انجمنهای ادبی و هنری سراسر کشور ساماندهی شود
سپیدارآنلاین: گروه فرهنگی
وزیر فرهنگ و ارشاد گفت: انجمنهای ادبی و هنری که از سرمایههای اجتماعی کشور محسوب میشود باید با سرعت بیشتر ساماندهی شود.
علی جنتی در نشست صمیمی با اهالی فرهنگ، هنر و رسانه که با حضور استاندار البرز و مسئولان استانی در سالن شهدای دولت استانداری البرز برگزار شد ضمن تبریک هفته وحدت، اظهار داشت: استان البرز استانی چند فرهنگی و تنوع اقوام از امتیازات آن محسوب میشود. وی با بیان اینکه از نظر جامعه شناختی میتوان طرح های مختلفی را در البرز به عنوان پایلوت پیاده کرد، افزود: وجود قومیتهای مختلف در این استان سبب میشود بتوان این امر را در البرز و در سطح ملی اجرایی کرد. جنتی خاطرنشان کرد: در سال 81 و 82 طرح ارزشها و نگرشهای ایرانیان در سطح کشور انجام شد که یکی از ویژگیهای آن، جابهجایی گروههای مرجع در جامعه بود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در اوایل انقلاب تصور میشد روحانیت در راس جامعه بوده و هدایت آن را به عهده داشتند، گفت: اما با گزارش این طرح مشخص شد اساتید دانشگاه، پزشکان و نیروی انتظامی به ترتیب در راس جامعه قرار دارند. وی با اشاره به اینکه در 13 سال گذشته نیز امکان جابجایی گروههای مرجع احساس میشد، تصریح کرد: با توجه به دیدگاه و میل مردم نسبت به هنرمندان، متوجه میشویم این افراد به عنوان گروههای فرهیخته و مرجع جایگاه خود را پیدا کردهاند. جنتی با اشاره به استقبال مردم از تشییع جنازه مرحوم مرتضی پاشایی گفت: حضور 30 هزار نفری مردم در تشییع جنازه این خواننده 30 ساله که تنها چند سال از ورود وی به این عرصه میگذشت بیانگر توجه خاص مردم به مقوله فرهنگ و هنر از جمله موسیقی است. وی خاطرنشان کرد: این امر نشاندهنده آن است که گرایشهای مردم عوض شده و نسبت به فرهنگ و هنر اقبال بیشتری صورت گرفته است. وی با بیان اینکه در سه دهه پس از انقلاب سینمای ایران به عنوان سینمای فاخر در دنیا شناخته شده، اظهار داشت: در هنرهای نمایشی نیز رشد بسیار بسیار زیادی داشتیم اما به دلیل کمبود فضاهای نمایشی نتوانستیم این استعدادها را به خوبی پرورش دهیم. وزیر ارشاد با اشاره به پیشرفت چشمگیر در حوزههای نگارگری، بیان کرد: استاد فرشچیان با خلق آثار ارزشی و هنری برای کشور مایه افتخار است و ما نیز مفتخریم با چنین جماعتی که سبب ارتقا سطح فرهنگی و هنری کشور میشوند در ارتباط بوده و در خدمت آنان هستیم.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر امکانات کشور محدود است، گفت: تحریمهای ظالمانه باعث فشارهای اجتماعی و اقتصادی زیاده شده و متاسفانه در دورهای که امکانات فراهم بود از آن استفاده نکردیم. جنتی تصریح کرد: در طول هشت سال مدیریت دولت نهم و دهم 700 میلیارد دلار درآمد ارزی کشور بود که میتوانست در جهت پیشرفت کشور هزینه شود اما ارز ناشی از درآمدهای نفتی صرف کالای مصرفی شد و نظام مصرفی با ورود جنس ارزان در کشور راهاندازی شد. وی بیان کرد: در سالهای اخیر با بررسیهای اولیه متوجه شدیم نصف واردات خودروهای شرکت پورشه به کشور ایران انجام میشد در حالی که کشور نیازهای زیادی از جمله رسیدگی به وضعیت راهآهن، ساخت فضای فرهنگی برای اجرای موسیقی و تئاتر داشت و متاسفانه به آن توجه نشد. وی با بیان اینکه اکنون در دوران خشکسالی مالی قرار داریم گفت: درحال حاضر قیمت نفت بسیار کاهش یافته و باید در این موقعیت از امکانات موجود بهترین استفاده را داشته باشیم. وی با اشاره به اینکه 53 هزار میلیارد تاومان درسال بایت یارانه در کشور