جوش شیرین و جوهرقند ازنان بربری و لواش درشهرستان فردیس حذف شد
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
رییس اتحادیه نانوایان شهرستان فردیس گفت: جوش شیرین و جوهرقند(بلانکیت) ازنان بربری و لواش درفردیس حذف شد.
علیرضاشعبانی در نشست نانوایان شهرستان فردیس در مسجد مشکین دشت برگزار شد، افزود: طبق مصوبه کارگروه آرد ونان شهرستان فردیس تشکیل شد که نانوایان از جوش شیرین و جوهر قند استفاده نکنند. وی ادامه داد: این کارگروه متشکل از اتحادیه ،تعزیرات حکومتی،صنعت معدن وتجارت و پلیس آگاهی شهرستان فردیس با نظارت و گشتهای مشترک در فردیس دارند. وی افزود: برای جایگزین کردن جوش شیرین و جوهر قند راهکارمناسبی را پیدا کردیم که از زردچوبه و نشاسته در پخت نان استفاده کنند. رییس اتحادیه نانوایان شهرستان فردیس گفت: مقرر شد کارخانه های آرد با گلوتین پایین تولید کنند که مخصوص نانوائی لواشی است و نیازی برای استفاده از جوهر قند نباشد. شعبانی افزود: در نان بربری برای رول رومال بربری با آرد وآب و زردچوبه مخلوط می شود خیلی کم که حالت قرمزی به نان دست بدهد این کار باعث می شود که نان ماندگاری و کیفیت بیشتری داشته باشد. وی اظهار داشت: جوهر قند بیشتر در کارخانه های کاغذسازی برای سفید کردن کاغذ و همچنین برای سفید کردن قند از آن استفاده می کنند که بسیار خطرناک و سرطان زا است. شعبانی یادآور شد: جوهر قند و جوش شیرین در کل کشور استفاده می شود و متاسفانه مسوولان هیچ اقدامی جدی در این خصوص انجام نداده اند. وی افزود: حذف جوش شیرین و جوهر قند از نان به صورت پایلوت و برای نخستین بار در کشوردرشهرستان فردیس اجرا می شود. شعبانی گفت: در این خصوص آموزش نانوایان 20 واحد بربری و 15 واحد لواشی را آموزش دادیم تا در پخت نان از مواد افزودنی غیرمجاز استفاده نکنند. رییس اتحادیه نانوایان شهرستان فردیس افزود: 330 نانوایی مجوزدار در این شهرستان فعالیت می کنندو متاسفانه 35 نانوائی فاقد مجوز که عامل تولید نان بی کیفیت و استفاده از جوش شیرین و جوهر قند می کنند وجود دارد. وی درخصوص نانوائی های فاقد مجوز در شهرستان فردیس افزود: اتحادیه نسبت به پلمپ نانوایان فاقد مجوز اقدام می کند اما متاسفانه اداره اماکن و صنعت معدن وتجارت شهرستان فردیس در این زمینه با اتحادیه فردیس همکاری نمی کنند و فک پلمپ می کند. شعبانی گفت: سهمیه آرد ماهانه شهرستان فردیس دوهزار و 290 تن است که نسبت به سرانه های دیگر شهرستانهای استان البرز خیلی کم است، به عنوان مثال سرانه مصرف آرد در فردیس 4.9 کیلوگرم، در کرج 5.6،در ساوجبلاغ و نظرآباد هفت کیلوگرم است در این نشست حدود 80 نفر از نانوایان مشکین دشت فردیس آموزشهای لازم و تذکرات را در خصوص پخت نان با کیفیت ارائه شد.
منبع ایرنا