7 مرداد 1404
شماره خبر: 328370

افزایش ماندگاری فرآورده های دامی با استفاده از پست بیوتیک ها

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور از افزایش ماندگاری فرآورده‌های دامی با استفاده از پست‌بیوتیک‌ها به عنوان جایگزینی طبیعی و ایمن برای نگهدارنده‌های شیمیایی خبر داد.
"پست‌بیوتیک‌ها ترکیبات زیست‌فعالی هستند که توسط باکتری‌های پروبیوتیک در بدن تولید می‌شوند و می‌توانند اثرات مفیدی بر سلامت میزبان داشته باشند. این ترکیبات شامل مواد مختلفی مانند اسیدهای آلی، باکتریوسین‌ها و آنزیم‌ها هستند و می‌توانند به طور طبیعی در بدن تولید شوند یا به صورت مکمل به غذا اضافه شوند."دکتر "حسن خمیس‌آبادی" روز سه شنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در راستای ارتقای کیفیت و ایمنی فرآورده‌های دامی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور طی سال‌های اخیر پژوهش‌های گسترده‌ای در زمینه کاربرد پست‌بیوتیک‌ها در صنعت دام و طیور انجام داده است.وی اضافه کرد: این ترکیبات زیستی حاصل فعالیت‌های متابولیکی پروبیوتیک‌ها و پری‌بیوتیک‌ها بوده که می‌توانند بدون حضور میکروارگانیسم زنده، نقش مؤثری در افزایش ماندگاری محصولات غذایی به‌ویژه فرآورده‌های پروتئینی ایفا کنند.خمیس‌آبادی گفت: استفاده از پست‌بیوتیک‌ها به‌عنوان جایگزینی ایمن برای نگهدارنده‌های شیمیایی و آنتی‌بیوتیک‌ها، راهکاری نوین در صنعت دام و طیور کشور محسوب می‌شود که در پروژه‌های اخیر، موفق به استفاده از پست‌بیوتیک‌های تولیدشده از سویه‌های بومی در محصولاتی نظیر پنیر لاکتیکی، گوشت قرمز و مرغ شدیم. این ترکیبات، ضمن افزایش ماندگاری، سلامت مصرف‌کننده را نیز تضمین کرده و برخلاف نگهدارنده‌های شیمیایی، عوارض جانبی ندارند.وی افزود: پست‌بیوتیک‌های مورد استفاده در این تحقیقات، دارای درجه خلوص بالا، تولید شده از منابع بومی و از نظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه‌تر از نمونه‌های وارداتی هستند که محدودیتی در مصرف انسانی آن‌ها گزارش نشده و قابلیت کاربرد در صنعت دارو، دندانپزشکی و محصولات فراسودمند غذایی را نیز دارا هستند.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور همچنین به آثار اقتصادی استفاده از این فناوری اشاره کرد و یادآور شد: با کاهش پنج صدم درصدی در ضریب تبدیل غذایی و کاهش پنج دهم درصدی تلفات طیور می توان مبلغ سه هزارو ۶۷۵ میلیارد ریال تنها در بخش طیور صرفه جویی حاصل شود که این میزان صرفه‌جویی، نه‌تنها موجب کاهش هزینه تولید و قیمت تمام‌شده گوشت می‌شود بلکه به حل معضل باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیکی در محصولات پروتئینی نیز کمک خواهد کرد.خمیس‌آبادی بر ضرورت فرهنگ‌سازی در حذف آنتی‌بیوتیک‌ها به‌عنوان محرک رشد، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، و توسعه کاربرد ترکیبات زیستی بومی تأکید کرد و گفت: با توجه به روند روبه‌رشد تقاضا برای محصولات ایمن، سالم و فراسودمند، پست‌بیوتیک‌ها یک نیاز استراتژیک در صنعت لبنیات و فرآورده‌های پروتئینی محسوب می‌شوند.وی تاکید کرد: درزمان حاضر، پست‌بیوتیک‌ها توسط چند شرکت ایرانی در حال تولید بوده و نتایج کاربرد آن‌ها در افزایش ماندگاری محصولات دامی در حال ارزیابی و توسعه است. این اقدام، گامی مهم در مسیر دستیابی به خودکفایی فناورانه، صرفه‌جویی ارزی و تولید پایدار ملی به ‌شمار می‌رود و موسسه تحقیقات علوم دامی کشور آماده است تجربیات و یافته‌های علمی خود را در اختیار بخش خصوصی و واحدهای صنعتی قرار دهد.
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در کرج مستقر است.


منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود