رشد سرانهها در فردیس همزمان با هفته دولت
سپیدارآنلاین: گروه گفتگو
فرماندار فردیس، تقویت زیرساخت ها و رشد سرانهها را به عنوان نقطه هدف و اولویت برنامههایش اعلام کرد و گفت: روند ارتقای زیرساختها و سرانههای آموزشی و درمانی ، خدماتی، حمل و نقل، آبرسانی و غیره مثبت بوده اما پیگیریها در حوزه تعیین حریم شهرستان و انتزاع فردیس هنوز به نتیجه نرسیده است.
خداداد کاشفی، فرماندار فردیس، در آستانه هفته دولت در مورد اقدامات انجام شده در فردیس از ابتدای دوره خدمتش با شروع سال ۱۴۰۱ تا کنون، گفت: علیرغم همه محرومیتها در شهرستان تلاش کردیم تا همه امور و عقبماندگیها را پیگیری کنیم.برخی از پیگیریها نتیجه بخش بوده و برخی همچنان نیاز به پیگیری دارد. وی لازمه برنامهریزی را شناسایی مشکلات ذکر کرد و افزود: با شناسایی و احصای نظام مسائل فردیس، مشخص شد این شهرستان در اغلب حوزهها به ویژه سرانههای درمانی، آموزشی، ورزشی، خدماتی و غیره دچار کمبود شدید است. بنابراین تامین همه نیازها و کمبودها در اولویت قرار گرفت و ارتقای سرانههای مختلف در فردیس هدفگذاری شد. این مقام مسؤول با بیان اینکه عقبماندگی شهرستان فردیس با روال عادی و بودجه شهرستانی و استانی قابل جبران نیست؛ بر لزوم همت جهادی و عزم همگانی مسوولان تاکید کرد و گفت: تلاش کردیم از طریق اعتبارات ملی و کشوری جبران کمبودها را پیگیری کنیم و از مدیران دستگاهها هم همین امر را درخواست کردم. کمبودهای شهرستان به صورت حضوری در اغلب وزارتخانهها پیگیری شد و نیازها و مشکلات شهرستان را در برنامههای مختلف، حضوری به اطلاع جناب رئیس جمهور رساندم. برخی پیگیریها نتیجه بخش بوده و برخی همچنان در حال پیگیری است.
بیمارستان شهید سلیمانی؛ پروژه ۱۱ ساله فردیس
فرماندار فردیس با اشاره به نبود حتی یک تخت بیمارستانی در شهرستان، بیان کرد: در حوزه درمان تنها بیمارستان فردیس پس از ۱۱ سال فقط ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و آنچه در اولین بازدید از بیمارستان دیدم، در مهلت زمانی تعیین شده، قابل اجرا نبود این امر به اطلاع استاندار رسید و با حمایت و پیگیری ایشان، بازدیدهای مکرر و برگزاری جلسات هفتگی، عملیات اجرایی پروژه بیمارستانفردیس سرعت گرفت. برای تسریع در حل مشکلات نماینده ویژه فرمانداری در بیمارستان فردیس مستقر شد و در نهایت در بهمن ۱۴۰۱ خوشبختانه پیگیریها به ثمر نشست و بخشهایی از بیمارستان راهاندازی شد. وی به بیان مشکلات فردیس در محضر رئیس جمهور اشاره کرد و افزود: در زمان حضور آقای رئیس جمهور در مپنا گلایه کردم که مپنا در حوزه مسؤولیت اجتماعی هیچ کاری برای فردیس انجام نمیدهد. قرار شد زمین در اختیار مجموعه مپنا قراردهیم تا یک بیمارستان و یک مدرسه کار و دانش در شهرستان بسازد.
ارتقای سرانه آموزشی، نقطه هدف ویژه
کاشفی با بیان اینکه کمبود سرانه آموزشی از مهمترین مشکلات شهرستان است، گفت: با پیگیری از مراجع مختلف در سال گذشته ۷ مدرسه افتتاح و ۸ مدرسه کلنگزنی شد که در حال ساخت است. امسال هم در هفته دولت ۵ مدرسه کلنگزنی میشود. وی با اشاره به اینکه برخی وزارتخانهها از محل مسوولیت اجتماعی میتوانند در حوزه آموزشی هزینه کنند، بیان کرد: ساخت مدرسه را از وزارت نفت پیگیری کردم. طی جلسه ای با معاون وزیر، قرار شد وزارت نفت از محل مسؤولیت اجتماعی ۱۰ مدرسه در فردیس احداث کند. قول دادهاند که اگر زمین را تامین کنیم، این وعده اجرایی شود. تحقق این امر توسط دکتر عباسی نماینده البرز در مجلس شورای اسلامی هم پیگیری میشود.
تقویت زیرساختهای اجرایی با طرح حکمرانی اسلامی
وی در ادامه با اشاره به ضعف زیرساختها در بخش مکان، سختافزار و چارت اداریِ دستگاههای اجرایی، گفت: در حال حاضر ساختمان فرمانداری استیجاری است. اجاره ۸ دستگاه دولتی توسط شهرداری تامین میشود و ۲۰ دستگاه دولتی دیگر در فردیس مستاجرند. وی اضافه کرد: برای رفع این مشکل طی جلساتی با سازمان امور اداری استخدامی، طرح ویژهای با عنوان حکمرانی اسلامی آماده شد.هدف اجرای این طرح چابک سازی در راستای انجام بهینه ماموریت است و نیروها بر اساس نیاز دستگاهها به کارگیری میشود. در صورت اجرای این طرح جهشی در تقویت دستگاههای اجرایی در همه حوزههای سختافزار، نرمافزار، نیروی انسانی و غیره اتفاق میافتد تا دستگاهها بتوانند با ارائه خدمات شایسته، انتظارات مردم از حاکمیت را برآورده کنند. طرح حکمرانی اسلامی در صورت ابلاغ به صورت پایلوت کشوری در فردیس اجرا میشود.
پیگیری در حوزه خدماتی از ترافیک تا حملونقل عمومی
کاشفی در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات شهرستان در حوزه خدمات شهر و ترافیک اشاره و اظهار کرد: در این راستا ضمن بررسی موضوعات مختلف با شورا و شهرداریها، پیگیری موضوع کنارگذر شرقی در دستور کار قرار گرفت و با دعوت از معاون وزیرراه و شهرسازی و مدیران کل استان در دستگاههای مرتبط، اعضای شورا و شهرداری فردیس، ضرورت اجرا و موانع موجود در این طرح بررسی شد. وی اضافه کرد: در نتیجه بررسیها مقررشد هر کدام از مسوولان رفع یکی از موانع را از طریق مسؤولان بالادستی و وزارتخانه مربوطه پیگیری کند که در نهایت منجر به تصویب این طرح شد. در صورت اجرای کنارگذرشرقی که به اتوبان همت و اتوبان تهران کرج متصل میشود، ضمن ایجاد دسترسی و مسیری جایگزین برای پل فردیس، حجم قابل توجهی از بار ترافیکی منطقه کاهش مییابد. فرماندار فردیس سهمیه قیر و سهمیه اتوبوس شهرستان را از جمله امور مورد پیگیری و نتیجهبخش برشمرد و گفت: امسال به دنبال این هستیم علاوه بر ۲۴ دستگاه اتوبوس که در سال گذشته مصوب شده بود، سهمیه ۳۵ اتوبوس دیگر را برای شهرستان بگیریم که شامل فردیس و مشکین دشت میشود.
حوزه فرهنگی ورزشی
وی با تاکید بر اینکه ارتقای سرانه ورزشی شهرستان مورد پیگیری قرار دارد، افزود: در حوزه سرانههای ورزشی پیگیری از وزارتخانه صورت گرفت و وعدههایی داده شد اما با تغییر مسوول مربوطه، پیگیریها بی نتیجه ماند و توفیق چندانی نداشتیم. همچنان پیگیر این موضوع هستیم. در حوزه فرهنگی هم طی صحبتی با وزیر محترم ارشاد، قول ساخت یک فرهنگسرا در فردیس داده شد که هنوز اجرایی نشده است.
کمبود آب و تصفیهخانه فاضلاب
کاشفی ضمن عذرخواهی از مردم برای مشکلات قطعی و افت فشار آب در مرداد ماه امسال، گفت: متاسفانه با توجه به نبود زیرساختهای لازم متناسب با جمعیت در حوزه آبرسانی، با قطعی و افت فشار آب در برخی مناطق شهرستان مواجه شدیم. با توجه به اینکه تامین آب فردیس از منابع زیرزمینی است، از سالهای گذشته طرح هایی برای دسترسی شهرستان به آب دو سد طالقان و امیر کبیر پیشبینی شدهاست. وی خط انتقال لوله ۹۰۰ از مخزن ۵ هزار متر مکعبی درپارک جهاننما را طرحی ویژه برای دسترسی شهرستان به آب سد کرج عنوان کرد و افزود: برای عبور خط انتقال لوله ۹۰۰ میلیمتری از شهرک طالقانی که سالها اهالی منطقه مانع میشدند، با آنها صحبت کردم و بالاخره رضایت دادند. در حال حاضر لوله گذاری در شهرک طالقانی انجامشده و باید خط انتقال از اتوبان، جاده مخصوص و ریل راه آهن عبور کند و به مخزن جهان نما برسد. در حال حاضر چاه آبی برای تامین نیاز آبی منطقه در این شهرک حفرشدهاست. فرماندار فردیس اضافه کرد: بودجه لازم برای تسریع در تکمیل پروژه خط انتقال لوله ۹۰۰ بخشی توسط فرمانداری، بخشی توسط استانداری و بخشی توسط اداره آب و فاضلاب تأمین میشود. آبفا متعهد شده طی دو ماه پروژه خط انتقال لوله ۹۰۰ میلیمتری تکمیل و تحویل شود. خط لوله ۵۰۰ میلیمتری که از بخش رزکان به شبکه انشعاب فردیس متصل می شود تکمیل و به صورت آزمایشی وارد مدار شده است. وی در ادامه ایجاد تصفیه خانه فاضلاب را برای شهرستان ضروری دانست و گفت: پساب حاصل از تصفیه خانه فاضلاب، آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز و مصارف غیرشرب را تامین خواهد کرد. با توجه به نیاز شهرستان ایجاد تصفیهخانه فاضلاب را در برنامه امسال قرار دادیم. اعتبار آن را هم مصوب و ماده ۲۳ را هماخذ کردیم. اما برای تأمین زمین تصفیه خانه فاضلاب مشکل داریم که در حال پیگیری آن هستیم.
