موفقیت طرح پرورش ملکه زنبور عسل در استان البرز
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
سپیدار آنلاین: رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی مستقر در البرز از موفقیت طرح پرورش ملکه زنبور عسل در استان پس از 13 سال کار علمی و بیوقفه خبر داد.
هرمز منصوری اظهار داشت: شیوههای سنتی باغداری و دامداری در دنیای امروز که اکثر فعالیتهای کشاورزی و دامپروری پیشرفته و مدرن شده است، دیگر پاسخگوی نیازهای روز نیست. وی تصریح کرد: امروزه کشورهایی که از نظر تامین نیازهای کشاورزی، باغداری و دامداری خود با مشکل روبهرو هستند، با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده و در برخی مواقع استقلال سیاسی و اقتصادی خود را از دست میدهند. این استاد دانشگاه ادامه داد: به همین دلیل طی بیش از یک دهه اخیر تلاشهای علمی بسیار گسترده و موثری در حوزه توسعه و پیشرفت دانش کشاورزی و دامداری در کشور انجام شده است و شاهد به ثمر نشستن بسیاری از پروژههای علمی در این زمینه هستیم. منصوری تصریح کرد: در این زمینه موسسه علوم دامی کشور پیشگام بوده و طرحهای علمی بسیار ارزشمندی توسط دانشمندان و دانشپژوهان موسسه فوق اجرایی شده است.
پرورش هزاران ملکه زنبور عسل در استان البرز
وی ادامه داد: یکی از این طرحها پرورش ملکه زنبور عسل است که برای آن چند تیم علمی و دانشگاهی به مدت 13 سال تلاش شبانهروزی انجام دادند که پس از بررسی، تجزیه و تحلیل یافتههای علمی، موفقیت طرح فوق اثبات شده است. رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی در ادامه به تشریح این طرح پرداخت و گفت: در دانش کشاورزی همه امور به صورت زنجیروار و در یک چارچوب علمی و منطقی حرکت میکند که در این میان نقش زنبورهای عسل برای توسعه و رونق کشاورزی مثالزدنی است. منصوری افزود: زنبورهای عسل با انجام عمل گردهافشانی نقش بسیار مهمی در بارور کردن گیاهان داشته و همچنین محصول عسل آنها در حوزه تغذیه و حتی پزشکی کاربردهای موثر و متعددی دارد. وی اظهار داشت: همچنین در صنعت زنبورداری، نقش ملکه بسیار حساس بوده و کندوداران همواره به دنبال یافتن ملکههایی از نژاد برتر هستند. منصوری گفت: در همین زمینه حدود 13 سال قبل یک تیم علمی بر روی پرورش ملکه زنبور کار خود را آغاز کرد که پس از طی کردن یک مسیر طولانی و سخت، دستاوردهای مهمی حاصل شده است. وی در پایان خاطرنشان کرد: با موفقیتآمیز بودن این طرح، امروز هزاران زنبور ملکه در موسسه علوم دامی کشور مستقر در استان البرز پرورش یافته و به زودی کار انتقال این دانش به کندوداران سراسر کشور آغاز خواهد شد.
منبع: خبرگزاری فارس