2 اردیبهشت 1404
شماره خبر: 323101

مشارکت مردم راه نجات در بحران های زیست محیطی

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



زهرا اسکندری دکترای تخصصی سلامت در بلایا و فوریت‌ها و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز به مناسبت دومین روز از هفته سلامت با شعار محیط سالم و جامعه سالم با مشارکت مردم" گفت : این شعار نه تنها بر اهمیت حفظ محیط زیست تأکید دارد، بلکه نشان‌دهنده نقش حیاتی مشارکت مردم در این فرآیند است.
وی افزود: محیط سالم، جامعه سالم" نیازمند تبدیل مشارکت مردمی از حالت نمادین به برنامه‌ای مستمر است. هفته سلامت می‌تواند آغازی برای نهادینه کردن این فرهنگ باشد.
دکتر اسکندری با بیان اینکه در دنیای امروز، با توجه به چالش‌های زیست‌محیطی مانند آلودگی هوا، خشکسالی، افزایش دمای هوا و گرد و غبار نیاز به همکاری و مشارکت فعال مردم بیش از پیش احساس می‌شود خاطر نشان کرد: تجربه های موفق جهانی نشان می دهد که آموزش و جلب مشارکت مردمی، کلید حل بحران های زیست محیطی است. از کاشت جنگل ها تا کاهش مصرف پلاستیک از نمونه اقدامات جمعی موفق در جهان که می تواند تاثیر زیادی در حفظ کره زمین داشته باشد.این عضو هیات علمی ادامه داد: آموزش همگانی افراد جامعه با استفاده از ظرفیت مدارس، مساجد و شبکه های اجتماعی برای ترویج رفتارهای زیست محیطی، تقویت نقش شوراهای محله در برنامه ریزی های زیست محیطی و مشوق های مالی مانند ارائه تسهیلات به کسب وکارهای سبز یا کاهش عوارض برای شهروندان مشارکت کننده در مدیریت پسماند می تواند در افزایش مشارکت مردم در حفاظت از محیط زیست موثر باشد.وی با تاکید بر اینکه مردم می‌توانند با نظارت بر فعالیت‌های زیست‌محیطی، آموزش دیگران و شرکت در فعالیت‌های داوطلبانه، نقش فعالی در بهبود وضعیت محیط زیست ایفا کنند ، گفت : گروه های مردمی و سازمان های غیر دولتی اغلب در فعالیت هایی مانند کاشت درختان، احیای تالاب ها، پاکسازی رودخانه ها و پاکسازی سواحل و پارک‌ها پیشگام بودند.دکتر اسکندری مشارکت های مردمی با ایجاد کمپین‌های آگاهی‌بخشی و آموزشی درباره تغییرات اقلیم حفاظت از تنوع زیستی به افزایش دانش زیست محیطی را کمک کننده دانست و افزود: این فعالیت ها در کنار اقدامات دولت یکی از گام های مهم برای نجات محیط زیست است. هر فرد می تواند به عنوان بخشی از جامعه با اقدامات کوچک و همکاری جمعی نقش خود را در حفاظت از کره زمین ایفا کند.وی ادامه داد: محیط سالم نه تنها به سلامت جسمی افراد کمک می‌کند، بلکه تأثیرات مثبتی بر سلامت روانی و اجتماعی آن‌ها نیز دارد. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، آلودگی هوا سالانه باعث مرگ میلیون‌ها نفر در سراسر جهان می‌شود. بنابراین، ایجاد و حفظ یک محیط سالم می‌تواند به کاهش بیماری‌ها و افزایش کیفیت زندگی افراد کمک کند.این عضو هیات علمی در پایان خاطر نشان کرد: همه ما باید به‌عنوان اعضای جامعه، مسئولیت خود را در حفظ محیط زیست جدی بگیریم و با مشارکت فعال خود، به تحقق این شعار کمک کنیم.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود