من دغدغه دارم پول بیت المال بیهوده صرف کارگروه اشتغال شود
سپیدارآنلاین: گروه سیاسی
نماینده عالی دولت در استان البرز، با بیان اینکه جلسات کارگروه اشتغال استان باید خروجی داشته باشد و هزینه ای مضاعف بر دوش بیت المال نشود، تشکیل دبیرخانه کارگروه اشتغال را با مشورت از مدیران دانشگاه ها و صاحبنظران این حوزه، کرسی ای برای دریافت نظرات مسئولان و طرح در کارگروه استانی جهت اخذ مصوبات عنوان کرد.
سیدحمیدطهائی در کارگروه اشتغال استان که در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، ضمن اظهار گلایه از عدم حضور بخش آموزش و مسئولان دانشگاه ها و صندلی های خالی این سالن، گفت: پیش تر اعلام کرده ام که دانشگاه با ارائه راهکاری حداقل 20 درصد سهم اشتغال فارغ التحصیلان خود را عملیاتی کند.
ضرورت حضور هیئت رییسه دانشگاه ها در کارگروه اشتغال استان
وی با بیان اینکه دانشگاه ها باید به فکر رشته هایی باشند که جامعه به آن نیاز دارد، افزود: دست اندرکاران امر اشتغال با مشارکت بانک ها و موتورهای محرک دیگری وارد میدان شوند.
تشکیل دبیرخانه کارگروه اشتغال استان البرز
طهائی تشکیل دبیرخانه کارگروه اشتغال استان را به منظور جمع بندی پیشنهادات و راهکارهای افزایش شغل در دستور کار این نشست قرار داد. استاندار البرز با ابراز تأسف از اینکه وضعیت اشتغال زایی در استان هنوز به نقطه مطلوب نرسیده است، گفت: با تلاش مسئولان و عزم جدی در کارآفرینی و ایجاد شغل امید می رود که بتوانیم آمارها و نویدها خوبی را به رسانه ها اعلام کنیم. وی در ادامه با تأکید بر اینکه جلسات کارگروه اشتغال نباید بدون خروجی باشد، تصریح کرد: من دغدغه دارم خروجی این جلسات هدر رفت پول بیت المال و صرف آن جهت هزینه آب و برق و.. باشد.
مدیران غائب بازخواست می شوند نماینده عالی دولت در استان البرز در محور دیگری از سخنان خود مدیران غایب در این کارگروه را مورد خطاب قرار داد و به معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای تکلیف کرد تا مدیران غایب بازخواست شوند و از جلسات آتی نیز از اعزام نماینده خودداری کنند و باید شخصاً در جلسات حاضر شوند.
راهبردهای اقتصاد مقاومتی در تحقق سهم اشتغال دیده شود
طهائی همچنین با بیان اینکه راهبردهای اقتصاد مقاومتی باید در تحقق سهم اشتغال بکار گرفته شود، افزود: تا کنون 120 جلسه در هیئت دولت تشکیل شده است وی ادامه داد: ستاد رفع موانع تولید باید در بخش اشتغال تأثیرگذارتر باشد.
لزوم تحلیل بر آمار اشتغال و بیکاری در استان برای برنامه های آتی
وی همچنین با طرح سئوالاتی نظیر اینکه چه تعداد از آمار بیکاران در استان بومی هستند؟ تعداد فارغ التحصیلان بیکار؟ رشته های بدون بازار کار ؟ و.... تصریح کرد: آمار اشتغال و بیکاری در استان باید تحلیل شود و براساس آن برنامه ریزی استانی صورت گیرد.
ارائه راهکار تولید شغل در شرایط پسا تحریم
طهائی در ادامه تبیین عملیاتی نقش شکست حصراقتصادی و تحریم ها در اشتغال را مورد تأکید قرار داد و گفت: اکنون که تحریم ها و محاصره اقتصادی با هدایت های داهیانه مقام معظم رهبری شکسته شده است، باید بررسی شود که چگونه می توان از شرایط جدید به نفع کشور با ایجاد کار و شغل استفاده کرد.
سهم البرز از هیئت های خارجی کجاست؟
وی همچنین با اشاره به غیبت مدیران اتاق بازرگانی در جلسه کارگروه اشتغال استان و طرح این سئوال کلیدی که به واقع سهم البرز از سفر هیئت های خارجی این اتاق کجاست؟ افزود: اتاق بازرگانی به جهت روابط قوی که با بخش خصوصی و رابطان اقتصادی خارجی و بازارهای جهانی دارد در این زمینه می تواند نقش کلیدی را ایفا کند، چرا که به تمام مشکلات و کمبودهای موجود اشراف دارد و از سویی ارتباطات قوی خود را نیز دارد و انتظار و توقع نیز می رود که از ظرفیت اتاق و نهادهای مردمی استفاده شود. تقویت دانشگاه ها در کارگروه اشتغال استان، تقویت کمیته های تخصصی، متناسب سازی نظام آموزشی مطابق با فضای کسب و کار، بررسی میزان سهم تسهیلات بانک ها در سال 94، عارضه یابی اشتغال در استان و... از جمله محورهایی بود که در این نشست مورد بررسی و مواردی از آن به عنوان مصوبه قابل پیگیری شد. خلیلی مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان البرز نیز در این جلسه گزارشی از سهم اشتغال استان ارائه داد. طبق آمار اعلام شده متقاضیان اشتغال که در سامانه وزارت کار ثبت نام کرده اند، طی دو سال 92 و 93، یک میلیون و 108 هزار نفر بوده اند که 60 هزار نفر آن سهم البرز است. در حال حاضر بیشترین آمار متقاضیان کار در استان البرز فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی هستند. گفتنی است، در این کارگروه استانی هر یک از مدیران صاحبنظر راهکارهایی را برای ایجاد شغل ارائه کردند که در دستور کار بررسی توسط دبیرخانه کارگروه قرار گرفت.