استان البرز جزء استان های برتر در زمینه زیر ساخت های گردشگری
سپیدارآنلاین: گروه اقتصادی
سپیدارآنلاین: جلسه کمیسیون گردشگری اتاق البرز با حضور اعضای این کمیسیون، معاون سازمان گردشگری و میراث فرهنگی نمایندگان اتحادیه هتل داران و انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی با هدف ارائه راهکار های علمی و عملی برای توسعه صنعت توریسم در دو سطح ملی و منطقه ای برگزار شد.
برنامه کمیسیون گردشگری اتاق البرز با هدف به دست آوردن جایگاه واقعی گردشگری استان در کشور تدوین و تشکیل کارگروهها و کمیتههایی برای عملیاتی کردن برنامههای این کمیسیون پیشبینی شده است. شبنم بهرامی رئیس کمیسیون گردشگری اتاق البرز، صنعت گردشگری را در مسیر پویایی و تحول دانست و افزود: با توجه به اهمیت بالای گردشگری در استان تصمیم گرفته شد تا کمیسیون تخصصی گردشگری راه اندازی شود و در این کمیسیون با شناسایی توانمندی های گردشگری در رفع موانع موجود در راستای پیشرفت و توسعه گردشگری در استان گام بر داشته خواهد شد. وی دعوت از مسوولان بخشهای دولتی و خصوصی، تهیه طرحهای تحقیقاتی و کاربردی، بررسی توانمندیهای گردشگری استان و تهیه طرح جامع گردشگری را از جمله برنامههای کمیسیون گردشگری اتاق البرز دانست. رئیس کمیسیون گردشگری اتاق البرز تصریح کرد: هدف از راه اندازی کمیسیون ها این است که از تخصص ها و خردجمعی برای تحقق اهداف اتاق که حمایت از بخش خصوصی و مساعدت در جهت رشد و پیشرفت استان و کشور است، کمک گرفته شود. بهرامی تاکیدکرد: کمیسیون گردشگری یکی از کمیسیون های مهم اتاق است و ما اعتقاد داریم با تشکیل چنین کمیسیون هایی طرح ها به صورت تخصصی پیش خواهد رفت. وی با اشاره به اینکه صنعت توریسم می تواند به عنوان کاتالیزوری در جهت ایجاد درآمد پایدار مورد توجه قرار گیرد، گفت: این صنعت در کشور و استان به جایگاه شایسته خود نرسیده است و توجه جدی به آن می تواند کشور را در مسیر پیشرفت همه جانبه و پایدار قرار دهد. بهرامی با بیان اینکه توسعه صنعت توریسم در عصر حاضر یک ضرورت تلقی می شود، گفت: در عصر حاضر گردشگری بزرگترین و پر سودترین صنعت دنیا محسوب می شود و بخش اقتصادی را کاملا تحت تاثیر قرار داده است که با برنامه ریزی مناسب و مستمر می توان توسعه این صنعت را شتاب بخشید. وی با اشاره به ظرفیتها و پتانسیل های گردشگری استان البرز تصریح کرد: باید جاذبههای فرهنگی، موسیقی اصیل، غذاهای سنتی و تمدن باستانی خود را به جهان معرفی کنیم. رئیس کمیسیون گردشگری اتاق البرز در بخش دیگری از سخنانش به بررسی و انتقال تجربیات کارگاه آموزشی برگزار شده در جزیره بالی اندونزی پرداخت و افزود: این کارگاه توسط موسسه نم و جنبش غیر متعهدها باهدف توانمندسازی زنان راه اندازی و برگزار شد. وی با اشاره به زیر ساخت ها و پتانسیل های جزیره بالی در اندونزی گفت: این جزیره جمعیتی حدود سه میلیون نفر داشته که قریب به اتفاق ساکنان آن اهل اندونزی هستند، اما در سال های اخیر به دلیل رشد فراوان صنعت توریست بسیاری از استرالیا و اروپا هم به این جزیره مهاجرت کرده و در بالی کار و زندگی می کنند. به اعتقاد بهرامی بسیاری از مناطق استان البرز از نظر زیرساخت های گردشگری شباهت زیادی به جزیره بالی دارد که با استفاده بهینه از این پتانسیل ها می توان باعث رشد صنعت توریسم و اشتغال زایی شد.
واگذاری امور گردشگری به بخش خصوصی در راستای رشد صنعت توریسم
علی رضا زمانی معاون سازمان گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی استان البرز نیز در این جلسه ضمن اشاره به راه اندازی طرح زمستانه گردشگری در استان گفت: استان البرز در بحث گردشگری در سطح کشور جزء استان های برتر در زمینه زیر ساخت های گردشگری است، اما نتوانسته قابلیت ها و استعدادهای خود را در این زمینه رشد دهد. به اعتقاد وی مشکلات و موانع توسعه صنعت توریسم در سطح منطقه ای و ملی باید در جلسه کمیسیون تخصصی گردشگری اتاق بازرگانی البرز مورد بحث و بررسی قرار گیرد. زمانی عنوان کرد: با برنامه ریزی دقیق و بلندمدت و ایجاد زیر ساخت های مناسب و استفاده مطلوب از ظرفیت ها می توان چشم انداز روشنی را برای این صنعت در استان ترسیم کرد. زمانی در این جلسه جهت دهی به صورت صحیح و اصولی به سرمایه گذاران را مهم قلمداد کرد و افزود: گردشگری و هتلداری شرایط خاص خود را دارد و مسئولان استان بایستی به این نوع سرمایه گذاران تسهیلات مطلوبی ارائه کنند تا انگیزه لازم برای رشد و توسعه این صنعت به وجود آید. در این جلسه مدیران هتل های دیزین و مرمر نیز به طرح دیدگاه های خود در خصوص صنعت هتل داری و مشکلات و موانع موجود در صنعت گردشگری پرداختند.