420 کیلومتر خط ریلی توسط راه آهن به بهره برداری میرسد
سپیدارآنلاین: گروه اقتصادی
سپیدار آنلاین: معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راهآهن کشور اعلام کرد: تا پایان سال جاری 420 کیلومتر خط ریلی توسط راه آهن به بهره برداری میرسد.
عبدالعلی صاحب محمدی در مراسم افتتاحیه اولین کارخانه تخصصی ساخت لوکوموتیو واقع در کرج اظهار داشت: در سال 89 کارخانه تولید سوزن قطار برای اولین بار در کشور راه اندازی شد و هم اکنون در تولید سوزن قطار خودکفا است. وی با بیان اینکه در دولت دهم صنعت ریلی کشور پیشرفتهای بسیار زیادی داشته است اضافه کرد: گسترش سریع شبکه ریلی، بومی سازی، استفاده از بخش خصوصی، افزایش توان پیمانکاران، تقویت تجهیزات و ارتقاء بهره وری از ظرفیتهای موجود از جمله کارهای صورت گرفته در دولت نهم و دهم بوده است. معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: از مجموع 7 کارخانه تولید لوکوموتیو در کشور 3 کارخانه در زمان دولت نهم و دهم ساخته و به بهره برداری رسیده است. وی ادامه داد: 43 درصد کل ظرفیت تولیدی ما مربوط به دوره دولت دهم است. از مجموع 178 شرکت قطعات 62 شرکت آن در دولت نهم و دهم شکل گرفته است یعنی 58 درصد رشد داشته است.
صاحب محمدی تصریح کرد: در دولت نهم و دهم شبکه ریلی ایران وارد 4 استان شد. و 5 استان دیگر نیز به شبکه ریلی تجهیز میشوند. وی گفت: امروزه 3 هزار واگن برای ، 300 واگن مسافری و 220 لوکوموتیو در کشور ساخته شده است. معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: حدود 7 هزار میلیارد تومان تجهیزات و منابع همزمان با حضور نیکزاد در وزارت راه و شهرسازی برای توسعه صنعت ریلی کشور تخصیص یافته است که سرمایه گذاری و سهام کارخانه های دولت را شامل میشود. وی گفت: پروژه مسیر بافق به بندرعباس 180 کیلومتر است که در 11ماه به بهره برداری رسید و این امر نشان دهنده سرعت ما در اجرای پروژهها است و خوشبختانه امروز ظرفیتهای ریلی کشور در حال شکوفایی است.
420 کیلومتر خط ریلی فقط توسط راه آهن کشور به بهره برداری میرسد
صاحب محمدی اظهار داشت: تا پایان سال جاری 420 کیلومتر خط ریلی فقط توسط راه آهن به بهره برداری میرسد. وی گفت: 4100 میلیارد تومان سرمایه گذاری برای برقی کردن قطار ریلی تهران به مشهد توسط بخش خصوصی در حال انجام است که در پایان این طرح مسیر مشهد به تهران به 6 ساعت کاهش خواهد یافت. معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: با توجه به این که در شرایط تحریم هستیم طی 3 سال گذشته 105 دستگاه به ناوگان کشور اضافه شده است. وی اظهار داشت: برای اولین بار در کشور 2 هزار کیلومتر شبکه بندی سیستم ای تی سی در حال اجرا است که در سال جاری به بهره برداری میرسد. صاحب محمدی با بیان اینکه ما امروزه جزو محدود کشورهایی هستیم که این تجهیزات را داریم اضافه کرد: این کارخانه قابلیت تامین نیاز کشور برای صادرات را خواهد داشت. وی گفت: این لوکوموتیو راه اندازی شده 160 کیلومتر در ساعت سرعت و 25 درصد کاهش سوخت دارد و از تجهیزات نوین برخوردار است.
منبع: خبرگزاری مهر