توسعه کمی بی رویه در آموزش عالی مشکل اصلی پردیس کشاورزی است
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
رییس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت که یکی از مشکلات اصلی در این مجموعه توسعه کمی بی رویه هیات علمی در آموزش عالی است.
دکتر حسین گلدانساز در نشست با اعضای هیات علمی این پردیس که با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری برگزار شد، ظرف آموزش عالی را محدود دانست و افزود: این مشکل برای دانشگاه های بزرگ مشکلات بیشتری ایجاد کرده است به خصوص حوزه های کشاورزی و منابع طبیعی که حامی بخش خصوصی ندارد. وی اظهار داشت: طبق آمار بانک مرکزی سرمایه گذاری در صنعت بیش از 6 برابر نسبت به بخش کشاورزی است در صورتیکه بازده سرمایه در بخش کشاورزی بیشتر از بازده در بخش صنعت است. وی به فعالیت های این پردیس اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در حوزه های مختلف معاونت علمی ریاست جمهوری همکاری و مشارکت داریم و آمادگی داریم در ارزیابی شرکت های دانش بنیان بخش منابع طبیعی همکاری داشته باشیم. وی افزود: تلاش داریم پارک علم و فناوری خود را توسعه دهیم و مرکز نوآوری را در این مجموعه دایر کنیم تا تحقیقاتی که به مرز بازار رسیده را توسعه دهیم. گلدانساز با بیان اینکه 5 موضوع تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی را کار کرده ایم و امیدواریم تامین اعتبار آن شود، ادامه داد: پردیس کشاورزی در سال 1279 تشکیل شد و 4 دانشکده در حال حاضر در این مجموعه وجود دار که از جمله فعالیت های این پردیس کارهای کاربردی در بحث باغبانی بر روی ارقام برتر انگور و سیب و انار کار است.
وی همچنین انجام کارهای کاربردی در زمینه گلخانه انجام شده در گروه صنایع غذایی روی اندازه گیری سموم و آلاینده های مواد غذایی، تولید صنعتی محصولات لبنی و نوشیدنی ، کار بر روی تولید گوسفند چندقلوزا و بدون دنبه، تولید محصولات ارگانیک و بدون سم در گروه ها ی مختلف را از دیگر فعالیت های دانشجویان و اساتید این پردیس برشمرد. وی از دیگر فعالیت های این پردیس را توان افزایی روستاییان و عشایر در قلعه گنج استان کرمان و امکان توسعه و اجرا در دیگر مناطق کشور، تهیه اطلس بیابان زایی ایران و جلوگیری از بیابان زایی با استفاده از مالچ های سازگار با محیط زیست، تولید بذر کلزا و بذر گندم برای بخشی از نیاز کشور، کار و نوآوری های روی کاشت چمن در زمین های ورزشی از جمله ایجاد زمین چمن فوتبال در پردیس که در کشور بی نظیر است عنوان کرد. رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بااشاره به قدمت بالای این پردیس، اظهار داشت: در این مجموعه 251 عضو هیات علمی با 4500 دانشجوی ایرانی و 65 دانشجوی خارجی مشغول فعالیت هستند. وی با بیان اینکه موزه جانور شناسی با حدود 100 سال قدمت در دو بخش عمومی و اختصاصی در این مجموعه وجود دارد، گفت: در این پردیس در تلاش هستیم در تولید محصول سالم و ارگانیک قدم های بزرگی برداریم به طوریکه در سال های گذشته از هلند حشرات مفید را برای کاهش مصرف سموم در گلخانه ها وارد کردند.
منبع ایرنا