زائرین اربعین باید بهطور مرتب و پیش از احساس تشنگی، آب بنوشند
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی

دکتر الناز دانشزاد، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه، با اشاره به شرایط بدنی خاص زائران در سفر اربعین، بر لزوم رعایت اصول صحیح تغذیه در طول این سفر تأکید کرد و گفت: «پیادهرویهای طولانی، گرمای هوا و تغذیه خارج از منزل میتواند بدن را در معرض کمآبی، ضعف، مسمومیتهای غذایی و مشکلات گوارشی قرار دهد. بنابراین، زائران باید توجه ویژهای به نوع و نحوه مصرف مواد غذایی داشته باشند.
وی در ادامه افزود: «یکی از مهمترین نکات تغذیهای در این ایام، تأمین آب کافی و جلوگیری از کمآبی بدن است. زائران باید بهطور مرتب و پیش از احساس تشنگی، آب بنوشند و از مصرف نوشیدنیهای صنعتی، پرقند یا کافئیندار به عنوان جایگزین آب پرهیز کنند.دکتر دانشزاد با بیان اینکه بسیاری از غذاهای موکبها به شکل نذری تهیه میشود، خاطرنشان کرد: زائران باید در انتخاب غذا دقت کنند و از مصرف غذاهایی که مدت زیادی در فضای آزاد ماندهاند یا ظاهر و بوی غیرطبیعی دارند، خودداری کنند.وی توصیه کرد : بهتر است وعدههای غذایی سبک، شامل برنج ساده، عدسی، حبوبات پخته، مرغ یا گوشت کاملاً پخته و ماست مصرف شود و از غذاهای چرب، سرخکردنی و سنگین بهویژه در هوای گرم اجتناب شود. این متخصص تغذیه ادامه داد: زائران با مشکلات گوارشی یا بیماریهای زمینهای، از مصرف غذاهای پرادویه یا نامطمئن جداً پرهیز کنند.وی همچنین مصرف میانوعدههای سالم مانند خرما، نان خشک، مغزها، کشمش و میوههای تازه را توصیه کرد و گفت: زائران میتوانند برای حفظ انرژی، میانوعدههای سبک و مغذی را در طول مسیر به همراه داشته باشند. این متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: در این ایام، مصرف سبزیجات و یا سالاد های آماده به دلیل عدم اطمینان از نحوه شست و شو و افزایش ریسک مسمومیت غذایی، کاهش یابد. وی افزود: برای تامین الکترولیت های بدن می توان از ترکیب آب، لیمو، مقدار کمی نمک و شکر بعنوان نوشیدنی سالم استفاده کرد. در صورت در دسترس بودن، شربت کم شکر خاک شیر و گلاب هم مناسب می باشد.این متخصص تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: با رعایت نکات سادهای در تغذیه، میتوان از بروز بسیاری از مشکلات گوارشی یا ضعف جسمی در طول سفر اربعین پیشگیری کرد و مسیر زیارتی را با سلامت کامل و آرامش طی نمود.