هزینه میشود، تصریح کرد: بیش از 76 میلیون نفر یارانه دریافت میکنند که بخش زیادی از آنان احتیاجی به آن ندارند و در این زمینه شناسایی افراد نیازمند از ثروتمندان بسیار مشکل است. وزیر ارشاد با اشاره به مشکلات موجود در بخش انتخاب شاعران و انجمن شعر اظهار داشت: ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد اما تلاش میشود از وجود همه فعالان این حوزه که دارای استعدادهای بالفعل یا بالقوه هستند بهرهمند شویم، اما طبیعی است نمیتوانیم به همه درخواستکنندگان اجازه ملاقات دهیم که این مشکلات افراد نیز درصورت ارسال نامه کتبی پیگیری میشود. وی نقص قوانین را از جمله مشکلات موجود در بحث برخورد با ناشران خاطی برشمرد و گفت: قانون مناسبی در این زمینه وجود نداشت که با به نتیجه رسیدن لایحهای که در مجلس قرار دارد، سند قانونی مناسبی برای برخورد با این موضوع تبیین شود. جنتی با بیان اینکه زیرساختهای لازم در استان البرز ایجاد نشده است و تامین این موارد نیازمند اقدامات زیادی است، خاطرنشان کرد: استانداری البرز فاقد یک ساختمان مستقل و در حالی که باید از ساختمان و سالنهایی فاخر برخوردار باشد و سایر دستگاهها نیز یه همین منوال است. وی با بیان اینکه سرمایه انسانی مناسبی در استان وجود دارد که باید ساماندهی و تقویت شود، تصریح کرد: انجمنهای ادبی باید با سرعت بیشتری ساماندهی شود و وزارت ارشاد نیز با وجود همه محدودیتها، حمایت مالی مناسبی از این امر میکند. وی با تاکید بر اینکه باید از امکانات بخش خصوصی کمک گرفت، گفت: درحال حاضر باید از بخش موجود نهایت استفاده را داشته باشیم و از آنها برای ساخت مجموعههای فرهنگی استفاده کنیم. وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: در مورد جشنوارهها سیاست بر این است که در هر استان اگر در رشتهای امتیاز ویژهای داشته باشد میتواند مرکز آن هنر قرار گیرد و در صورت تعدد استانها در یک بخش نیز منافاتی وجود ندارد.
وی بیان کرد: در مورد درجهبندی هنرمندان، شورای ارزشیابی هنرمندان اکنون فعال است و درحال درجه بندی در حوزههای مختلف هنری است که پس از انجام آن گواهینامه نیز صادر میشود. وی با اشاره به کاهش زمان صدور مجوز موسسات فرهنگی تک منظوره یا چند منظوره، گفت: در گذشته بیش از 2 سال زمان برای صدور مجوز موسسات فرهنگی نیاز بود که در حال حاضر این زمان به 3 هفته تا نهایتا 2 ماه کاهش یافته است. جنتی با اشاره به اینکه ساختار اختصاص اعتبارات قرانی پیچیده است گفت: درصدد دریافت اعتبارات سال 92 و 93 هستیم تا مجامع قرآنی هویت مناسبی پیدا کنند. وی با تاکید بر اینکه معافیت موسسات قرآنی قطعا انجام میشود، اظهار داشت: حمایت از روزنامهنگاران امری ضروری است و صندوق حمایت از هنرمندان خبرنگاران در مجلس تصویب شده و قانونی است. وی افزود: پس از مدتی از گذشت فعالیت این صندوق متوجه شدیم رقم بدهکاری آن به تامین اجتماعی بیش از 30 میلیارد تومان است و به همین سبب مدتی از پذیرش افراد جدید در این مجموعه برای ساماندهی وضعیت موجود جلوگیری کردیم. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: این صندوق به بنگاه اقتصادی درستی تبدیل میشود و دو نفر از مدیرعاملان بانکهای خصوصی در هیئت مدیره آن هستند که تلاش میشود با هزینه بخش خصوصی اداره شود. وی با اشاره به اینکه صدور مجوز بسیاری از نشریات از سال 85 باقیمانده بود گفت: تا تیرماه گذشته به همه تقاضا پاسخ داده شد و مشکلات مربوط به چاپ آگهیهای دولتی در نشریات در سراسر کشور وجود دارد که در استانها معضلات پررنگتر است.
منبع:تسنیم