود 180 هکتار از جمله نواحی است که در حاشیه منطقه 7 کرج قرار گرفته و از این مساحت 36 هکتار آن شامل محدوده مسکونی و حدود 144 هکتار حریم است.آخرین جمعیت پیش بینی شده برای این منطقه جمعیتی بالغ بر سه هزار نفر و حدود 300 خانوار است. این روستا از نظر شکل کالبدی و وضعیت ظاهری با بافت شهری تشابه دارد. با توجه به اینکه ساخت و سازهای غیر مجاز صورت گرفته بدون پرداخت حق و حقوق قانونی شهر در زمین های محمود آباد به عنوان یکی از نقاط تهدید به شمار می رود، رشد ساخت و سازهای غیر مجاز در سایه خلاء نظارت دهیاری روستای محمود آباد مهم ترین دلیل پیوستگی این روستا به شهرداری بود. متاسفانه با گذشت کمتر از یک ماه از افزوده شدن محمود آباد به حریم شهر کرج، همچنان شاهد ساخت و ساز غیر مجاز در این منطقه هستیم و با توجه به ظرفیت های موجود در این محدوده و جاذبه های توریستی و گردشگری موجود، لازم است تدبیر درستی در این خصوص گرفته شود. مهندس محمد کریم شفیعی، قائم مقام شهردار کرج، در این خصوص و با تاکید بر جلوگیری از ساخت های سازهای غیر مجاز در محله محمود آباد، این اقدام را مهم ترین هدف مجموعه مدیریت شهری از تشکیل این ناحیه ذکر و عنوان کرد: رفت و روب، نظافت نهرها، رفع نازیبایی های دیداری و دیگر موضوعات خدماتی نیز در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته و به زودی اجرا می شود. وی ادامه داد: این اقدام طبق توصیه شهردار کرج در دستور کار قرار گرفته است. با توجه به اینکه پیگیری روند ساخت و سازها در محدوده هایی که در حریم شهر هستند و از نظر جمعیتی و شکل ظاهری، مانند شهر هستند ضروری است، توجه به این نواحی علاوه بر برخورد با متخلفان ساختمانی و جلوگیری از تخلفات، موجب توزیع یکسان خدمات میان شهروندان در تمام نقاط شهر می شود. این مسئول با اشاره به این موضوع که ارائه خدمات در حریم شهرها با محدودیت هایی همراه است، اظهار امیدواری کرد: شهرداری کرج با همکاری سایر دستگاه های خدمات رسان، خدمات مناسبی را برای رفع نیاز مردم ساکن در ناحیه محمود آباد ارائه دهد. البته محله محمود آباد نیازهای زیادی دارد که باید به آن ها رسیدگی شود و اولویت بندی این نیازها توسط شهروندان مشخص می شود. طبق گزارشی میدانی و جویا شدن نیازهای شهروندان در این محله، درمانگاه و داروخانه اصلی ترین نیازی بود که از سوی ساکنان مطرح شد. حامد کهن ترابی، جوانی است که از دغدغه های محل زندگی خود سخن می گوید و نگرانی هایی برای خانواده اش در تاریکی شب دارد.
او می گوید: هنگامی که هوا تاریک می شود، محله محمود آباد پر می شود از سگ های بدون صاحب که شاید به بیماری هاری نیز مبتلا باشند، مادرم را هنگام برگشتن به منزل همراهی می کنم، تا به مقصد برسیم نیمه جان می شویم. از دیگر مشکلاتی که این جوان به آن اشاره می کند، خاکی بودن اغلب معابر است و خیابان ها و خرابه هایی که کنار منازل هستند. و هوایی پر از گرد و غبار، وقتی که باد بیشتر به آن محله سر می زند. نبود سطل های زباله در معابر موجب شده تا بوی نامطبوعی در محله به مشام ساکنان و رهگذران برسد. نظافت در این محله مهم ترین دغدغه ای است که ساکنان را درگیر کرده و نبود درمانگاه و یا داروخانه، تهدیدی برای سلامت ساکنان محسوب می شود.
