البرز جزو استانهای دارای کمترین پرونده مطبوعاتی در کشور است
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
رئیس کل دادگستری استان البرز گفت که البرز جزو استانهای دارای کمترین میزان پروندههای مطبوعاتی در کشور است و در سالهای اخیر تنها یک دادگاه مطبوعاتی برگزار شده است.
رئیس و اعضای هیئت مدیره و تعاونی مسکن خانه مطبوعات استان البرز با حضور در دادگستری کل استان البرز با حسین فاضلی هریکندی دیدار و به بیان مشکلات و دغدغههای اصحاب رسانه استان پرداختند. رئیس کل دادگستری استان البرز در این دیدار که با حضور سرپرست مدیریت رسانه و روابط عمومی دادگستری کل استان برگزار شد با تقدیر از همه فعالان و دست اندرکاران رسانههای استان البرز گفت: در حوزه اطلاع رسانی اقدامات و عملکرد، ترویج فرهنگ قانونمداری و ارائه آموزشهای پیشگیرانه، تعامل و همکاری نزدیکی بین رسانهها و دادگستری کل استان البرز وجود دارد.
وی در ادامه با تبیین برخی ویژگیهای جغرافیایی، فرهنگی و اجتماعی استان البرز و ظرفیتهایی که این شرایط ایجاد کرده است پرداخت و به حساسیتهای امر خبر و اطلاع رسانی و فعالیت مطبوعاتی با توجه به این شرایط اشاره و بیان کرد: رسانههای استان البرز به دلیل نزدیکی این استان به پایتخت و قرار گرفتن به عنوان مسیر ارتباطی چندین استان، لاجرم علاوه بر مسائل استانی به طرح مشکلات ملی نیز میپردازند.
البرز جزو استان های دارای کمترین پرونده مطبوعاتی در کشور
فاضلی هریکندی با بیان اینکه طرح مباحث و مشکلات استانی ممکن است چالشهایی را پیش روی مطبوعات و رسانههای دغدغهمند استان قرار دهد که بعضا به تشکیل پرونده قضایی منتهی میشود متذکر شد: با این وجود، البرز جزو استانهای دارای کمترین میزان پروندههای مطبوعاتی در کشور است و در سالهای اخیر تنها یک دادگاه مطبوعاتی برگزار شد که بیانگر تعهد، قانونمداری و حرکت رسانههای استان در چارچوب موازین قانونی است.
رسانه، زبان گویای مردم است
وی رسانه را زبان گویای مردم دانست و بیان کرد: امکان گفت و گوی رو در روی مردم با مدیران در دادگستری کل استان همواره مهیاست اما عمدتا کسانی که مراجعه میکنند اصحاب پرونده هستند اما رسانه به دلیل طیف وسیع مخاطبان این امکان را دارد تا پیام عموم مردم را به مدیران دستگاه قضایی و سایر دستگاهها منتقل کند.
رئیس کل دادگستری استان البرز با تاکید بر تحدید بین نقد و انتقاد با تهمت و تخریب تصریح کرد: رسانهها باید مرز مشخصی را بین نقد و تخریب ترسیم کنند تا رسالت اطلاع رسانی و انتقال مشکلات مردم بدون انتساب جرم انجام شود.
وی از دیگر سو خواستار آن شد که مسئولان، آستانه تحمل خود را در قبال رسانههای منتقد بالا ببرند در مواردی که نقدی بدون سوء نیت و با هدف بیان مشکلات مردم بوده از آن استقبال کنند و بیان کرد: معمولا پروندههای مطروحه در خصوص رسانهها در حیطه موضوعاتی از قبیل تهمت، توهین، افترا و نشر اکاذیب است اما باید تلاش شود با نگاه مثبت به رسانه، اگر نقدی وجود دارد نسبت به رفع مشکل توسط مدیران اقدام شود نه اینکه رسانه در معرض طرح شکایت قرار گیرد. فاضلی هریکندی با یادآوری افتتاح شعبه ۴۰ صلحی ویژه اصحاب رسانه استان البرز که برای اولین بار در کشور و در کمتر از 72 ساعت پس از پیشنهاد رئیس قوه قضائیه در دیدار با اهالی رسانه در سال 1401 ایجاد شد متذکر شد: تلاش شد با ایجاد این شعبه در فضای فرهنگی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، شئونات اصحاب رسانه حفظ شود؛ سابقه چندین ساله این شعبه تخصصی بیانگر آن است که علاوه بر کم بودن شکایات طرح شده علیه اصحاب رسانه، عمده موضوعات ارجاع شده به صلح و سازش منتهی شده است.
محدودیت های دستگاه قضا
وی در خصوص یکی از موضوعات طرح شده توسط اعضای خانه مطبوعات و بیان محدودیت در انتشار اخبار دادگستری کل استان و پروندهها بیان کرد: در حوزه اطلاع رسانی و اقدامات دستگاه قضایی، یک سری محدودیتهای قانونی وجود دارد و انتشار اسامی و جزئیات پرونده بنابر مبانی قانونی و منطقی مقدور نیست برای اینکه ممکن است فردی که امروز متهم است با ارائه مستندات و دلایل تبرئه شود. عالیترین مقام قضایی استان البرز با اعلام آمادگی دادگستری کل استان برای ارجاع پروندههای مرتبط با اصحاب رسانه که مرتبط با حیطه فعالیت آنهاست به شعب ویژه در کلیه حوزههای قضایی استان تصریح کرد: در مواردی که خانه مطبوعات اعلام کند این پروندهها در مراحل مختلف از دادسرا تا دادگاههای بدوی و تجدیدنظر، در شعب ویژه رسیدگی خواهد شد.
اعضای خانه مطبوعات استان البرز در این دیدار به بیان دغدغههای خود در خصوص شکایت مدیران اجرایی از رسانهها و ضرورت افزایش آستانه تحمل این مدیران، مشکلات تعاونی مسکن خانه مطبوعات پرداختند و درخواست کردند امکان دیدارهای منظم و فصلی با رئیس کل دادگستری استان فراهم شود.