29 بهمن 1395
شماره خبر: 174871

چه کسانی در ایام فاطمیه جنگ شادی برگزار کردند

سپیدار‌آنلاین: گروه تنور داغ

چه کسانی در ایام فاطمیه جنگ شادی برگزار کردند


اگر چه رهبری عظیم‌الشان انقلاب اسلامی بارها بر ضرورت هوشیاری مردم و مسؤولان در برابر تهاجم فرهنگی هشدارهای صریحی را بیان فرموده‌اند، اما غفلت‌ در این زمینه همچنان وجود دارد.
مقام عظمای ولایت طی سال‌های اخیر یکی از اصلی‌ترین نقاط آسیب از دید دشمنان اسلام و انقلاب را موضوعات فرهنگی معرفی فرموده و به همین دلیل بارها نسبت به هوشیاری مسؤولان و مردم در قبال تهاجم و شبیخون فرهنگی دشمن هشدار داده‌اند. از جمله اینکه معظم‌له در یکی از رهنمودها تاکید فرمودند: "دشمن از راه اشاعه فرهنگ غلط – فرهنگ فساد و فحشا – سعی می‌کند جوان‌های ما را از ما بگیرد." و یا اینکه تاکید می‌فرمایند: " کاری که دشمن از لحاظ فرهنگی می‌کند، یک تهاجم فرهنگی بلکه باید گفت یک «شبیخون فرهنگی» یک «غارت فرهنگی» و یک «قتل عام فرهنگی» است." رهبری عظیم‌الشان انقلاب اسلامی همچنین در راهنمایی دیگری فرموده‌اند: " امروز دشمن این کار را با ما می‌کند، چه کسی می‌تواند از این فضیلت‌ها دفاع کند؟ آن جوان مؤمنی که دل به دنیا نبسته، دل به منافع شخصی نبسته و می‌تواند بایستد و از فضیلت‌ها دفاع کند، کسی که خودش آلوده و گرفتار است که نمی‌تواند از فضیلت‌ها دفاع کند! این جوان با اخلاص می‌تواند دفاع کند، این جوان، از انقلاب، از اسلام، از فضایل و ارزش های اسلامی می تواند دفاع کند، چندی پیش گفتم: «همه امر به معروف و نهی از منکر کنند» الان هم عرض می‌کنم: نهی از منکر کنید. این، واجب است این، مسؤولیت شرعی شما است. امروز مسؤولیت انقلابی و سیاسی شما هم هست."
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در جای دیگری نیز می‌فرمایند: "ما ایرانی‌ها با چند هزار سال سابقه، لباس بومی نداریم و لباس محلی را نمی‌شناسیم، در حالی که خیلی از کشورهای دیگر دنیا دارند، البته لباس بومی، مانع پیشرفت هم نیست؛ اما ما نداریم؛ چون آنها نگذاشتند این، عمل به همان توصیه‌‌ای است که می‌گفت ایرانی باید از فرق سر تا نوک پا فرنگی شود! ببینید خود باختگی تا کجا. اینکه من همیشه می‌گویم تهاجم فرهنگی، تهاجم فرهنگی این است."
* غفلت در برابر تهاجم فرهنگی دشمنان از کجا ناشی می‌شود؟
با وجود رهنمودها، هشدارها، اخطارها و حتی اتمام حجت‌های مقام عظمای ولایت، باز هم شاهد هستیم که برخی آگاهانه و یا از روی عمد، به دنبال سست کردن اعتقادات مردم ولایی و انقلابی کشورمان به ویژه نسل جوان هستند. طی سال‌های اخیر به شدت مراسم‌های معنوی و ارزشی و مذهبی به ویژه مراسم‌های سوگواری و عزدارای برای اهل بیت (ع) از سوی دشمنان اسلام و انقلاب مورد هجمه قرار گرفته و حتی تمسخر شده است. به عنوان نمونه دست‌های پلید بسیاری در سال‌های اخیر برای کنار گذاشتن مراسم سوگواری دخت مکرم نبی گرامی اسلام (ص) حضرت زهرا (س) و دور کردن مردم از حضور در این مراسم معنوی و ارزشی به کار افتاده است. بر اساس نظرات مراجع معظم تقلید، در زمان و تاریخ دقیق شهادت فاطمه زهرا (س) اختلاف نظر است. در یکی از گزارش‌ها پیرامون تاریخ شهادت حضرت زهرا (س) چنین آمده است:‌ "درباره تاریخ شهادت حضرت زهرا (س) روایات مختلفی وجود دارد و از 40 روز تا 6 ماه بعد از رحلت پیامبر(ص) بیان شده است. اما میان علمای شیعه، دو احتمال معتبر است، هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر (ص) یا نود و پنج روز بعد از رحلت ایشان. بنابراین با توجه به رحلت پیامبر اسلام (ص) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخه سیزدهم تا پانزدهم جمادی الاول، شهادت حضرت زهرا(س) است و این ایام را فاطمیه اول می‌‌خوانند. اما بنا به روایت نود و پنج روز، شهادت حضرت (س) در سوم تا پنجم جمادی‌الثانی است و این ایام را فاطمیه دوم می‌‌خوانند. بنابراین ایام فاطمیه جمعا 6 روز بوده، سه روز در ماه جمادی‌الاول و سه روز در ماه جمادی الثانی. فاطمیه اول از 13 تا 15 جمادی‌الاول بوده و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادی‌الثانی است و شاید علت اینکه سه روز در هر ماه به عنوان روز شهادت آن حضرت (س) معرفی شده به این دلیل است که این احتمال وجود دارد که ماه‌های قمری از رحلت پیامبر(ص) تا شهادت حضرت زهرا (س)، 29 روز باشند. حال آنکه در صورت کامل بودن ماه‌های قبل، روز شهادت 13جمادی‌الاول و یا سوم جمادی‌الثانی خواهد بود. چرا که طبق تقویم حداکثر سه ماه قمری 29 روزه و حداکثر 4 ماه قمری 30 روزه می‌توانند پشت سر هم قرار گیرند. اما در عرف، به دهه دوم‌جمادی الاول، از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنابر قول 75 روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده است دهه فاطمیه اول و به دهه اول جمادی الثانی از اول تا دهم جمادی الثانی که طبق قول 95 روز، شهادت حضرت زهرا(س) در آن واقع شده، دهه فاطمیه دوم گفته می‌شود."
* برگزاری جنگ شادی در ایام فاطمیه!
بارها مراجع معظم تقلید تاکید کرده‌اند که بر عموم مسلمانان لازم است که حرمت ایام شهادت دخت گرامی نبی مکرم اسلام (ص) حضرت فاطمه زهرا (س) را رعایت کرده و از جشن و شادی و سرور در این ایام بپرهیزند. توصیه‌ای که متاسفانه به نظر می‌رسد برخی آگاهانه و یا بر اساس غفلت در شهر هشتگرد مرکز شهرستان ساوجبلاغ آن را نادیده گرفته‌اند. طی روزهای اخیر پوسترهای زیادی در فضای مجازی منتشر شده که نشان می‌دهد عده‌ای قصد دارند در تاریخ دوم اسفند ماه سال جاری و همزمان با ایام فاطمیه جنگ شادی با حضور طنزپردازان در شهر هشتگرد برگزار کنند.
* بی‌اطلاعی مدیر ارشاد ساوجبلاغ
در همین ارتباط خبرنگار فارس با حسین زودبین مدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوجبلاغ تماس گرفت و از وی پرسید به چه علت در ایام فاطمیه مجوز برگزاری جنگ شادی در ساوجبلاغ صادر شده است. وی در پاسخ هرگونه صدور مجوز را تکذیب کرد. سپس خبرنگار فارس اطلاعات منتشر شده در فضای مجازی را در اختیار مدیر ارشاد ساوجبلاغ قرار داد و وی نیز تاکید کرد: اگر این مراسم صحت داشته باشد، از سوی ارشاد مجوزی دریافت نکرده و جلوی اجرای آن گرفته خواهد شد. حسین زودبین قول داد که موضوع را پیگیری و نتیجه را به خبرگزاری فارس در استان البرز اطلاع دهد که تا زمان انتشار گزارش فوق دیگر تماسی با وی برقرار نشد.

منبع فارس

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود