29 فروردین 1394
شماره خبر: 140437

جهاد دانشگاهی به قطب تولید گیاهان دارویی کشور تبدیل شود

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

جهاد دانشگاهی به قطب تولید گیاهان دارویی کشور تبدیل شود


معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی گفت: بیش از 30 درصد از منشاء داروهای مصرفی در کشورهای توسعه‌یافته گیاهی است.
دکتر حمید امین‌اسماعیلی، در اولین گردهمایی اعضای ستاد گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی که در مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی در هلجرد کرج برگزار شد، اظهار کرد: گیاهان دارویی از ضرورت‌های زندگی انسان در تمام طول تاریخ بوده است. وی خاطرنشان کرد: انسان در طول تاریخ بر اساس تجارب اندوخته خود از گیاهان دارویی در امور مختلف از جمله بهبود بیماری‌ها استفاده می‌کرده است، به همین دلیل می‌توان گفت گیاهان دارویی از قدیم‌الایام به عنوان عنصر سلامت مطرح بوده‌اند. امین‌اسماعیلی افزود: متاسفانه با آغاز تمدن جدید مردم از استفاده فراگیر از گیاهان دارویی صرف‌نظرکردند و به تدریج این باور در آنها شکل گرفت که برای درمان بیماری‌ها از داروهای شیمیایی استفاده کنند. وی ادامه داد: البته این نگرش نیز دوام چندانی نداشت، به طوری‌که دراوایل قرن 20 دوره رجعت به استفاده از گیاهان دارویی آغاز شد. این مسؤول با بیان این‌که امروزه سهم گیاهان دارویی در بخش دارویی کشورهای توسعه یافته در حال افزایش است، گفت: در حال حاضر 30 تا 50 درصد از داروهایی که در کشورهای توسعه‌یافته تولید می‌شوند، منشاء گیاهی دارند. امین‌اسماعیلی اضافه کرد: درسال‌های اخیر شاهد توجه روزافزون ایرانی‌ها در استفاده از گیاهان داروی بوده‌ایم و تقاضا در این حوزه افزایش قابل توجهی داشته است.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی ساختار قوام‌یافته‌ای دارد و می‌تواند در حوزه تولید گیاهان دارویی به خوبی عمل کند. وی اظهار کرد: درحال حاضر 150 نفر از نیروهای جهاد دانشگاهی عمده زمان خود را در حوزه گیاهان دارویی صرف می‌کنند که 60 درصد از این تعداد به طور تخصصی در این بخش مشغول به کار هستند. وی ادامه داد: اگر بخواهیم در حوزه تولید و پژوهش در زمینه گیاهان دارویی موفق‌تر عمل کنیم، باید از تخصص‌های افراد مختلف دراین زمینه بهره‌مند شویم. وی خاطرنشان کرد: مجموعه جهاد دانشگاهی باید از حسن شهرت و ویژگی انعطاف‌پذیری خود استفاده کند و فعالیت‌های خود در بخش گیاهان دارویی را هم از لحاظ کمی و هم کیفی افزایش دهد. مین‌اسماعیلی یادآورشد: البته بخش گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی ضعف‌هایی نیز دارد که از میان آنها باید به ضعف در تجاری‌سازی تولیدات و فقدان در برنامه‌های کلان گیاهان دارویی اشاره کرد. وی ادامه داد: علاوه بر این، واحدهای فعال حوزه گیاهان دارویی ارتباطات چندانی با هم ندارند و این نیز یکی از نقاط ضعف این مجموعه محسوب می‌شود.
امین‌اسماعیلی تصریح کرد: دستاوردهای حوزه گیاهان دارویی در پنج، شش سال گذشته آن طور که باید و شاید نبوده و انتظارات بیش از عملکرد حاضر است. وی افزود: تنوع اقلیم، آب و هوای مناسب و گستردگی منابع خاکی امکان بسیار مناسبی برای افزایش تولیدات این حوزه است، بنابراین باید از فرصتی که در اختیار داریم به خوبی استفاده کنیم.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی گفت: خوشبختانه درحال حاضر ذهنیت مردم در زمینه استفاده از گیاهان دارویی مثبت است و می‌توان از این شرایط برای تجاری‌سازی گیاهان تولید شده استفاده بهینه کرد. امین‌اسماعیلی تصریح کرد: باید به سمتی پیش برویم که جهاد دانشگاهی به قطب تولید گیاهان دارویی کشور تبدیل شود.

منبع ایسنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود