روز ارتش و سپاه پاسداران یادآور نقش بی بدیل نیروهای مسلح در حفاظت از استقلال امنیت و عزت کشور است
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
حجت الاسلام والمسلمین سید محمد تقی غضنفری امام جمعه محمدشهر خطبهای مبنی بر تقوا و توفیق الهی و مسائل شهری و منطقهای بیان کرد.
به گزارش خبرگزاری بسیج از البرز، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد تقی غضنفری امام جمعه محمدشهر، مبنی بر تقوا و توفیق الهی و مسائل شهری و منطقهای، به شرح زیر است:
روز ارتش و سپاه پاسداران یادآور نقش بی بدیل نیروهای مسلح در حفاظت از استقلال امنیت و عزت کشور است/ تقویت تولید داخلی وابستگی به واردات را کاهش داده و ایران را در برابر فشارهای خارجی مقاوم میسازد/برای جلب سرمایه گذاران خارجی نیز ابتدا باید بستر فعالیت برای تولید کنندگان داخلی امن شودالحمد للّه ربّ العالمین احمده و اشکره و استعینه و استغفره و اتوکّل علیه و اصلّى و اسلّم على حبیبه و نجیبه و خیرته فى خلقه حافظ سرّه و مبلّغ رسالاته بشیر رحمته و نذیر نقمته سیّدنا و نبیّنا و حبیب قلوبنا ابىالقاسم المصطفى محمّد و على ءاله الأطیبین الأطهرین و صحبه المنتجبین و من تبعهم باحسان الى یوم الدّین و صلّ على ائمّة المسلمین و حماة المستضعفین و هداة المؤمنین و صلّ على بقیّةللَّه فى الأرضین. اوصیکم عباد للّه بتقوى للّه و نظم امرکم.
همهى برادران و خواهران عزیز نمازگزار و خود را دعوت و توصیه میکنم به حفظ تقواى الهى؛ این اصلِ حرکت یک انسان به سمت کمال و تعالى است.اگر به توفیق الهى بتوانیم در عمل فردى، در عمل جمعى، در کار سیاسى، در کار اجتماعى، رعایت تقواى الهى را بکنیم، همهى خیرات و همهى الطاف الهى شامل حال ما خواهد شد.درود و رحمت خداوند و ارواح مطهر شهدا عزیز و گرانقدر محمد شهر و حومه درود میفرستبم به روح ملکوای بنیانگذار جمهوری اسلامی امام امت رضوان الله سلام به محضر امام زمان و نائب برحق ولی امر مسلمین رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله عظما الامام خامنهای
پیامبر اکرم ﷺ:
نِعْمَتِ الدَّارُ الدُّنیا لِمَن تَزَوَّدَ مِنها لِآخِرَتِهِ حَتَّى یُرْضِیَ رَبَّهُ عز و جل و بِئسَتِ الدَّارُ لِمَن صَدَّتهُ عَن آخِرَتِهِ و قَصَّرَت بِهِ عَن رِضَاءِ رَبِّهِ».
نیکو خانهای است دنیا کسی را که برای آخرتش از آن توشه برگیرد تا پروردگارش را خشنود کند و بد خانهای است کسی را که از آخرت بازش دارد و دستش را از خشنودی پروردگارش کوتاه سازد».
المستدرک على الصحیحین: ج ٤ ص ٣٤٨ ح ٧٨٧٠
از جمله آیاتی که جامعه اسلامی باید با آن زندگی و این آیه وارد متن زندگی مسلمان شود.
آیه ۷۵ سوره مبارکه نساء میباشد.
وَمَا لَکُمْ لَا تُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِینَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ
چرا در راه خدا و در راه مردان و زنان و کودکانی که به دست ستمگران تضعیف شدهاند، پیکار نمیکنید
مستضعف: کسی که در اثر فشار و ظلم و اختناق به ضعف و بیچارگی کشانده شده است.
بیانی از آیه شریفه:
یکی از اصول مهم رفتاری قرآن کریم اصل حمایت و دفاع از مظلومان در برابر ظالمان است و خدای متعال از مؤمنان خواسته است که برای دفاع از مظلومان به جهاد برخیزند و در صورت لزوم با ظالمان بجنگند.در آیه فوق خداوند متعال با تحریک عواطف و احساسات مؤمنان آنان را برای دفاع از مظلومان ترغیب میکند و توجهشان را به کودکان و زنان و مردان مظلومی معطوف میسازد که هیچ راهی برای دفاع از خود و پناهگاهی جز خدا ندارند و دست به دعا برداشتهاند و از خدا نجات از ظلم ظالمان را میطلبند.
از این آیه میتوان فهمید که هدف جهاد در اسلام کشورگشایی یا رسیدن به منافع مادی نیست بلکه هدف جهاد دفاع از مظلومان و مقابله با ظالمان است نیز این نکته را میتوان دریافت که در دفاع از انسانها اتحاد در ملیت و قوم و نژاد و مانند آن دخالتی ندارد، بلکه نکته مهم مبارزه با ظلم و دفاع از مظلوم است و فرقی نمیکند که این مظلوم از کدام رنگ و نژاد و قوم و قبیلهای باشد؛ همان طور که درباره ظالم تفاوتی ندارد که از کدام قوم و قبیله و نژاد است. همواره باید به کمک مظلوم رفت و در برابر ظالم ایستادجهاد احساس مسئولیت است.
جهاد اسلام در واقع کمک به ملتهایی است که پشت پرده سیاستهای استعماری و استکباری و استبدادی قرار داده شدهاند که نور اسلام به اینها نرسد؛ نور هدایت به اینها نرسد جهاد برای دریدن این پردهها و این حجابها است، جهاد اسلامی این است.بحث اینکه آیا جهاد دفاعی است یا ابتدایی است یا ... بحثهای فرعی است. بحث اصلی این است زما لَکُمْ لَا تُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ الله وَالْمُسْتَضْعَفِینَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ: چرا جهاد نمیکنید مقاتله نمیکنید نبرد نمیکنید در راه خدا و بلافاصله میگوید و در راه مستضعفین برای نجات مستضعفین؟ این احساس مسئولیت است؛ یعنی شما برو جان خودت را به خطر بینداز و جانت را کف دستت بگیر در میدانهای خطر برای اینکه مستضعفان را نجات بدهی معنای این همان مسئولیت است دیگر یا این حدیث معروفِ مَن أَصْبَحَ وَلَم یَهْتَمَّ بأمور المسلمین فلیس بمسلم و از این قبیل فراوان آیات و روایاتی در متون اسلامی است که این جزو بینات اسلام است؛ یعنی اسلام انسان را این جورخواسته است که مسئول باشد هم نسبت به خود هم نسبت به نزدیکان خود هم نسبت به جامعه خود هم نسبت به بشریت مسئول است که حالا اگر بروید دنبال این فکر را در متون اسلامی بگیرید چیزهای عجیب و غریبی انسان مشاهده میکند از این اهتمام و از این احساس مسئولیت جهاد دفاع از مظلوم استدفاع از مظلوم همیشه یک نقطه درخشان است. کنار نیامدن با ظالم رشوه نپذیرفتن از زورمند و زرمند و پا فشردن بر حقیقت ارزشهایی است که هیچ وقت در دنیا کهنه نمیشود در شرایط و اوضاع و احوال گوناگون این خصوصیات همیشه با ارزش است.
خطبه دوم:
الحمد للّه ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام على سیّدنا و نبیّنا ابىالقاسم المصطفى محمّد و على ءاله الأطیبین الأطهرین سیّما بقیّةاللّه فى الأرضین و صلّ على علىّ امیرالمؤمنین و فاطمة الزّهراء سیّدة نساءالعالمین و صلّ على الحسن و الحسین سیّدى شباب اهل الجنّة و على علىّبنالحسین و محمّدبنعلىّ و جعفربنمحمّد و موسىبنجعفر و علىّبنموسى و محمّدبنعلىّ و علىّبنمحمّد و الحسنبنعلىّ و الخلف القائم المهدىّ حججک على عبادک و امنائک فى بلادک و صلّ على ائمّة المسلمین و حماة المستضعفین و هداة المؤمنین.
بار دیگر همهى برادران و خواهران عزیز نمازگزار را دعوت میکنم به تقواى الهى.
۲۵ شوال سالروز شهادت امام صادق (ع)
(إِنَّ مِنْ أَکْبَرِ الْکَبَائِرِ عِنْدَ اللَّهِ الْیَأْسَ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ وَالْقُنُوطَ مِنْ رَحْمَةِ اللَّه.
از بزرگترین گناهان کبیره نزد خدا، یأس از روح الله و ناامیدی از رحمت و نیکی خداست» الکافی (۵۴۵) ۲
راهکار مهم امید و امیدآفرینی در فرهنگ اهل بیت (ع) یکی از اصلیترین راههای امید و امیدآفرینی باور به وعدههای الهی در قرآن است. وعدههای خداوند در قرآن نه تنها امیدآفرین است، بلکه میتوان گفت حکمت اصلی این وعدهها امید و امید آفرینی است.
وعدههایی تخلف ناپذیر که تحقق آنها قطعی است: «أَلَا
إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ» (یونس: ۵۵)؛ «إِنَّ اللَّهَ لَا یُخْلِفُ الْمِیعَادَ» (آل عمران: (۹))
فهرستی از وعدههای الهی:
۱. وعده پیروزی حق
یُریدُ اللَّهُ أَنْ یُحِقَّ الْحَقِّ بکلماته و یقطع دابر الْکَافِرِینَ لِیُحِقَّ الْحَقَّ وَیُنطِلَ الْبَاطِلَ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُجْرِمُونَ (انفال: ۷ - ۸)
۲ وعده نصرت و یاری اهل ایمان و جبهه حق
و کَانَ حَقًّا عَلَیْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِینَ (روم: ۳۷).
-وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَیْهِمْ
۳ وعده حاکمیت حق
الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِى الصَّالِحُونَ (انبیاء: ۱۰۵)
۴. وعده انتقام از ستمگران
إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِینَ مُنْتَقِمُونَ (سجده: ۲۲)
۵- وعده گشایش روزی برای متقین
بَرَکاتِ مِنَ السَّمَاءِ وَ الْأَرْضِ (اعراف: ۹۶)
۶. وعده آسانی و گشایش
سَیَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرِ یُسْرًا (طلاق: ۷)
۲۹ فروردین روز ارتش و ۲ اردیبهشت سالگرد تأسیس سپاه پاسداران؛ در تقویم ملی ایران دو رویداد بزرگ روز ارتش و سالگرد تأسیس سپاه پاسداران یادآور نقش بی بدیل نیروهای مسلح در حفاظت از استقلال امنیت و عزت کشور است.این مناسبتها نه تنها فرصتی برای تجلیل از رشادتهای گذشته است، بلکه زمینهای برای تأکید بر ضرورت آمادگی همیشگی در برابر تهدیدات پیچیده امروزین است.
فلسفه وجودی نیروهای مسلح بر پایه آموزههای دینی و عقلانیت راهبردی استوار است.
همانگونه که قرآن کریم در آیه ۶۰ سوره انفال میفرماید:
«وَأَعِدُّوا لَهُم مَا اسْتَطَعْتُم مِنْ قُوَّةٍ وَمِن رِبَاطِ الْخَیْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّکُمْ».
این آیه چراغ راهی است که آمادگی و بازدارندگی را نه یک انتخاب که یک تکلیف الهی و ملی میداند، در واقع آمادگی و بازدارندگی رمز اقتدار نیروهای مسلح در سایه ایمان و تدبیر است.
