دیابتیها میان وعده را فراموش نکنند
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان به ضروت خوردن میان وعده برای بیماران دیابتی تاکید کرد و گفت: خوردن میان وعده برای دیابتیها باعث ثابت ماندن قند خون میشود و از پرخوری در وعدههای اصلی جلوگیری میکند.
جلال غفارزاده اظهار کرد: سازمان بهداشت جهاني اعلام كرده است در فاصله 36 سال گذشته شمار مبتلايان به بيماري ديابت در جهان چهار برابر شده است و 422 ميليون نفر از مردم به دلايل مختلف بويژه مصرف چربيهاي مضر، نبود تحرك كافي و چاقي مفرط به اين بيماري مبتلا هستند. وی افزود: ديابت بيماري خاموشي است كه در مراحل اوليه بروز، بدون علامت است و تا زماني كه آزمايشهاي مربوطه انجام نشود يا علايم آن بروز نكند، نميتوان به وجود اين بيماري پي برد. این مسئول خاطرنشان کرد: طبق برآورد فدراسيون بين المللي ديابت، 48 درصد ساكنان منطقه خاورميانه از جمله ايران، ديابت بدون تشخيص دارند و به عبارتي از هر دو نفر يك نفر از بيماري خود بي خبر است. وی ادامه داد: بيماري ديابت شامل ديابت نوع يك و ديابت نوع دو است، ديابت نوع يك در اثر كمبود يا نبود انسولين در بدن به وجود مي آيد، بنابراين افراد مبتلا به ديابت نوع يك بايد انسولين دريافت كنند اما ديابت نوع دو در اثر اختلال در توليد انسولين در افراد بزرگسال بروز مي كند و افراد مبتلا به اين نوع از ديابت مي توانند بيماري خود را از طريق ورزش و رژيم غذايي مناسب كنترل كنند. غفارزاده در ادامه مواد غذايي غير مجاز در بيماران ديابتي را شامل، انواع شيريني، بيسكويتهاي شيرين و خامهدار، نوشابه هاي تجارتي و گاز دار، قند، شكر، عسل، مربا، انواع بستني و كمپوت ذكر كرد و افزود: همچنین غذاهاي چرب و سرخ كرده، انواع گوشت قرمز پرچرب، كله پاچه، سس مايونز، لبنيات پر چرب، سوسيس و كالباس، مواد غذايي كنسرو شده، چيپس، پفك، دل، جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، خامه و سرشير از جمله غذاهاي غير مجاز براي بيماران ديابتي نوع دو به شمار میروند. وي افزود: بيماران ديابتي براي جلوگيري از افت قند خون در شب لازم است قبل از خواب يك ميان وعده مختصر مصرف كنند. این مسئول تصریح کرد: بهتر است بيماران ديابتي از گوشت مرغ و ماهي در برنامه غذايي خود استفاده كرده و علاوه بر آن، در صورت توان حداقل روزي نيم ساعت پياده روي كنند. غفارزاده یادآورشد: براي بيماران ديابتي به علت نوع انسولين كه مصرف مي كنند، خوردن ميان وعده در زمان عصر لازم است. معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت: توصيه ميشود، اين گروه از بيماران از قندهاي مصنوعي مانند آسپارتام، نانهاي سبوس دار و مواد غذايي فيبردار استفاده كنند. وي در پایان گفت: بيماران ديابتي سيب زميني آب پز و پوره شده و هويج پخته و ماكاروني خيلي دم كشيده شده را كمتر در برنامه غذايي استفاده كنند و در مقابل روزانه شش تا هشت ليوان مايعات بدون شيريني و در نهايت از حبوبات و پروتئين سويا بيشتر استفاده كنند.
منبع ایسنا