25 آبان 1393
شماره خبر: 131817

چهره صدا و سیمای البرز با سیلی سرخ است

سپیدار‌آنلاین: گروه گزارش

چهره صدا و سیمای البرز با سیلی سرخ است


سهم استان البرز با سه میلیون جمعیت از سیمای مرکز استانی، ساختمانی کوچک و محقر با کمترین بودجه و امکانات فنی است و رادیویی که روزی کرج نام داشت و امروز با نام مستعار'دانش'، در اتاق فرمان پایتخت هدایت می شود؛ محرومیت چهره واقعی ' صدا و سیمای البرز' است که توجه رییس جدید رسانه ملی را به استان همجوار پایتخت می طلبد.
سال 76 بود که با سفر مقام معظم رهبری به ایران کوچک، کرجی ها صاحب رادیویی مستقل شدند، در آن دوران موج 106 ممیز 2دهم مگاهرتز، موجی آشنا بود که شهروندان روی خط صدای گویا مسائل خود را در آن سوی موج رادیو مطرح می کردند تا به گوش مسولان برسد. در آن زمان رادیو کرج تنها رسانه شنیداری برای جمعیت یک و نیم میلیونی کرج بود. سالها گذشت، این جمعیت به سه میلیون نفر رسید و با پیگیری نمایندگان در خانه ملت، کرج هم صاحب شناسنامه ای استانی شد، تا از این طریق مطالبات سه میلیون جمعیتی اش را در بهارستان پیگیری کند. در میان تمامی کمبودها و نیازهای کلانشهر کرج، سهم البرز نشینان در یک سال داشتن سیمایی استانی بود تا مخاطبان اش با تنوع فرهنگ ها را پاسخگو باشد. راه اندازی صدا و سیمای البرز گرچه سالها زمزمه ای بیش نبود و مشکل زمین اصلی ترین مانع در تحقق این مطالبه دیرینه بشمار می رفت، با تمامی مصائب و مشکلات، راه اندازی شد، اما در ساختمانی که مدت ها استیجاری بود؛ صدا و سیمای البرز در این مدت سیمای خود را خوب سرخ نگاه داشت اما دم نزد تا نیازهای مخاطبان اش را برطرف سازد.
واگویه هایی با رئیس جدید سازمان رسانه ملی
با تغییر مدیریت در سازمان صدا و سیما و حضور ' محمد سرافراز' بر مسند رسانه ملی، شاید امروز بهترین زمان برای طرح واگویه های جمعیت سه میلیونی البرز از سهم صدا و سیمای استانی باشد. امروز همه بر این امر اتفاق نظر دارند که البرز هر چند در تقسیمات کشوری، جزو سی و یکمین استان کشور است و وسعتی کوچک دارد، اما از امتیازاتی برخوردار است که شاید در کمتر استانی شاهد آن هستیم. رییس جدید سازمان صدا و سیما با چنین ظرفیت هایی باید به البرز بنگرد، همجواری با پایتخت و ظرفیت غنی فرهنگ استانهای کشور در البرز، میتواند چتری از فرهنگ های غنی - ایرانی اسلامی کشور را در این مرکز ایجاد نماید و این شبکه استانی را در بین استانهای کشور سرآمد سازد.
محرویت سیمای استانی، مانع از معرفی استعدادهای البرز شده است
ظرفیت های گردشگری البرز با برخورداری از چهارمین جاده توریستی کشور، استقرار بزرگترین قطب های اقتصادی و تولیدی ، پتانسیل های کشاورزی و...همگی استعدادهایی است که به جهت محرومیت در وجود سیمای استانی، در چهار سال گذشته؛ مانع معرفی استان به اقصی نقاط کشور شده است. این در حالی است که هنرمندان بنام کشور در رشته های هفتگانه هنر در البرز سکنی گزیده اند، استانی که خود همجوار با پایتخت است و همین امر زمینه ساز حضور حتی هنرمندان کشوری برای تولیدات فاخر استانی می شود. ظرفیتی که به جهت محدودیت ها تا کنون مغفول مانده و کمتر به آن پرداخته شده است. تیم مدیران صدا و سیمای البرز از معاونان فنی، صدا، اطلاعات و برنامه ریزی، اداری و.. از مدیران موفق در استانهای کشور هستند که در البرز حضور دارند؛ اما به جهت تمامی محدودیت ها امکان عرض اندام ندارند. شاید مخاطبان صدا و سیمای البرز ندانند که این مرکز با محدودیت ها و کمبود بودجه، فقدان استودیوی پخش و عدم برخورداری از تجهیزات فنی که از ابتدایی ترین و مهمترین نیازها و ابزارهای تولیدات رسانه به شمار می رود، مواجه است. گویی جوان بودن این استان تازه تأسیس و کمبود زیر ساخت های لازم موجب شده است تا سیمای البرز در نقشه جغرافیایی کشور دیده نشود.
رادیو کرج در تصرف پایتخت!!/ صاحب خانه ای که باید مستأجر نشین باشد
این درد را نه سیمای البرز که رادیو کرج هم دارد؛ اگر پیچ رادیو را باز کنی صدای این درد را می شنوی... رادیویی که روزی کرج نام داشت و بعد از دو دهه، باید با نام مستعار ' دانش' مونس شنوندگانش باشد و از اتاق فرمان پایتخت هدایت شود. روزی که سیمای البرز شکل گرفت ساکنان البرز تصور داشتند که برخوردار از صدا و سیمایی مستقل خواهند شد، هرچند این استان صاحبِ نام، سیمای مرکز استانی شد اما آوازه و صدایش را هم از دست داد. اگر بر فرض بنگریم که کرج شناسنامه اش البرزی شده، باشد گویش و صدایش هم باید البرزی شده باشد نه تهرانی!!! رادیو دانش که این روزها بر روی موج البرز شنیده می شود تنها عنوانی است که از تهران بر روی این رادیو نام نهاده شده است. در واقع مطالبه صدا و سیمای استانی امروز، به کام پایتخت تمام شده است. رادیو کرج که سالها مونس و همراه شنوندگان پر و پا قرص خود بود؛ امروز با نام مستعار رادیو دانش در سایه تهران در جستجوی مخاطبان اش می گردد.
گویندگان البرز در استودیو کرج ؛ میهمان تهران هستند !!
اکنون مقر و ساختمان این رادیو سالها است که در پای کوه کرج استوار ایستاده؛ اما این روزها مجبور است در خانه خود مستأخر نشین پایتخت باشد. در حالی که این حق مردم کرج است که برای خود رادیویی مستقل داشته باشند؛ هدیه ای که سال 79 از مقام معظم رهبری گرفتند اما امروز پایتخت نشینان اتاق فرمان تهران، آن را از کرج گرفته اند و امروز گویندگان البرزی باید در استودیوی خودشان، میهمان تهران باشند!! در حالی که ساختمان رادیو بعد از راه اندازی رسمی سیمای استان، باید به اداره کل صدا و سیمای مرکز البرز واگذار می شد. یکی از شهروندان البرزی در پاسخ به این پرسش که سطح رضایتمندی شما از رادیو دانش چیست؟ می گوید: سالها بود که ما رادیو کرج را می شنیدیم اما مدت ها است که فقط یک موج رادیویی بنام رادیو دانش داریم که معلوم نیست متعلق به کجا است؟؟ دیگر مخاطب سیمای استانی البرز نیز درباره تولیدات استانی می گوید: در این مدت کرجی ها محروم از صدا و سیمای بوده اند و کمبود امکانات و بودجه موجب شده تا کمتر ظرفیت های این استان دیده شود. زهرا یاوری اضافه می کند: استان البرز تازه تأسیس است و به همین دلیل مسئولان ملی باید توجه ویژه تری نسبت به سایر استانها به این استان داشته باشند، زمانی که تصمیم گرفته شد که کرج به استان تبدیل شود باید بودجه ها و امکانات لازم را هم به این استان اختصاص می دادند که ندادند و اکنون بخشی از کرج در سایه پایتخت است، کرج روزی رادیویی مستقل داشت اما امروز آن را هم از ما گرفته اند. این شهروند البرزی و دانشجوی یکی از دانشگاههای کرج ادامه می دهد: سهم این جمعیت از سیمای البرز هم فقط نام آن است هیچ امکاناتی از تهران به این مرکز اختصاص نیافته است این واقعیت را در تولیدات استانی میتوان شاهد بود. وی می افزاید: هر چند شاهد ابتکار عمل هایی در پخش برنامه ها و فیلم های برگزیده کشور در این شبکه هستیم و یا مثلاً اعلام آخرین وضعیت راه های استان که با دوربین های نظارتی انجام می شود اما باید بودجه ای اختصاص پیدا کند تا تولیدات تلویزیونی این مرکز بصورت بومی و استانی تهیه و تولید شود یا نه؟
البرز استانی غنی از فرهنگ ها، مستعد در تولیدات فاخر فرهنگی
اگر از منظری دیگر نیز به ظرفیت های البرز بنگریم، باید اذعان داشت که غنی ترین ظرفیت های فرهنگی از اقوام و گویش های مختلف در این استان ساکن هستند؛ از کرد و لر، تا ترک و ترکمن، از کرانه های آبی خزر تا نیلی خلیج فارس، بنابراین ظرفیت های فرهنگی البرز در این زمینه بسیار غنی است و همین امر امکان مانور تولیدات استانی را فراهم می آورد که پیش شرط اساسی آن نیز اختصاص بودجه و اعتبار است. از سوی دیگر همین ظرفیت به نوعی تهدید نیز بشمار می رود، خیل مهاجرت ها به استان و افزایش آسیب های اجتماعی خود نیازمند برنامه ریزی های دقیق و کارشناسی شده جهت تولیداتی است که به فرهنگسازی و آگاهی بخشی جامعه کنونی البرز کمک کند.
وضعیت کنونی صدا و سیمای البرز
صدا و سیمای استان البرز در حال حاضر در ساختمان کوچک تازه خریداری شده با حمایت های استانداری البرز و شهرداری، در جهانشهر کرج واقع است که به جهت عدم برخورداری از استودیو و تجهیزات فنی، پاسخگوی نیازهای استان سه میلیونی البرز جهت تولیدات استانی نیست. زمین 8.5 هکتاری این مرکز نیز مدت ها است در محدوده دو دانشگاه آزاد کرج و پیام نور با توافقات لازم واگذار شده اما اعتباری بالغ بر 10 میلیارد تومان جهت ساخت و تکمیل آن نیاز است. امید می رود؛ با پیگیری های کمافی السابق نمایندگان مردم کرج در خانه ملت پیرامون این مطالبه، سکان دار جدید رسانه ملی نیز با اشراف بر وضعیت فعلی صدا و سیمای مرکز استان البرز؛ از دریچه و منشوری دوار به ظرفیت ها و شرایط ویژه این استان بنگرد و مردم البرز بزودی بارقه این امید را از قاب جادویی تلویزیون های خود در رسانه استانی و رادیوی نام آشنا ،'رادیو کرج'، نظاره گر و شنوا باشند.


منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود