4 خرداد 1393
شماره خبر: 122670

تولید داخلی تضمین رشد اقتصادی و اشتغال پایدار است

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی

تولید داخلی تضمین رشد اقتصادی و اشتغال پایدار است


یک پژوهشگر حوزه اقتصادی، تولید داخلی را تضمینی برای رشد اقتصادی و اشتغال پایدار دانست و بر تحقق آن به منظور رسیدن به اهداف سند چشم اندار 20 ساله تاکید کرد.
این پژوهشگر عرصه اقتصاد در کنفرانس بررسی عوامل موثر بر رشد اقتصادی و اشتغال پایدار با بیان این مطلب عنوان کرد: آگاهی و تحقق این عوامل برای رشد اقتصادی کشور الزامی است. علی طلایی با اشاره به تنظیم سند چشم انداز 20 ساله عنوان کرد: آنچه در این سند پیش بینی شده است، دستیابی به جایگاه اول ایران به لحاظ اقتصادی و علمی و دستیابی به اشتغال کامل، افزایش درآمد ایران در منطقه خاورمیانه، آسیای میانه، قفقاز و کشورهای همسایه می باشد. طلایی با بیان اینکه اکنون 9 سال از تنظیم سند چشم انداز می گذرد، گفت: به رغم اهداف تعیین شده و گذشت این پروسه زمانی، ایران موفق به کسب شاخص های پیش بینی شده در سند نشده است. وی عنوان کرد: به منظور کسب این جایگاه نیاز است ایران به رشد اقتصادی هشت درصدی برسد، این در حالیست که سال گذشته رشد اقتصادی کشور منفی پنج درصد بوده، ضمن آنکه، اهداف اشتغال نیز آنچنان که باید محقق نشده است. این دانشمند فرهیخته با تاکید بر اینکه رشد اقتصادی ایران باید در منطقه مورد طرح افزایش یابد، بیان کرد: در گام نخست باید به دنبال راه حل منطقی برای عبور از این بحران باشیم.
تلاش برای رساندن رشد اقتصادی از منفی 8/5 به صفر تا پایان امسال
این پژوهشگر اقتصادی عنوان کرد: از اولویت های مهمی که باید در حوزه اقتصادی به آن توجه داشت و برای تحقق آن تلاش کرد، رساندن رشد اقتصادی از منفی 8/5 درصد به صفر تا پایان سال جاری است. طلایی بیان کرد: رساندن رشد اقتصادی منفی به دو درصد حاکی از وضعیت مطلوب است که امیدواریم محقق شود. وی با بیان اینکه از دیگر اهداف سند چشم انداز 20 ساله و طرح های پنج ساله کاهش نرخ بیکاری است، گفت: متاسفانه نرخ اشتغال ایجاد شده که رابطه مستقیم با کاهش بیکاری دارد، کم است. طلایی به ترکیب نامناسب بیکاری و اقشار و طبقه بیکار اشاره کرد و افزود: بیشترین قشر فاقد کار در جامعه را فارغ التحصیلان تشکیل می دهند.
ارزیابی های غیرتخصصی در حوزه اقتصاد
طلایی در بخش دیگری از گفته های خود عنوان کرد: در جامعه ارزیابی های متعددی در حوزه اقتصاد کشور صورت می گیرد که از جمله آن ربط دادن بحران اقتصادی به کمک هایی که از سوی دیگر کشور ارائه می شود است، این در حالی است که کمک های انجام شده به اندازه ای نیست که علتی برای بروز بحران اقتصادی قلمداد شود. وی با اشاره به پرونده های فساد اقتصادی با عنوان اینکه بروز چنین اتفاقاتی موجب ایجاد اختلال در حوزه اقتصاد است، گفت: فساد مالی با تخریب منابع کشور ضربه مهلک و اساسی به اقتصاد کشور وارد می آورد اما با این حال خود نمی تواند علت اصلی کندی رشد اقتصادی و بروز بیکاری باشد. طلایی با عنوان اینکه تحریم ها نیز عامل تشدید کننده ای برای رشد معکوس اقتصادی محسوب می شوند، افزود: تحریم ها نیز برغم آثار سوئی که بر روند رشد اقتصادی می گذارند به تنهایی عامل کندی رشد اقتصاد نیستند زیرا پیش از تحریم ها نیز با رشد نزولی اقتصادی مواجه بودیم. وی با طرح پرسشی مبنی بر اینکه علت سیر نزولی و کاهش رشد اقتصادی در ایران برغم وجود داشتن امکانات و منابع سرمایه گذاری، منابع انسانی متخصص، منابع اولیه تولید و تلاش همه مسئولان برای به حرکت درآمدن چرخه اقتصادی چیست؟ اظهارداشت: رسیدن به چرایی این پرسش می تواند راهگشای حل بحران های اقتصادی در کشور باشد. طلایی، تغییر در میزان مصرف را عاملی برای پویایی اقتصاد کشور ذکر و عنوان کرد: در صورتی که آیتم مصرف تحریک شود، شاخص های اشتغالزایی افزایش می یابد. وی تاکید کرد: در صورتی تغییر در میزان مصرف چاره ساز رفع بحران های اقتصادی است که

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود