12 شهریور 1393
شماره خبر: 128573

رعایت الگوی صرفه جویی در مصرف آب مستلزم افزایش آگاهی عمومی جامعه است

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی

رعایت الگوی صرفه جویی در مصرف آب مستلزم افزایش آگاهی عمومی جامعه است


مدیر کل دفتر امور آب و خاک کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه هنوز بخش زیادی از مردم ما نمی دانند که بحران کم آبی جدی است، گفت: تا آکاهی های لازم نباشد نمی توان انتظار داشت که طرح های فرهنگی ویژه اصلاح الگوی مصرف به طور کامل اجرا شود.
علیرضا پرستار در نخستین همایش کشاورزی و بحران کم آبی با حضور مسئولان اسنانی در نظرآباد برگزار شد، اظهار داشت: بحران کم آبی مسئله ای جدی در کشور است و رفع این مشکل نیازمند تلاش مسئولان و همکاری مردم است. وی افزود: هنوز بخش زیادی از مردم ما نمی‌دانند که بحران کم آبی جدی است و تا آگاهی لازم در این زمینه را نداشته باشند، نمی‌توان انتظار داشت که طرح‌های فرهنگی ویژه اصلاح الگوی مصرف و صرفه‌جویی آب به طور کامل در کشور اجرا شود. مدیر کل دفتر امور آب و خاک کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: همچنین ما نیازمند آمارهای جامع و دقیق از میزان مصرف آب در بخش‌های مختلف به ویژه آب شرب، آب کشاورزی و همچنین صنعتی هستیم تا بتوانیم برای سال‌های آینده برنامه‌ریزی کنیم. پرستار اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی طرح‌های متعددی برای کاهش مصرف آب، اصلاح الگوهای مصرف و جلوگیری از هدر رفتن آب دارد که یکی از آنها مربوط به اصلاح سیستم‌های آبیاری کشاورزی است. وی تاکید کرد: البته اجرای کامل این طرح‌ها به عزم ملی و مشارکت همگانی نیاز دارد و رسانه‌های کشور باید با اطلا‌ع‌رسانی صحیح و آگاهی بخشی به مردم، شرایط همکاری را برای اجرای طرح‌های فوق فراهم کنند.
استفاده از پساب شهری مهمترین راهکار مقابله با هدر رفت آب در بخش کشاورزی است
در بخش دیگری از این مراسم مسعود کریمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز نیز طی سخنانی با بیان اینکه ریشه‌های اصلی کم آبی‌های موجود را می‌توان در چند بخش خلاصه کرد، گفت: حفر چاه‌های غیر مجاز و برداشت غیر قانونی از منابع زیرزمینی، خشکسالی‌های پیاپی و عدم بارش نعمات آسمانی، عدم مصرف صحیح آب و بالاخره گرایش به کاشت محصولاتی که آب زیادی نیاز دارند را به عنوان مهمترین دلایل کم آبی در استان البرز به ویژه شهرستان نظرآباد که قطب کشاورزی این استان است، توصیف کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز افزود: دولت راهکارهای خوبی برای مقابله با هدر رفتن آب بخش‌های کشاورزی در دستور کار دارد که یکی از مهمترین آنها استفاده از پساب شهری است. کریمی ادامه داد: همچنین پرداخت 75 درصد از هزینه اصلاح سیستم‌های آبیاری را دولت پرداخت می‌کند و اگر کشاورزان اراضی خود را تا سطح 2 و نیم هکتار تجمیع کنند، دولت کل هزینه را می‌پردازد که این یک فرصت استثنایی برای کشاورزان است تا بتوانند از سیستم منسوخ شده غرق‌آب کردن مزارع خود دست بردارند و از روشهای نوین ابیاری استفاده کنند.

منبع مهر

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود