تکمیل۹۰درصد تصفیه خانه فاضلاب شهرجدیدهشتگرد
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
رئیس آبفای شهری شهرستان ساوجبلاغ از تکمیل ۹۰ درصد تصفیه خانه فاضلاب شهر جدید هشتگرد خبر داد و گفت: با بهره برداری از سه فاز اول، فازهای بعدی پس از محوطه سازی تحویل آبفا می شود.
داوود صادقی با اشاره به نبود تصفیه خانه فاضلاب در شهرستان ساوجبلاغ گفت: در سال ۹۰ ساخت تصفیه خانه فاضلاب در شهر جدید با ظرفیت ۱۰۰ هزار نفر آغاز شد و در آینده ای نزدیک نیم مدول آن با ظرفیت ۵۰ هزار نفر و خروجی ۱۲۰ لیتر برثانیه به بهره برداری خواهد رسید. همچنین پس از انجام کارهای سازه ای و نصب تجهیزات با سرمایه گذاری بخش خصوصی ۵۰ هزار نفر باقیمانده نیز تحت پوشش قرار خواهند گرفت. صادقی در ارتباط با کمبود آب و تدابیر اندیشیده شده در این مورد چنین گفت: با توجه به اینکه امسال ۳۰ درصد کاهش بارندگی داشته ایم و اینکه آب جایگزینی ندارد یکی از چالشهای ما تامین آب شهرستان است که این امر با مساعدت مردم میسر می شود. سیاستهایی در ابن باره اتخاذ کرده ایم که می توان به سیاستهای فرهنگی اشاره کرد. بدین منظور قبل از شروع پیک مصرف با حضور در مساجدی که نماز جمعه در آن برگزار می شود و صحبت با مردم در تریبون نماز جمعه و تبلیغات در این مورد تا حدودی شهروندان را از مشکلات بی آبی و محدودیتهای آب آگاه ساخته و طریقه مصرف صحیح را آموزش می دهیم. وی استفاده از پمپ و مخزن برای ذخیره و متعادل سازی آب منازل، در رمان تعمیرات یا قطعی آب و استفاده از وسایل خانگی که در مصرف آب صرفه جویی کند را از جمله راهکارهای کمک به ذخیره آب برشمرد و افزود: همچنین شهرداری ها باید به استفاده از پساب تصفیه خانه برای آبیاری فضاهای سبز و استفاده از گیاهان کم آب بر و چمن مصنوعی اقدام کنند. صادرقی آشنایی مردم با ارزش واقعی آب را ضروری دانست و گفت: در این مورد مجلس نیز دست به کار شده تا ارزش و قیمت جدید و واقعی برای آب تعیین کنند تا بدینگونه مردم مجاب به صرفه جویی در مصرف آب شوند. رئیس آبفای شهری ساوجبلاغ با بیان اینکه تصفیه خانه فاضلاب فازهای یک، دو و سه شهر جدید هشتگرد در مدار بهره برداری است، گفت: فازهای دیگر نیز پس از محوطه سازی تحویل آبفا می شود و به تناسب اولویت نسبت به لوله گذاری و نصب انشعابات اقدام می کنیم.
لوله گذاری فاضلاب هشتگرد منوط به تعیین تکلیف تصفیه خانه
وی ادمه داد: در شهر هشتگرد نیز به تناسب فوریت مناطق بیش از ۳۰ کیلومتر لوله گذاری شده و به دلیل سیاستهای موجود قرار بر این شده که ابتدا تکلیف تصفیه خانه شهر مشخص شود. صادقی تعیین تکلیف تصفیه خانه شهر هشتگرد را منوط به تملک زمین در این شهر عنوان کرد و اذعان داشت: ایجاد تصفیه خانه فاضلاب با محدودیتهایی روبرو بود و تاییدیه های زیست محیطی و میراث فرهنگی نیاز داشت به همین علت روند تکمیل پروژه به کُندی طی می شد. البته با پیگیری های فرماندار محترم و مسئولین این پروژه هم اکنون درحال پیشروی است و زمینی هم به این منظور در نظر گرفته شده است. یکی از تائیدیه ها نیز اخذ شده و در حال انجام مراحل بعدی هستیم با امید به اینکه در آینده ای نه چندان دور این تصفیه خانه وارد مدار بهره برداری شود. رئیس اداره آبفای ساوجیلاغ در ادامه با اعلام شماره ای برای اطلاع رسانی جلوگیری از اتلاف آب گفت: سامانه پیامکی رایگان ۱۲۲ به منظور جلوگیری از هدر رفت آب در مواقع شکستگی لوله یا مشکلات دیگر در نظر گرفته شده و شهروندان می توانند در هر زمان با تماس با این شماره از اتلاف آب جلوگیری کنند.
دریچه های فاضلاب شهر جدید غیراستاندارد است
صادقی با اشاره به اینکه تا کنون بیش از ۱۲۰ میلیون دریچه از جنس چدن، بتن، کامپوزیت و ... برای فاضلابهای شهر جدید خریداری شده که متاسفانه به سرقت رفته اند، گفت: دریچه های فاضلاب شهر جدید دارای تنوع بسیار زیاد و غیر استاندارد است و این باعث شده تا سرعت جایگزینی دریچه ها پس از به سرقت رفتن آنها به کندی پیش رود. چاره ای نیز برای جلوگیری از سرقت این دریچه ها نیافته ایم. وی افزود: در حالی که در سایر مناطق و کرج سایز دریچه ها ۶۰ سانتی متر است و تنوعی ندارد ما در این شهر با مشکل تنوع دریچه روبرو هستیم و این روند کار ما را برای خدمت رسانی کند کرده است. به گفته رئیس آبفای ساوجبلاغ سرقت دریچه ها در همه جا وجود دارد اما وظیفه ما جایگزینی سریع است که به دلیل تنوع دریچه ها و بیش از آن بی اطلاعی ما از سرقت آنها به کندی پیش می رود.
منبع مهر