زمینهای فردیس به مولدسازی نمیرود
وی در مورد فروش زمینهای فردیس در طرح مولدسازی، بیان کرد: با توجه به کمبود زمین در فردیس طی هماهنگی با استاندار البرز و معاون اقتصاد و دارایی استان، زمین هایی که در شهرستان داریم در خود شهرستان جابجا شود و برای فروش به مولد سازی نرود.
تعیین حریم؛ موضوع پرحاشیه فردیس
نماینده دولت در فردیس با اشاره به گذشت بیش از یک دهه از شهرستان شدن فردیس، تعیین تکلیف حریم آن را از مهمترین مسائل منطقه برشمرد و توضیح داد: مسائلی در شهرستان وجود دارد که در آن بخش هیچ کاری انجام نشده و یا در مورد آن تصمیم درستی اتخاذ نشده است. بنابراین باید این تصمیم شکسته و پیگیری برای اصلاح آن انجام شود. در خصوص موضوع حریم شهرستان صورتجلسهای توسط هیات دولت مصوب شده که ملاحظات و آیتمهای اولیهای در آن لحاظ و حریم مشخص شده است. وی اضافه کرد: پس از آن یک صورتجلسه داخلی توسط فرمانداران کرج و فردیس امضا شده که توسط استاندار وقت امضا نشده و در وزارت کشور مانده است. طی این صورتجلسه (توافق دو فرماندار) حدود ۹۰۰ هکتار از حریم و محدوده فردیس کسر شده که بخشی در مشکین دشت و بخشی در فردیس است.منطقه داشلیجه هم که یک پنجم در محمدشهر و بقیه در فردیس است، در مصوبه هیات دولت در محدوده فردیس قرار گرفته است. کاشفی گفت: این موضوع در محضر استاندار البرز مطرح شد و اینکه در توافقنامه فوق، حریم شهرستان لحاظ نشده است. اما کرج زیر بار نمیرود و بر وجود توافقنامه تاکید دارد. در این مورد بیش از ۲۰ جلسه تشکیل شده که هنوز به نتیجه نرسیدهاست. نتیجه این پیگیریها در خصوص تعیین حریم با تصمیم استاندار البرز اعلام میشود.
تعیین مرز فردیس و مشکین دشت
وی در پاسخ به این سوال که آیا حریم و حدود مرزی بین فردیس و مشکین دشت هم تعیین تکلیف میشود، اظهار کرد: این مورد از موضوعات چالشی شهرستان و استخوان لای زخم است که باتوجه به تبعات آن سالهاست مانده و شاید کسی حاضر نشود به این مسئله ورود کند. برای من فرقی نمی کند که کدام قسمت در کدام شهر واقع شود. من به عنوان فرماندار باید ملاحظات هر شهر از جمله درآمد، حریم وغیره را در نظر بگیرم. وظیفه من پیگیری این موضوع است چرا که از سویی بسیاری موارد از جمله طرح تفصیلی، جامع و غیره معطل تعیین حریم و حدود مرزی است. از سوی دیگر شهرستان فردیس از کرج مجزا شده اما اصول اولیه یک شهرستان درآن رعایت نشدهاست و مردم این شهر از امکانات، خدمات و حتی حریم محروم هستند. نتیجه بررسیها در حوزه تعیین حریم بستگی به تصمیم استاندارالبرز دارد.
مسئله انتزاع
فرماندار فردیس در مورد موضوع انتزاع فردیس از کرج، گفت: در این خصوص پیگیری انجام شد و طی جلساتی که با حضور استاندار البرز، مسوولان مربوطه و نمایندگان شورا و شهرداری هردو شهر در فرمانداری فردیس برگزار شد، قرار بود در قدم اول شهرداری کرج املاک فردیس را به نام شهرداری فردیس انتقال دهد. همچنین دو حسابرس تعیین و تمام اموال شناسایی شوند. اما شورا و شهرداری کرج در این خصوص تعلل کردند. در این مورد هم استاندار ورود پیدا کرده و هم ازدستگاه قضایی خواستهایم نسبت به پیگیری آن اقدام کند.
منبع فارس