آیا نوشیدن روزانه دمنوش عارضه دارد
سپیدارآنلاین: گروه جالب و خواندنی
چند وقتی است دمنوشهای گیاهی و میوهای مورد استقبال و مصرف برخی خانوادهها قرار گرفته است. البته این استقبال دلایل مختلفی دارد؛ برخی برای نفع درمانی از این دمنوشها استفاده میکنند.
تعدادی برای تنوع بخشیدن به نوشیدنی روزانه آن را جایگزین چای کردهاند و بعضی هم به خاطر آن که به اطرافیان ثابت کنند آدم شیک و باکلاسی هستند، جعبه آن را روی میز کارشان میگذارند یا برای پذیرایی استفاده میکنند، اما پرسش اینجاست چه تفاوتی میان دمنوش با جوشانده گیاهی وجود دارد؟ آیا به دمنوشها رنگ و طعم اضافه میشود؟ دمنوشهایی که حاوی چند گیاه مخلوط است تاثیر بهتری دارد یا آنهایی که از یک گیاه تهیه شده است؟ آیا از دمنوشها همچون چای میتوان به صورت روزانه استفاده کرد؟ مصرف دمنوشها به شکل کیسهای بهتر است یا فلهای؟
فرق دمنوش با جوشانده در چیست؟
اغلب گیاهان بافت سفت و خشنی دارند که بدن قادر به هضم این بافت و دسترسی به ترکیبات مفید آن نیست. در نتیجه برای آن که ما بتوانیم از این ترکیبات سودمند نفع ببریم با خیساندن گیاه در آب، دمکردن یا جوشاندن به اثرات مهم آن دست مییابیم. البته باید بدانید دم کردن و جوشاندن گیاهان دو روش مختلف است و نوشیدنی حاصل از هر روش، خاصیت و تاثیر جداگانهای بر بدن میگذارد. بیشتر ادویهها، میوهها، برگ، ساقه یا ریشه گیاهان را میتوان خشک و پودر کرد و برای تهیه دمنوش استفاده کرد. در این روش گیاه را کوبیده و در آب جوشیده شده به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در حالی که در ظرف بسته است، روی بخار ملایم قرار میدهند و بعد صاف میکنند. نوشیدنی حاصل از برگهای چای، گل گاوزبان، گل ختمی، بهلیمو، سنبلالطیب یا انواع چای میوهای نوعی دمنوش گیاهی است، اما در مقابل اگر گیاه را مستقیم با آب سرد یا گرم بجوشانند جوشاندهای به دست میآید که خاصیت و اثر آن قویتر از دمنوش است، چراکه حین جوشاندن مواد بیشتری از گیاه خارج میشود و توصیه آن است برای مصارف روزانه از دمنوش استفاده شود. البته به این معنا نیست که جوشانده بر دمنوش برتری دارد و تصمیم بگیرید هر نوع گیاهی را در آب بجوشانید تا نفع بیشتری از آن ببرید. بسیاری از گیاهان باید به صورت دمکرده استفاده شود و اگر بر اثر ناآگاهی یا غفلت جوشانده شود خاصیت آن تغییر میکند و گاهی موادی از گیاه آزاد میشود که دارای عوارض ناگواری خواهد بود. در نتیجه از جوشاندن گیاهانی