ایمنی کولرهای آبی در فصل گرما
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
با آغاز فصل گرما،آتش نشانی کرج بر لزوم رعایت نکات ایمنی برای جلوگیری از حوادث برق گرفتگی در کولر های آبی تاکید کرد.
محمد یساولی رئیس سازمان اذعان کرد: با توجه به فرارسیدن فصل گرما و استفاده از وسایل سرمایشی، لازم است شهروندان برای حفظ جان و سلامتی خود، نکات ایمنی مربوط به کولرهای آبی را بدانند و رعایت کنند، شاید راهاندازی کولرها کار سادهای به نظر برسد اما در واقع با خطر برق گرفتگی افراد در ارتباط است.رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج بیان کرد: با توجه به این مسئله که هر ساله تعدادی از هموطنان به علت عدم رعایت اصول ایمنی در کولرهای آبی، دچار برق گرفتگی و حادثه میشوند، در بسیاری از موارد، دیده شده است که اغلب افراد به علت بیتجربگی، قطع کردن فیوز مربوط به کولر را فراموش میکنند و متاسفانه دچار برق گرفتگی میشوند، لذا لازم است هنگام سرویس کولر، حتما فیوز کولر قطع شود و شهروندان این نکته را مد نظر داشته باشند قطع بودن کلید کولر به هیچ عنوان دلیل بر برقدار نبودن سیستم کولر نمی باشد.وی در ادامه گفت:شهروندان گرامی برای حفظ ایمنی خود و همچنین استفاده بهینه از کولر لازم است هنگام خرید و استفاده از کولر آبی موارد زیر را مدنظر داشته باشند.
۱_از نصب کولر در فضاها و مکانهایی که احتمال سقوط را داشته و یا به دلیل پیشآمدگی احتمال برخورد با افراد را دارد خودداری نمایید.
۲_از کولر دارای نشان استاندارد و دارای برچسب و رتبه انرژی بالاتر استفاده نمایید.
۳_دفترچه راهنماي کولر را بهدقت مطالعه نموده و نصب و راهاندازی کولر را صرفاً به سرویسکار مجاز و یا افراد دارای صلاحیت و مجوز از سوی اتحادیه واگذار نمایید.
۴_مسیر انشعاب و سیمکشی برق را کنترل نموده تا از صحت آن مطمئن شوید.
۵_ترمینالهای اتصال کابل برق به کولر باید کاملاً سالم و از نوع فیشی باشند ، بنابراین در هنگام نصب دقت نمایید بههیچعنوان اتصالات فوق سست نباشند.
۶_نصب کلید RCD یا کلید محافظ جان مناسب در مسیر تغذیه برق کولر لازم و ضروری است.
۷_در هنگام نصب کولر دقت نمایید سیم اتصال زمین (ارت) حتماً نصبشده باشد . درصورتیکه ساختمان فاقد سیمکشی ارت میباشد ، با افراد متخصص در این زمینه مشورت نمایید.
۸_از قرار دادن هرگونه مواد قابل اشتعال در مجاورت کولر جداً خودداری گردد.
۹_هرچند وقت یکبار، پمپ کولر را کنترل نمایید چون در صورت جمع شدن خرده پوشالها اطراف محور و یا داخل محفظه پمپ احتمال سوختن آن وجود دارد.
۱۰_یکی از عوامل بروز حریق در کولرها، ایجاد حرارت مازاد در موتور و یا قطعات جانبی نظیر بلبرینگها و ... به علت گیرپاژ نمودن میباشد . لذا ضرورت دارد قبل از راه اندازی کولر ، بهصورت مدون در زمانهای مشخص از کولر بازدید نمایید.
۱۱_از ریختن آب توسط شیلنگ یا پارچ روی پوشالها جدا خودداری کنید چون احتمال خطر برقگرفتگی و یا سوختن الکتروموتور وجود دارد.
۱۲_هنگام سرویس کولر برای استفاده مجدد، حتماً برق کولر را قطع نموده و یک نفر را مسئول کنترل و وصل مجدد آن نمایید ضمناً به کلیه افراد حاضر در محل اطلاعرسانی نمایید ، تا در هنگام کار بر روی کولر دچار حادثه نشوید.
۱۳_در زمان روشن بودن کولر از بازنمودن دریچههای جانبی آن خودداری نمایید.
۱۴_در قسمت خرپشته ساختمان جهت مواقع ضروری نصب یک دستگاه خاموش کننده چهار کیلویی گازکربنیک (CO2)الزامی است.
۱۵_ضرورت دارد به منظور جلوگیری از حوادث برق گرفتگی، از کلید جدا کننده یا ایزولاتور در ورودی برق کولر استفاده گردد.