کنان حتی برای آب و برق و گازشان هم مشکل دارند، ایستگاه اتوبوسی که به تنهایی و خالی از حفاظ برای سرما و گرما خودنمایی می کند، انگار زمستان زودتر به سراغ این ایستگاه آمده است. سرعت کم خدمت رسانی در خطوط اتوبوس نارضایتی شهروندان را موجب شده و رسیدن به موقع به مقصد آرزویی است که ساکنان آن را به دوش می کشند. کودکان علاوه بر ترسی که از حیوانات موذی و سگ های بلاصاحبی که محله را تصاحب کردند، نگرانی از نبود فضایی برای بازی های کودکانه خود دارند، نه فضای سبزی، نه بوستانی، نه باشگاهی و نه فرهنگسرایی که بشود کودکان را در آن آموزش داد.
در محمود آباد حتی نبود بانک ساکنان را رنج می دهد و تنها یک پست بانک برای کارهای سه هزار نفر کافی به نظر نمی رسد. خانوم حسینی در میان تمام دغدغه هایی که دارد نگران فرزندانش است، نبود مدرسه در مقطع راهنمایی و دبیرستان خود معضلی است که خانواده ها را به شدت به خود درگیر کرده است. خرید و فروش مواد مخدر و افزایش روزانه معتادان در کنار گوشه خرابه های بی شماری که در محمود آباد است، نگرانی خانواده ها را دو چندان می کند. دیگر ساکن این محله از نیاز خود در خصوص بازار روز سخن می گوید و گویا تنها نهادی که در این محله به وظیفه خود درست عمل می کند، واحد سد معبر است که تابلوی غیر مجاز مغازه ها را جمع آوری می کند.
به گفته این شهروند، آب آشامیدنی در این محله تنها چند درصد با فاضلاب تفاوت دارد که اکثر بیماری های ساکنان به همین دلیل است. سازه های خرابه سایه تهدید بر سر مردم است و چرا کسی تا کنون به این موضوع رسیدگی نکرده است. آسفالت ریزی و جدولگذاری به صورت کارشناسی در این محله صورت نگرفته و درختان موجود در محله را خود ساکنان ساخته اند و از دیگر نیازهای مردم در این محله می توان به پمپ گاز و پمپ بنزین اشاره کرد. اینجا محمود آباد است و آبادانی با سرعت صفر کیلومتر بر ساعت در حال پیشرفت است.
سید رضا فیض، مدیر منطقه 7 شهرداری کرج، در خصوص برنامه های اجرایی و اقداماتی که در دستور کار منطقه برای محله محمود آباد قرار گرفته است، اظهار داشت: جمع آوری زباله و پاکسازی منطقه در حال اجرا و پاکسازی زمین های خالی (نخاله های ساختمانی) در دستور کار قرار گرفته است. وی از دیگر برنامه های منطقه در محله محمود آباد به یکسان سازی تابلوهای معابر، نصب تابلوهای ناحیه ویژه خدمات شهری منطقه7 و جمع آوری تابلوهای حاشیه معابر اصلی اشاره کرد و افزود: در خصوص زیباسازی معابر تا کنون رنگ آمیزی و امحاء دیوار نویسی غیرمجاز به طول 800 متر مربع، رنگ آمیزی جداول معابر به طول سه هزار و امحاء شعار نویسی صورت گرفته است. ئاین مسئول افزود: با توجه به اینکه محله محمود آباد به تازگی تحت پوشش منطقه درآمده است، برای بسیاری از اقدامات از جمله فضای سبز بودجه و ردیف اعتباری تعریف نشده و پس از تحقق این مهم، ساخت پارک و بوستان در این محله را شاهد هستیم. وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: آسفالت ریزی، جدول گذاری، توسعه فضای سبز، جمع آوری زباله ها و دیگر اقدامات خدمات شهری یکی از انتظارات شهروندان محمود آباد می باشد که که برای مدیریت شهری مخصوصا منطقه7شهرداری کرج بار مالی به همراه دارد و باید ارزیابی و تحقیق کرد که در برابر این هزینه کرد، چه حاصلی برای این منطقه رقم خواهد خورد. امید است تا با تلاش مسئولان و پیگیری به حق دکتر نصیری شهردار کرج شاهد آبادانی محله محمود آباد و دیگر محله های یاد شده باشیم.