13 شهریور 1390
شماره خبر: 1335

بهبود وضعيت مديريت پسماندها، نيازمند توجه وهمكاري تمامي دستگاهها است

سپیدار‌آنلاین: گروه ---

بهبود وضعيت مديريت پسماندها، نيازمند توجه وهمكاري تمامي دستگاهها است

مديركل حفاظت محيط زيست البرز گفت: بهبود وضعيت مديريت پسماندها، نيازمند توجه، مشاركت و همكاري تمامي دستگاهها و سازمانهاي مسوول است.
'حسن پسنديده' افزود: با تشكيل اداره كل حفاظت محيط زيست استان البرز، يكي از اولويت ها و برنامه هاي مهم محيط زيست توجه ويژه به وضعيت مديريت تمامي پسماندها و ساماندهي آن است.
وي اظهارداشت: دبيرخانه كميته پسماندها در اداره كل در جهت پيگيري تمامي امور مرتبط فعاليت خود را آغاز كرده و دستيابي به وضعيت مطلوب نيز مستلزم اقدامات موثر، توجه و مشاركت و همكاري تمامي دستگاهها و سازمانهاي مسوول و افراد حقيقي و حقوقي است.
پسنديده گفت: روند مديريت اجرايي پسماندها در استان رو به بهبود است ، با اين حال در بعضي حوزه ها ، مسوولين بايد توجه بيشتري درمورد وظايف قانوني خود در حوزه نظارت يا مديريت اجرايي داشته باشند.
وي درخصوص وضعيت موجود پسماند در استان افزود: يكي از مواردي كه در سطح استان از جمله شهر كرج بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد، موضوع تفكيك زباله از مبداء است.
اين مسوول يادآور شد: براساس قانون و آيين نامه اجرايي مديريت پسماند، شهرداري ها در مراكز استانها و شهرهاي بالاتر از يك ميليون نفر تا پايان سال 90 و در ساير شهرها تا پايان سال 92 بايد همه پسماندهاي عادي را بصورت تفكيك شده جمع آوي كنند اين در حالي است كه عمليات آموزش شهروندان در مناطق محدودي از شهر كرج آغاز و در ساير شهرها هنوز عملياتي نشده است و شهرداريها مي بايست اقدامات خود را با سرعت بيشتري آغاز و دامنه فعاليت نيز گسترش يابد.
مديركل حفاظت محيط زيست استان البرز گفت: با تمامي فرمانداريهاي استان نيز هماهنگي لازم جهت تشكيل و فعال سازي كارگروه پسماند در جهت نظارت و بهبود روند مديريت پسماند و مشاركت هرچه بيشتر دستگاههاي مسئول و انجام پيگيري هاي مورد نظر بعمل آمده است.
اين مسوول همچنين از روند كند مطالعات طرح جامع تفصيلي پسماند شهرستان كرج توسط سازمان پسماند انتقاد و بر انجام تمامي مراحل مطالعات مذكور و همكاري شهرداري شهرهاي تابعه با سازمان مذكور تاكيد كرد.
پسنديده همچنين در خصوص مديريت بروضعيت شيرابه ها در مركز دفن زباله كرج افزود: يكي از مهمترين معضلات زيست محيطي در مراكز دفن زباله، موضوع شيرابه هاي توليدي ناشي از دفن زباله است كه اساسا شيرابه هاي ايجاد شده در مركز دفن زباله كرج نيز همواره يكي از دغدغه هاي جدي در حوزه محيط زيست است كه بعنوان يكي از عوامل تهديد كننده آلودگي منابع آب تلقي شده كه در صورت نشت و نفوذ شيرابه ها به منابع آب زيرزميني ضمن آلودگي آب، تهديد جدي عليه بهداشت و سلامت عموم است.
وي اقدامات بعمل آمده توسط سازمان پسماند را در جهت كنترل و مهار شيرابه ها ناكافي دانست و اظهار داشت: با گذشت چندين سال از بهره برداري سايت مركز دفن حلقه دره، مسوولين مربوطه در چند مرحله صحبت از ساخت سيستم تصفيه خانه جهت تصفيه شيرابه ها را عنوان كردند كه هيچگاه اين موارد اجرايي نشده، لذا مسئوليت بروز هرگونه پيامد زيست محيطي نيز متوجه سازمان مذكور است.
پسنديده هرگونه چراي دام در مراكز دفن زباله را نيز ممنوع دانست و گفت: شهرداي ها و دستگاههايي كه مسئوليت نظارت بر سلامت و نحوه تغذيه دامها را به عهده دارند مي بايست با اتخاذ تدابير لازم از ورود هرگونه دام به مراكز دفن و تغذيه زباله اكيدا خودداري كرده و خاطيان را به مراجع ذيصلاح و قضايي جهت رسيدگي معرفي كنند.
مديركل حفاظت محيط زيست درخصوص نحوه نظارت و مديريت ساير پسماندها افزود: بر اساس ماده 11قانون مديريت پسماند، ضوابط و روشهاي مربوط به مديريت اجرايي اينگونه پسماندها از جمله پسماندهاي كشاورزي، پزشكي، صنعتي و ... توسط سازمان حفاظت محيط زيست با همكاري وزارتخانه هاي ذيربط تهيه شده و مسئوليت نظارت بر اجراي ضوابط و روشهاي مصوب در استان را دستگاههاي مرتبط با اين پسماندها از جمله جهاد كشاورزي، بهداشت و درمان و صنايع و معادن اعلام داشت.
پسنديده در خصوص وضعيت مديريت پسماندهاي صنعتي و ويژه در استان نيز گفت: مطالعات كمي و كيفي اينگونه پسماندها و همچنين مكانيابي جهت امحا اين پسماندها از سوي اداره كل حفاظت محيط زيست استان انجام شده و در صورت تائيد اراضي پيشنهادي از سوي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان و واگذاري اراضي مذكور به اشخاص حقيقي و حقوقي طي مراحل قانوني، مشكلات زيادي در حوزه پسماندهاي ويژه در استان البرز مرتفع خواهد شد.



منبع : خبرگزاري ايرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود