28 فروردین 1395
شماره خبر: 161304

دیابتی‌ها میان وعده را فراموش نکنند

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

دیابتی‌ها میان وعده را فراموش نکنند


معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان به ضروت خوردن میان وعده برای بیماران دیابتی تاکید کرد و گفت: خوردن میان وعده برای دیابتی‌ها باعث ثابت ماندن قند خون می‌شود و از پرخوری در وعده‌های اصلی جلوگیری می‌کند.
جلال غفارزاده اظهار کرد: سازمان بهداشت جهاني اعلام كرده است در فاصله 36 سال گذشته شمار مبتلايان به بيماري ديابت در جهان چهار برابر شده است و 422 ميليون نفر از مردم به دلايل مختلف بويژه مصرف چربي‌هاي مضر، نبود تحرك كافي و چاقي مفرط به اين بيماري مبتلا هستند. وی افزود: ديابت بيماري خاموشي است كه در مراحل اوليه بروز، بدون علامت است و تا زماني كه آزمايش‌هاي مربوطه انجام نشود يا علايم آن بروز نكند، نمي‌توان به وجود اين بيماري پي برد. این مسئول خاطرنشان کرد: طبق برآورد فدراسيون بين المللي ديابت، 48 درصد ساكنان منطقه خاورميانه از جمله ايران، ديابت بدون تشخيص دارند و به عبارتي از هر دو نفر يك نفر از بيماري خود بي خبر است. وی ادامه داد: بيماري ديابت شامل ديابت نوع يك و ديابت نوع دو است، ديابت نوع يك در اثر كمبود يا نبود انسولين در بدن به وجود مي‏ آيد، بنابراين افراد مبتلا به ديابت نوع يك بايد انسولين دريافت كنند اما ديابت نوع دو در اثر اختلال در توليد انسولين در افراد بزرگسال بروز مي كند و افراد مبتلا به اين نوع از ديابت مي توانند بيماري خود را از طريق ورزش و رژيم غذايي مناسب كنترل كنند. غفارزاده در ادامه مواد غذايي غير مجاز در بيماران ديابتي را شامل، انواع شيريني، بيسكويت‌هاي شيرين و خامه‌دار، نوشابه هاي تجارتي و گاز دار، قند، شكر، عسل، مربا، انواع بستني و كمپوت ذكر كرد و افزود: همچنین غذاهاي چرب و سرخ كرده، انواع گوشت قرمز پرچرب، كله پاچه، سس مايونز، لبنيات پر چرب، سوسيس و كالباس، مواد غذايي كنسرو شده، چيپس، پفك، دل، جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، خامه و سرشير از جمله غذاهاي غير مجاز براي بيماران ديابتي نوع دو به شمار می‌روند. وي افزود: بيماران ديابتي براي جلوگيري از افت قند خون در شب لازم است قبل از خواب يك ميان وعده مختصر مصرف كنند. این مسئول تصریح کرد: بهتر است بيماران ديابتي از گوشت مرغ و ماهي در برنامه غذايي خود استفاده كرده و علاوه بر آن، در صورت توان حداقل روزي نيم ساعت پياده روي كنند. غفارزاده یادآورشد: براي بيماران ديابتي به علت نوع انسولين كه مصرف مي كنند، خوردن ميان وعده در زمان عصر لازم است. معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت: توصيه مي‌شود، اين گروه از بيماران از قندهاي مصنوعي مانند آسپارتام، نان‌هاي سبوس دار و مواد غذايي فيبردار استفاده كنند. وي در پایان گفت: بيماران ديابتي سيب زميني آب پز و پوره شده و هويج پخته و ماكاروني خيلي دم كشيده شده را كمتر در برنامه غذايي استفاده كنند و در مقابل روزانه شش تا هشت ليوان مايعات بدون شيريني و در نهايت از حبوبات و پروتئين سويا بيشتر استفاده كنند.

منبع ایسنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود