بهداشت و درمان ساوجبلاغ نانواهای متخلف رابه دستگاه قضایی معرفی کرد
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
مدیر شبکه بهداشت و درمان ساوجبلاغ از معرفی صاحبان 50 نانوایی متخلف به دستگاه قضایی این شهرستان خبرداد.
مهدی سلیمان فلاح ˈافزود: در جریان بازرسی کارشناسان این شبکه در ماه های اخیر مشخص شد، 50 نانوایی در تهیه خمیر نان از نمک تصفیه نشده و غیربهداشتی استفاده می کنند. وی اظهار کرد: در مرحله نخست ازاین تعداد ، 20 نانوایی به علت استفاده بیش از حد از نمک غیر بهداشتی تعطیل شدند و پرونده تمام نانوایی های مختلف دراختیار مراجع قضایی قرار گرفت . مدیرشبکه بهداشت و درمان ساوجبلاغ گفت: با اینکه بارها به نانوایی ها تذکر داده شده که از نمک تصفیه نشده و غیربهداشتی استفاده نکنند اما باز هم شاهد چنین تخلفی از سوی برخی نانوایی ها بودیم که برخورد جدی با آن ها صورت گرفت. سلیمان فلاح بیان کرد:نانوایی های این شهرستان مکلف شدند ضمن استفاده از نمک بهداشتی ، برای سلامتی مردم ، حتی میزان مصرف این نوع نمک را در خمیرنان رعایت کنند. وی افزود: پخت مناسب نان در پیشگیری از بیماری های گوارشی در بین مردم موثر است و به همین دلیل اجرای برنامه های آموزشی برای نانواها در دستور کار شبکه بهداشت و درمان ساوجبلاغ قرار دارد. این مسوول ، نمک تصفیه شده را نمکی دانست که ناخالصی های نامحلول مانند فلزات سنگین و همچنین ناخالصی های محلول مانند آهک ، شن و ماسه طی فرایندی در کارخانه حذف شده باشد. وی یادآورشد : به همه صاحبان و کارگران نانوایی های ساوجبلاغ آموزش داده ایم که نمک تصفیه نشده به علت داشتن ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری گوارشی ، کلیوی و کبدی دارند خطرناک است و حتی مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی های گوارشی، کلیوی ، کبدی و کاهش جذب آهن در بدن می شود. وی تاکید کرد: استفاده از نمک یدار تصفیه شده در نانوایی ها ، فست فود فروشی ها ، رستوران و مطبخ ها و ... که در تهیه و عرضه غذا در این شهرستان فعالیت دارند ضروری است و متخلفان به دستگاه قضایی ارجاع داده می شوند. شهرستان ساوجبلاغ 250 نانوایی دارد. این شهرستان با 250 هزار نفر جمعیت در 45 کیلومتری غرب کرج مرکز استان البرز قرار دارد.