روزهداران البرزی بیرق عزا برافراشتند
سپیدارآنلاین: گروه گزارش
با فرارسیدن شب نوزدهم ماه مبارک رمضان و نخستین شب از لیالی پر خیر و برکت قدر، مردم مومن و روزهدار استان البرز آماده برگزاری مراسم معنوی احیاء و عزاداری امیرالمومنین علی (ع)
هستند.
شب قدر در دین مبین اسلام از اهمیت و ارزش والایی برخوردار است و دلیل این اهمیت را میتوان از میان آیات الهی کلامالله مجید دریافت. سوره قدر یکی از مهمترین سورههای قرآن است و در آن ویژگیهایی برای شب قدر ذکر شده است که مهمترین آنها عبارت است اینکه قرآن در این شب به صورت کامل بر دل مبارک و مطهر رسول اکرم (ص) نازل شده است. همچنین در این شب، خیر و برکت عبادات مسلمانان بیش از عبادت در هزار ماه است و در این شب درهای رحمت پروردگار به سوی بندگانش باز میشود. شب قدر در تعالیم دینی مسلمانان از جایگاه بسیار والایی برخوردار است و مومنانی که در طول ماه مبارک رمضان چشم و دل خود را با روزهداری بر تمام مظاهر دنیوی میبندند، با راز و نیاز و عبادت از درگاه حضرت حق برای آمرزش گناهان خود و زدودن دلهایشان از زنگارها دعا میکنند.
این وعدهای است که پیامبر گرامی اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) به مسلمانان داده و احادیث و روایات معتبر بسیاری در این زمینه وجود دارد. از جمله آنکه حضرت رسول (ص) میفرمایند: "کسانی که شب قدر را احیا بدارند و مؤمن باشند و به روز جزا اعتقاد داشته باشد، تمامی گناهانش آمرزیده میشود. از امام صادق (ع) نیز روایت شده است که ایشان درباره شب قدر میفرمایند: "از کتاب خدا استفاده میشود که شماره ماههای سال نزد خداوند، دوازده ماه است و سرآمد ماهها ماه رمضان است و قلب ماه رمضان لیلةالقدر است. در روایت موثق دیگری به نقل از امام باقر (ع) آمده است: "عمل صالح در شب قدر از قبیل نماز، زکات و کارهای نیک دیگر بهتر است از عمل در هزار ماهی که در آن شب قدر نباشد. اگر چه تاریخ دقیق شب قدر برای مسلمانان همچون رازی سر به مهر است، اما بر اساس روایات و احادیث معتبر از پیامبر گرامی اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) یکی از شبهای 19، 21 و یا 23 ماه مبارک رمضان به احتمال فراوان شب قدر است. از سوی دیگر در شب 19 ماه مبارک رمضان یکی از منفورترین افراد تاریخ تیغ کینه تمام ظالمان جهان را بر فرق مبارک امیر عاشقان علی (ع) فرود آورد و شب 21 این ماه مبارک مصادف با شهادت امیرالمومنین است. تقارن لیالی قدر با شهادت امام مظلومان موجب شده است که مردم شیعه و ولایتمدار ایران اسلام در طول قرنها مراسم ویژهای را در این شبها برگزار میکنند. مردم مومن استان البرز نیز هر ساله در شبهای قدر با حضور در اماکن متبرکه، مساجد، حسینهها و تکایای مذهبی مراسم معنوی و مذهبی ویژه لیالی قدر را برگزار کرده و تا سحرگاه عبادت میکنند. نهادهای دینی استان البرز امسال نیز اقدامات و تمهیداتی را برای مردم فراهم کرده و از هماکنون اماکن متبرکه استان و مساجد پذیرای مردم روزهدار هستند.
برگزاری مراسم احیاء در تمام مساجد استان البرز
در همین رابطه حجتالاسلام والمسلمین سید عباس مسعودی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان البرز گفت: برای برگزاری مراسم معنوی احیاء تمام مساجد استان البرز آماده شده و این مراسم از نماز مغرب و عشاء تا سحر برگزار خواهد شد. وی تصریح کرد: در کنار برگزاری مراسم احیاء در مساجد استان البرز، مبلغان دینی نیز از سوی تبلیغات استان البرز انتخاب و امشب به صورت ویژه در تمام مساجد و اماکن متبرکه استان البرز اقدام به برگزاری مراسم سخنرانی و پرسش و پاسخ خواهند کرد.
برگزاری مراسم لیالی قدر در تمام بقاع متبرکه البرز
در همین رابطه مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان البرز نیز چندی پیش از برگزاری مراسم لیالی قدر در تمامی بقاع متبرکه و اماکن مقدس این استان خبر داد. حجتالاسلام ابوالفضل بنیاحمدی اظهار داشت: طی قرنهای اخیر همواره مساجد، حسینهها، بقاع متبرکه و اماکن مقدس در شبهای قدر شاهد حضور گسترده مردم و برگزاری این مراسم بوده و امسال نیز امکانات لازم در تمام بقاع متبرکه استان البرز در این زمینه فراهم شده است. بنیاحمدی ادامه داد: مردم روزهدار و ولایی استان البرز میتوانند در شبهای قدر از پیش از افطار در بقاع متبرکه حضور یافته و پس از برگزاری نماز مغرب و عشا، تا سحر آئینهای معنوی و مذهبی مربوط به لیالی قدر و همچنین مراسم سوگواری و عزاداری حضرت علی (ع) را برگزار کنند و برای این منظور امکانات لازم فراهم شده است. وی تاکید کرد: تلاشهای بسیاری در این زمینه از جمله حضور علمای دینی و همچنین قاریان ممتاز در