به بیان رهبر معظم انقلاب نیروهای مسلح جزو نوامیس حتمی هر جامعهای هستند؛ حضورشان وجودشان جزو آن عناصر اصلی است که بدون آن یک جامعه سرپا نمیماند اینکه کسی مثل امیرالمؤمنین (علیه السلام) میگوید: الجنود حصون الرعیة، حصن رعیتند؛ این را امیرالمؤمنین میگوید؛ شوخی نیست یعنی نیروهای مسلح ایمن سازند قدر نیروهای مسلحرا باید دانست. عزت و شرف نیروهای مسلح را بایستی جزو مسائل ضروری و لازم به حساب آورد. (۱۴۰۲/۰۶/۲۹)بیانات رهبر انقلاب در دیدار جمعی از مسئولان ارشد سه قوه، ما یک کمبود داریم در کشور که آن مهم است، ما کمبود قانون نداریم کمبود مقررات نداریم کمبود طرحهای خوب نداریم این قدر طرحهای خوب آمده رفته گفته شده تصویب شده آنی که کمبود داریم «پیگیری» است پیگیری پیگیری کنید، پیگیری موتور محرک اجرای تصمیمات و قوانین است.در کشور وجود قوانین مترقی و طرحهای پیشرفته به تنهایی تضمین بخش موفقیت نیست فقدان پیگیری در سطوحمدیریتی موجب شده تا مسائلی همچون مصرف بی رویه بنزین نابرابری، آموزشی و مشکلات معیشتی طبقات محروم به معضلى لا ینحل تبدیل شوند.دستور کار مشترک درجهی یک دستگاهها را در زمینه مسائل اقتصادی کمک به تحقق شعار سال قرار بدهیم.تجربه نشان داده است که تقویت تولید داخلی وابستگی به واردات را کاهش داده و ایران را در برابر فشارهای خارجی مقاوم میسازد برای جلب سرمایه گذاران خارجی نیز ابتدا باید بستر فعالیت برای تولید کنندگان داخلی امن شود.در عین حال گسترش روابط با همسایگان و قطبهای اقتصادی آسیا و آفریقا به ویژه با پیگیری دیپلماتیک وزارت خارجه و تماسهای مستقیم رئیس جمهور میتواند فرصتهای جدیدی برای اقتصاد ایران ایجاد کند.سعی کنید مسائل کشور را به این گفتوگوها گره نزنید.اشتباهی که در برجام کردیم اینجا تکرار نشود آنجا ما همه چیزمان را منوط به پیشرفت مذاکرات کردیم. یعنی کشور را شرطی کردیم.گفتوگوهای اخیر در عمان یکی از کارهای دیپلماتیک است و نباید تمامی ظرفیتهای کشور را منوط به نتیجه این گفتوگوهای دانست.
تجربه برجام آموخت که شرطی سازی اقتصاد و سیاست بر پایه گفتوگوها آسیب پذیری ملی را افزایش میدهد.فعالیتهای صنعتی اقتصادی و پروژههای عمرانی باید با شتابی مستقل از روند گفتوگوها ادامه یابد.خطوط قرمز جمهوری اسلامی از جمله حفظ دستاوردهای هستهای و دفاع از حاکمیت ملی غیر قابل مذاکره است.
رویکرد واقع بینانه خوش بینی افراطی به طرف مقابل را رد میکند، اما به توان داخلی برای مقاومت فعالانه اعتماد دارد.مهار هیجانات مثبت و منفی بازار به نحوی که فضای اقتصادی و اجتماعی کشور با گمانه زنیهای کاذب شرطی شده و سطح انتظارات از نتایج مذاکره افزایش یابد.لازم به ذکر است، وابستگی بیش از حد به اخبار مذاکرات نه تنها کمکی به اقتصاد کشور نمیکند بلکه میتواند به ابزاری برای فشار بیشتر طرف مقابل تبدیل شود. راه حل واقعی تقویت اقتصاد داخلی و کاهش آسیب پذیری در برابر نوسانات سیاسی است.