امنیت سرمایه گذاری با مهندسی شدن محیط کشاورزی میسر می شود
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان البرز گفت: اگر محیط کشاورزی مهندسی و حرفه ای شود، امنیت سرمایه گذاری در این بخش فراهم می شود.
'نصراله شمس آذر در جمع خبرنگاران افزود: متاسفانه بین بهره برداران و دانش آموختگان و مهندسان بخش های مختلف کشاورزی ارتباط موثری وجود ندارد. وی اظهار داشت: البته افق های روشنی را پیش رو داریم و بدون اینکه نگاه ما به واژه استخدام، پشت میز نشینی باشد، مسیر برای مهندسان کشاورزی برای اشتغال فراهم شده است. شمس آذر، بکارگیری مدیران فنی کشاورزی در تمام واحدهای کشاورزی را یکی از راه های اشتغال دانش آموختگان کشاورزی دانست و گفت: به ازای هر پروانه بهره برداری که توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی صادر می شود، یک مدیر فنی نیز به آنها معرفی و بکارگیری خواهد شد. وی افزود: از ابتدای شروع به کار سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان البرز (چهار سال پیش) تا کنون 217 فقره پروانه دام و طیور، 340 فقره پروانه قارچ و گلخانه، 48 فقره فروشندگی سموم، چهار آزمایشگاه گیاهپزشکی صادر شده که حداقل 200 مسوول فنی در این واحدها مشغول به کار شده اند. شمس آذر، دلیل عدم بکارگیری مسوولان فنی در واحدهای مورد بهره برداری را کوچک بودن بعضی از این واحدها دانست و اظهار داشت: واحدهایی که از سه هزار متر مربع به بالا هستند می توانند مهندسان فنی را بکارگیری کنند. وی گفت: اکنون فضای خوبی بین تولید کنندگان و مهندسی ایجاد شده و دوره های آموزشی برای بهره برداران برگزار می شود .
عدم حضور نخبگان کشاورزی در سازمان نظام مهندسی
رییس سازمان نظام مهندسی در ادامه این سازمان را در سطح کشور همچون یک نوجوان 13 ساله و در البرز یک طفل چهار ساله دانست و افزود: در عمر چهار ساله این سازمان سه هزار و 400 نفر از دانش آموختگان بخش های مختلف کشاورزی با مدرک تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا عضو سازمان شده اند که بیش از دو هزار و 700 نفر از آنها دارای مدرک تحصیلی کارشناسی هستند. وی بیان داشت: بیشتر اعضای این سازمان دارای مدرک تحصیلی زراعت و دامپروری هستند و برخی از رشته های عضو از فراوانی قابل مقایسه با این دو رشته برخوردار نیستند که برای آسیب شناسی این موضوع با آموزش عالی در تعامل هستیم. وی یکی از مشکلات در سازمان نظام مهندسی را عدم پیوستن نخبگان به آن دانست و گفت: تا نخبگان به سازمان نظام مهندسی کشاورزی نپیوندند این سازمان در پیشبرد وظایف موفق نخواهد بود.شمس آذر اضافه کرد: 55 درصد اعضای سازمان نظام مهندسی کشاورزی جویای کار هستند. رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان البرز برگزاری دوره های مهارت آموزی سه ماهه با استفاده از امکانات بخش خصوصی را از جمله برنامه های توانمندسازی این فارغ التحصیلان عنوان کرد و بیان داشت: با این روش بستر خوبی برای تربیت مسوولان فنی و جلب اعتماد بخش خصوصی فراهم شده است. وی در پایان از اصحاب رسانه برای فرهنگ سازی مناسب و معرفی مهندسی سازی کشاورزی کشور کمک خواست.
منبع ایرنا