احیاء و بازسازی بافت های تاریخی فرصتی برای سرمایه گذاری است
سپیدارآنلاین: گروه شهری
سپیدار آنلاین: مدیر حوزه سرمایه گذاری و مشارکت های شهرداری کرج گفت: احیاء و بازسازی بافت های تاریخی و قديمي فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری تلقی می شود.
سید محمد جواد حسینی با اشاره به این مهم، افزود: تحقق این امر از سوی اداره مشارکت های شهرداری کرج به جد دنبال می شود. وی ادامه داد: ارزش های فرهنگی و تاریخی در دل بافت های تاریخی نهفته شده است که با توجه به این مهم نقش بسزایی در ارائه جلوه هایی از فرهنگ گذشته و نمادهای هویت ملی دارند. این مسئول با تاکید بر انتقال این نمادها به نسل های آینده، اظهارداشت: این موضوع می تواند به عنوان برنامه ای قابل اجرا در برنامه های مدیریت شهری قرار گیرد. حسینی با اشاره به استعدادهای تاریخی موجود در کلانشهر کرج، گفت: شهر کرج از بهم پیوستن شهرک های اطراف به کلانشهری با دو میلیون نفر جمعیت تبدیل شده است که یکی از مولفه های مهم آن نیز وجود آثار باستانی ثبت شده و ارزشمندی از قبیل کاروانسرای شاه عباسی، کاخ سلیمانیه، پل قدیمی کرج، امامزاده حسن (ع)، قلعه صمصام و ... می باشد. وی با اشاره به بررسی های صورت گرفته در فضای شهری همچنین آثار ارزشمند داخل بافت شهر، اظهارداشت: بررسی های فوق با هدف هویت بخشی به شهر و ساماندهی فضای مرکزی آن، همچنین اجرای پروژه احیاء و بازسازی بافت های تاریخی شهر کرج صورت گرفته است. این مسئول گفت: پرژوه احیاء بافت های تاریخی کرج در حال حاضر مطالعه و طراحی شده است که با توجه به خروجی های این مطالعات می توان گفت، این پروژه می تواند به عنوان یک طرح وسیع شهری ، بافت مرکزی را از حالت فرسوده و متروکه بصورت زنده ترین و با هویت ترین بخش شهری درآورد.
حسینی خاطرنشان کرد: اجرای این طرح همچنین می تواند فضای تاریخی و مذهبی و فرهنگی شهر را احیا و موجب جذابیت بیشتر در دید شهروندان شود ضمن آنکه این طرح می تواند، زمینه های مناسب را برای رشد و تحول همچنین ارتقاء جایگاه شهر کرج به عنوان یک کلانشهر را در شبکه کشوری فراهم آورد. مدیر حوزه سرمایه گذاری و مشارکت های شهرداری کرج در خصوص عناصر و فرصت های سرمایه گذاری بر پروژه های تاریخی سطح شهر، بیان کرد: ایجاد هتل و فضای اقامتی، پارکینگ طبقاتی، ترمینال درون شهری شامل ایستگاه اتوبوس، سواری باسیستم کنترل خطوط و خدمات، ایجاد فضای تجاری شامل راسته بازارها با رده بندی مشاغل داخل بازار از جمله طرح هایی است که می تواند در گستره بافت های تاریخی اجرایی شود. حسینی افزود: ایجاد فروشگاه ها با دارا بودن مایحتاح و سوغات گردشگر ، بازارهنر شامل عرضه محصولات فرهنگی، هنری و صنایع دستی و بخش های مدیریتی، سرویس های بهداشتی و خدماتی از جمله دیگر امکاناتی است که می توان برای این فضا ها در نظر گرفت. وی در خصوص اجرای طرح های احاء و نوسازی بافت تاریخی مذهبی امامزاده حسن (ع) عنوان کرد: از اقداماتی که در این فضا قابلیت اجرا دارد، احداث صحن با محوطه سازی مناسب، احداث سر در مناسب با صحن، احداث فضاهای شبستان ها و فضا های جنبی لازم و احداث سرویس های بهداشتی و خدماتی است. این مسئول با تاکید بر در نظر داشتن فضاهای فرهنگی در بستر های شهری اظهارداشت: برنامه های اداره سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری برای تحقق این مهم شامل توسعه کتابخانه بزرگ کرج، کلاس های آموزش هنر، فرهنگسرا ها می باشد. حسینی ادامه داد: ایجاد فضای مناسب به منظور برگزاری نمایشگاه های مختلف فرهنگی، عبادی، صنایع دستی و در نظر گرفتن محوطه های سنتی از جمله این فضا های می باشد. وی در خصوص پتانسیل های موجود درکاروانسرای شاه عباسی عنوان کرد: در این خصوص نیز پس از آزاد سازی محوطه اطراف، محوطه سازی، نورپردازی کاروانسرا در دستور کار قرار می گیرد.
منبع: کامنا