نقش البرز در نقشه سند آمایش سرزمینی کشور کجاست
سپیدارآنلاین: گروه سیاسی
نماینده عالی دولت در استان، با اشاره به اینکه سی و یکمین استان کشور از ابعاد مختلفی می تواند در سند آمایش سرزمینی پیشتاز سایر استانهای کشور باشد، گفت: باید راهبرد و نقش اصلی استان البرز در برنامه ششم توسعه و سند آمایش سرزمینی مشخص شود.
"سیدحمیدطهائی"در دوره آموزشی برنامه ششم توسعه که در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: البرز به عنوان بخشی منفک شده از تهران در قالب برنامه ششم توسعه و با سندآمایش سرزمینی شاکله خود را پیدا خواهد کرد. وی افزود: با تدوین سندآمایش استان، اسناد توسعه ای در بخش های مختلف نیز تدوین می شود که البته به جهت محدودیت اطلاعات از استان از یک سو، ابعاد فراگیر استعدادهای البرز از سوی دیگر و لزوم تطابق بخشی منابع استانی با ظرفیت ها در کنار تعریف کارکردهای ملی ،کار تدوین سندآمایشی سرزمینی استان کمی دشوارتر خواهد بود.
البرز ستاره دار علم و فناوری در کشور است؛ صنعت مغفول نماند
طهائی با تأکید بر اینکه در نقشه دو سند برنامه ششم توسعه و آمایش سرزمین استان، نقش و راهبرد البرز باید مشخص شود، تصریح کرد: استان البرز در حوزه دانش و علوم پیشتاز، و به نوعی ستاره هایش از سایر استانها بیشتر است و اگر نام استان علم و فناوری را بر روی البرز قرار دهیم نباید حوزه صنعت که در آن بخش نیز برخوردار از مقام های شاخص در سطح ملی هستیم، مغفول بماند.
سی و یکمین استان کشور در کریدور شمالی – جنوبی خاورمیانه
استاندار البرز ادامه داد: از سوی دیگر این استان یکی از هاب های ملی و در کریدور شمالی – جنوبی خاورمیانه قرار دارد که این ظرفیت نیز باید در تدوین اسناد توسعه ای مورد توجه قرار گیرد تا بتوان از ظرفیت های موجود به نفع توسعه استفاده کرد. طهائی تصریح کرد: استقرار فرودگاه پیام نیز به عنوان شاهراه هوایی در کشور بسترساز توسعه ناوگان هوایی در این استان است که باید در بخش سندآمایش برای آن برنامه ای مجزا دیده شود. وی افزود: البرز در تمامی حوزه ها می تواند سرآمد باشد اما باید شاخص ترین المان و راهبردی که کارکرد این استان را تعریف می کند و متمایز از سایر استانهاست، در برنامه ششم توسعه تعریف شود. در این دوره آموزشی، نقشه راه سندبرنامه ششم توسعه در تطابق با شاخص ها و ظرفیت استان در بخش های آموزش، رشد اقتصادی، نرخ بیکاری، بهبود سرمایه گذاری، شاکله اجتماعی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت و سیاست های این برنامه فرا دستی مطابق با راهبردهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری با لحاظ مولفه های اقتصاد مقاومتی، علم و فناوری و تعالی و فرهنگسازی تبیین شد.