قدرداني از مواضع شفاف وزير جهاد كشاورزي درباره جايگاه موسسه رازي
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
رئيس موسسه تحقيقات واكسن و سرم سازي رازي از اظهارات صادقانه و شفاف وزير جهاد كشاورزي در خصوص انتقال دانش فني توليد واكسن از موسسه رازي به بخش خصوصي قدرداني كرد.
دكتر حميد كهرام گفت: وزير جهاد كشاورزي همچنين پيشنهاداتي به منظور انگيزه افزايي سرمايه گذاران براي ورود به اين صنعت، همچنين پيشگيري از ورود آسيب به فناوري اين محصول پيچيده مطرح كرد.
براساس اين گزارش دكتر كهرام در نامه اي خطاب به وزير جهاد كشاورزي با قدرداني از مواضع شفاف وي در خصوص انتقال دانش فني از موسسه رازي به بخش خصوصي براي توليد واكسن اظهار داشت: اين موسسه بر خود وظيفه مي داند از مواضع صادقانه و ديدگاه هاي مطرح شده وزير محترم جهاد كشاورزي در بازديد از يكي از شركت هاي دارويي دامپزشكي در موضوع راه اندازي توليد واكسن در بخش خصوصي از مسير 'انتقال دانش فني از موسسه رازي به بخش خصوصي' و نه از 'مسير واردات محصولات و يا واگذاري موسسه به بخش خصوصي' حمايت و قدرداني كند. وي گفت: اعضاي اين موسسه كه از پيشگامان تحقيق، توسعه و فناوري در كشور به شمار مي آيند بر حفظ و صيانت از موسسه رازي و برند آن در حوزه واكسن و فرآورده هاي بيولوژيك با يك قدمت 90 ساله اعتقاد داشته و تنها راه راه اندازي بخش خصوصي و شكل گيري صنعت واكسن سازي در كشور را از طريق 'انتقال دانش فني' دانسته و بر اين كار اهتمام مي ورزند. رئيس موسسه رازي ادامه داد: بر اين اساس و به منظور كاهش تصديگري دولت و ايجاد شرايط لازم سرمايه گذاري براي بخش خصوصي در حوزه توليد واكسن، سياست هاي 'تجاري سازي فناوري و انتقال دانش فني موسسه به بخش خصوصي' توسط وزير محترم در آبان ماه سال گذشته به موسسه ابلاغ شد كه از آن تاريخ تا كنون با برنامه ريزي و بسترسازي لازم، اقدامات موثري در اين موسسه انجام شده است. كهرام، تهيه بسته هاي فناوري تمام محصولات براي انتقال به بخش خصوصي، تهيه بسته هاي حمايتي رازي شامل كنترل كيفي، كمك هاي تكنيكي، نام تجاري و نشان، ارزش گذاري فناوري هاي موجود جهت انتقال به بخش خصوصي، كمك به تشكيل و راه اندازي بيش از 20 شركت دانش بنيان و غير دانش بنيان ايجاد شده براي تجاري سازي محصولات در بخش خصوصي را از جمله اين اقدامات ذكر كرد. وي افزود: همچنين در اين مدت، راه اندازي توليد واكسن تب برفكي در شركت خصوصي روناك مهاباد با انتقال دانش فني و بسته حمايتي موسسه و فراخوان عمومي در روزنامه هاي كثير الانتشار در نوبت هاي متعدد براي جذب سرمايه گذار، افراد حقيقي و حقوقي جهت انتقال دانش فني توسط اين موسسه انجام شد. دكتر كهرام با بيان اينكه اين رويكردها با تداوم حمايت هاي وزير محترم ادامه دارد، تاكيد كرد: از سرمايه گذاران، شركت ها، افراد حقيقي و حقوقي براي دريافت دانش فني توليد واكسن و فرآورده هاي بيولوژيك از رازي دعوت به عمل مي آوريم تا در مسير راه اندازي توليد در بيرون از موسسه در بخش خصوصي نيز از بسته هاي فناوري و حمايتي موسسه تا توليد نهايي محصول برخوردار باشند. رئيس موسسه رازي در عين حال سرمايه گذاري براي توليد واكسن در بخش خصوصي را مستلزم هزينه اي قابل توجه و رفع ملاحظات موجود دانست و پيشنهاداتي ارائه داد.
وي با اعلام آمادگي كامل موسسه رازي براي انتقال بسته هاي فناوري محصولات به همراه بسته حمايتي شامل نشان، نام تجاري، كنترل كيفي و حمايت هاي تكنيكي گفت: تا بخش خصوصي در كنار داشتن فناوري براي ورود محصول خود به بازار، صرف نظر از فرآيندهاي زمان بر تست هاي كنترلي و باليني اطمينان حاصل كند. به گفته دكتر كهرام در عين حال اين انتقال به گونه اي انجام شود تا فناوري واكسن در كشور كه داراي پيشينه و پيچيدگي خاصي بوده و با محصولات ديگر متفاوت است، دچار آسيب نشود. وي ايجاد شرايط و بسترهاي قانوني لازم از سوي سازمان دامپزشكي براي صدور مجوز به توليد كنندگان بخش خصوصي و سرمايه گذاراني كه داراي قرارداد انتقال دانش فني موسسه رازي هستند را از ديگر پيشنهادات برشمرد. وي ادامه داد: به منظور ارتقاي سهم ايران در بازارهاي منطقه و صادرات واكسن و ارتقاي انگيزه بخش خصوصي براي ورود به صنعت واكسن سازي و سرمايه گذاري، سازمان دامپزشكي كشور تسهيلات لازم را براي ثبت محصولات و صدور مجوزهاي لازم به عمل آورد تا بتوان اين واكسن ها را در كشورهاي منطقه نيز ثبت كرده و درصدي از سهم بازار منطقه را در اختيار گرفت. رئيس موسسه رازي بازنگري در قيمت واكسن ها و همسان سازي قيمت محصولات با محصولات مشابه خارجي را به منظور افزايش ضريب اقتصادي و توجيه طرح تجاري سازي واكسن ها در بخش خصوصي ضروري توصيف كرد. وي همچنين بر كنترل و جلوگيري از واردات بي رويه واكسن تاكيد كرد و آن را موجب افزايش سهم بازار داخل براي بخش خصوصي، ايجاد جذابيت هاي اقتصادي و مالي مناسب براي دريافت دانش فني از موسسه رازي و راه اندازي خط توليد واكسن در كشور، همچنين فراهم شدن بازار مناسب تضمين شده براي ورود سرمايه گذاران دانست. رئيس موسسه رازي در پايان بار ديگر با تاكيد بر اعتقاد كامل اين موسسه نسبت به راه اندازي بخش خصوصي واكسن در كشور از طريق انتقال دانش فني اين محصول مهم از موسسه رازي به بخش خصوصي در خارج از موسسه و ارتقاي كمي و كيفي صنعت واكسن سازي كشور، نسبت به تداوم حمايت هاي وزارت جهاد كشاورزي و وزير از اين موسسه ابراز اميدواري كرد.
منبع ایرنا